A tömjén az egészségben, a lelki/testi betegségben segítőnk és jó barátunk  Válasz olvasómnak 84. számSzőke Lajosné

E-mail cím: szokelajosne65@freemail.hu

 

Üzenet: Egy gyógynövényboltos ajánlotta Nekem a szentelt tömjén olajat. Nekem 2015-ben petefészek daganatot állapítottak meg áttétekkel. November 2015 Nyíregyháza, dr. Tóth Lajos az egyedi műtéti eljárásával megműtött. Azóta tünetmentes vagyok. Ön ajánlaná a szentelt tömjént számomra? Válaszát előre is köszönöm. Vagy mit ajánlana megelőzésképpen?Válasz

A keresztény hagyomány szerint a betlehemi történetében a három Napkeleti király jelet kapott Jézus születéséről, egy csillagot, ami elvezette őket a Kisded Jézushoz. 
Ajándékokat vittek neki; aranyat, tömjént és mirhát.

A három Dél-Arábiából érkező bölcs (papok, vagy csillagászok) ajándékai az akkori idők legdrágább anyagai; kereskedelmi értékükön túl pedig egyféle házipatikai szerek is voltak

A mirha és a tömjén együttesen olyan párt alkot, amit „isteni illatosítónak“ neveznek. Mindkét növény mézgája annyira ritka, különleges és kedvelt volt, hogy egyenértékűnek tartották az arannyal. A tömjént világos színe és könnyű súlya miatt a szellemmel és a mennyel hozták összefüggésbe,


Tömjén az Észak-Afrikában élő tömjén balzsamfa (Boswellia sacra) gyantája. A termelők úgy jutnak hozzá, hogy fák törzsén több helyen bevágást ejtenek, s amikor az előszivárgó sárgás-piros, tejszerű gyanta a napsütés hatására megkeményedik, lekaparják és begyűjtik. Ez a gyanta kb. 3-8% illóolajat tartalmaz, amit megfelelő eljárással lehet kivonni belőle

Illóolaja (Boswellia Thurifera, Frankincense essential oil) Az olaj sűrűn folyós, halványsárga vagy zöldes színű, meleg, édeskés és friss érzetet keltő illattal.

Hatása:


Hatása

Jelenleg több rákfajta elleni hatását is vizsgálják.  Sokan alkalmazzák a tömjént, ismert mellékhatások nélkül. Eredményeink minden esélyt megadnak arra, hogy a jövőben klinikai tesztek révén lehessen bizonyítani a petefészekrák elleni hatékonyságát  nyilatkozták az intézmény kutatói.

http://www.otvenentul.hu/egeszseg/80789Hatása a rákra

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a tömjén kivonat  (nem a tömjén őrlemény!) hatóanyaga nagyon hatásos lehet szinte az összes daganatfajtára, ugyanis az emberi szervezetbe felkutatja a daganati sejteket és átírja azok DNS-ét a normál sejtek mintájára. A daganati sejtek az átírás után gyógyult egészséges sejtként fognak tovább működni, deviáns jellegük megszűnik. A tömjén terápia a gyógyítás legújabb útját képviseli : a DNS orvoslást. Ennek a távol keleti növénynek a kivonata fenekestül kezdi felforgatni a kísérleti orvostudomány eddigi megszokott alapelveit.


Park YS1, Lee JH, Harwalkar JA, Bondar J, Safayhi H, Golubic M.

 Acetyl-11-keto-beta-boswellic acid (AKBA) is cytotoxic for meningioma cells and inhibits phosphorylation of the extracellular-signal regulated kinase 1 and 2.

Adv Exp Med Biol. 2002;507:387-93.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12664615


A tömjén hatóanyagának van még egy fontos érdekessége: felismeri az egészséges sejtet, különbséget tud tenni normális működésű sejt és rákos, gyulladt sejt között. Ennek a működésnek a mikéntjét ma még a kutatók sem igazán értik, de a lényeg az, hogy működik!

A teljes kutatás a tömjén működéséről itt olvasható .pdf formátumban >>>


Hivatalos orvosi kutatások kimutatták (tanulmányok elolvashatók itt) azt is, hogy a tömjén kivonat használata sokat segíthet petefészek rák, a hólyagrák és a tüdőrák legyőzésében. Kutatások sora számol be meglepő eredményekről béldaganatokkal és méhnyak rákkal kapcsolatban is.

Az Angol Leicesteri Egyetem vizsgálata alapján a tömjén speciális kivonata képes bármilyen nehezen kezelhető tumor sejt elpusztítására. A nagy koncentrációjú tömjénkivonat eredményességét több rákfajta kezelésére is vizsgálják, és úgy tapasztalják, hogy nagyon hatásos. Ezen eredmények hivatalos dokumentálása még folyamatban van.


A tömjén  hatásos lehet  ahol a kemo kezelés eredménytelen maradt  különösen igaz ez a petefészek rák esetében

Ty Bollinger Frankincense and Cancer What You Need to Know About This Essential Oil

https://thetruthaboutcancer.com/frankincense-and-cancer/

 „……frankincense shows demonstrable effectiveness in a few areas where chemotherapy isnt all that effective, particularly with regards to ovarian cancer. Commenting on the studys findings, Dr. Mark Evans, who heads the program of which Al-Salmani is a student, explained that certain cancer cell lines that dont respond to chemotherapy are notably responsive to frankincense.”
Orvosilag elfogadott tény, hogy a tömjén a hormonális indíttatású daganatfajtákra  (méhnyakrák, melldaganat, petefészek rák, prosztata és here daganat, stb...) kifejezetten jó hatással van.

Hivatalos orvosi tapasztalatok bizonyítják a hólyagrák elleni eredményességét is. A többi daganat esetében még bizonyító eljárásokat kell dokumentálni 5-10 évre visszamenőleg a hivatalos orvostudomány felé, hogy elfogadják, de az már biztos, hogy működik!


Minden esetre az már orvosilag elfogadott tény, hogy a hormonális indíttatású daganatfajtákra (méhnyakrák, melldaganat, petefészek rák, prosztata és here daganat, stb... kifejezetten jó hatással van. Hivatalos orvosi tapasztalatok bizonyítják a hólyagrák elleni eredményességét is. A többi daganat esetében még bizonyító eljárásokat kell dokumentálni 5-10 évre visszamenőleg a hivatalos orvostudomány felé, hogy elfogadják, de az már biztos, hogy működik!

BBC Híranyag >>>

 

Boswellia sacra produces the highest-quality frankincense


Más vélemény szerint sajnos, a rákra, az impotenciára és egyéb súlyos betegségek gyógyítására nem alkalmas.  

A bejegyzés a Medicina Kiadó gondozásában megjelent Gyógynövénytár c. könyv alapján készült.

http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/12/23/tomjenTömjén Alapkúra

A kúra 180 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA).  A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg.

 A kúra időtartama : 32 nap

 Erre önnek akkor lehet szüksége, ha frissen felfedezett daganata van és annak nagysága nem számottevő, kemo vagy sugárterápiás kezelésben vesz részt, valamint a P4: Daganat típusnál vagy daganat kialakulása előtti állapot   esetén

Adagolása : A terápiás készítményeinkhez mellékeljük a pontos és közérthető leírást

http://dr-bata.hu/dokumentumok/mirl-is-szol-a-citologiai-leletben-olvashato-szakkifejezesek

Beszerzés: http://b17net.info/item8.htm

Teendő: Szövettanilag kell tisztázni a folyamatot P4 esetben még érdemes a tömjénes kezelés


Tömjén Erős kúra

A kúra 360 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg. A 360 kapszulát 2 doboz egyenként 180 kapszulát tartalmazó dobozba adjuk át önnek (360 kapszula - 2 doboz)

 

A kúra időtartama : 34 nap

 

Erre önnek akkor lehet szüksége, ha kialakult daganata van, de áttét még nem képződött, esetleg kialakult az áttét, de annak nagysága még nem számottevő és az egészségi állapota jó, valamint  kemo vagy sugárterápás kezelésben vesz részt, valamint a következő daganatfajtáknál és esetekben:

 kemoterápia, sugárterápia közben: gyenge hüvely, méh, petefészek daganat

Bővebben erről itt olvashat  http://b17net.info/item8.html


Boswellia (tömjén) Extract 500 mg - 90 Softgels

Javasolt használat:  1 db lágy-zselatin 1-2 alkalommal naponta, étkezés közben.

MCT olajat  is tartalmaz

Az MCT olaj kókusz és pálmaolajból készült speciális olaj, amelyet olyan beteg embereknek    fejlesztették ki a gyógyászatban, akik nem képesek a hagyományos zsírokat rendesen megemészteni,  felszívni és felhasználni. Az MCT trigliceridjei lényegesen rövidebbek, mint az átlagos zsírokban, tehát  gyorsabban felszívódnak és hidrolizálódnak a szervezetedben. Az MCT olaj helyettesítő emésztése kevesebb enzimet és gyengébb epekiválasztást igényel, mint a hagyományos zsíroké. Emiatt teljesen megkerüli a limfatikus rendszert és közvetlenül a keringési rendszeredbe jut. E folyamat  következménye a nagyon magas biológiai érték és az, hogy az MCT kalória tartalma azonnali energiatermelésre alkalmas,

Beszerzése:  Minta Bolt

1092 Budapest, Erkel utca 14/A.
http://vitamin-abc.hu/rolunk
Ügyvezető:

Fekete Klára
Tel: +36 30 405-2122
E-mail: info@vitamin-abc.hu 


Frankincense Sacra Essential Oil 10 ml

Botanical Name: Boswellia sacra

https://miraclebotanicals.com/deal-of-the-month-specials/


Frankincense Sacra Essential Oil is from the Boswellia Sacra tree, which grows in Oman, Yemen, and Somalia. It is widely believed to be the variety of Frankincense described in the Bible.

In aromatherapy, Boswellia Sacra Frankincense essential oil is used for skin care, respiratory problems, cancer therapy, and emotional and spiritual healing and uplifting.


Specific Benefits of Frankincense Sacra Essential Oil as follows:

Cancer Therapy…Frankincense Sacra Essential oil is used topically to help the body eliminate skin cancer, and diffused to help the body eliminate systemic cancer

Ára: GBP 49.99

Approximately 17,430. HUF + 1220 HUF


https://www.ebay.com/itm/PureSacra-Boswellia-Sacra-Frankincense-Essential-Oil-10ml/372132220642?hash=item56a4cf0ee2:g:UbcAAOxyOalTbVrvEgyes kutatók szerint a tömjénnek nincs hatása a rákra.


In his laboratory in Salalah, he extracts the essential oil from locally produced frankincense. Then, he separates the oil into its constituent agents, such as Boswellic acid.

"Some scientists think Boswellic acid is the key ingredient. But I think this is wrong. Many other essential oils - like oil from sandalwood - contain Boswellic acid, but they don't have this effect on cancer cells. So we are starting afresh."


http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8505251.stmPozitív állásfoglalás a tömjén használata mellett rákbetegségben

Az alábbi  tanulmány a Complementary and Alternative Medicine brit orvosi szakfolyóirat online kiadásában jelent meg. 

"A tömjénolaj képes megkülönböztetni a hólyagrák sejteket és a normális urotheliális sejteket a tenyészetben. Az olaj visszaszorította a sejttúlélést, és apoptózist (sejthalált) vált ki a tenyésztett húgyhólyagrák sejtekben" - írja a tanulmány.

Dr. Hsueh-Kung Lin, az Oklahoma Egyetem kutatója és a tanulmány vezető szerzője hozzátette: "A tömjénolaj olcsó alternatív terápiás megoldást kínálhat a jelenleg húgyhólyagrákban szenvedő betegek számára." A tanulmány arról is beszámol, hogy az olaj Afrikából, Indiából és a Közel-Keletről származik, és "évezredek óta a tömjén társadalmilag és gazdaságilag egyaránt jelentős összetevője".


A tömjén hatásának magyarázata


A rák akkor kezdődik, amikor a DNS-kód a sejtmagban megsérül mondja Mahmúd Suhail immunológus. Úgy tűnik, néhány illóolajnak olyan tulajdonsága van, amely be tud avatkozni ebbe a funkcióba.


A kutatók az általános test és az arra gyakorolt hatások rezgésszámát vizsgálva jöttek rá arra, hogy például egy csésze kávétól az átlagos frekvencia 66 MHz-ről mindössze 3 másodperc alatt 5 MHz-re esett le, és három napig tart a szervezet küzdelme, hogy visszatornázza a rezgésszámot az eredetire.

Más tanulmányok szerint a negatív gondolatok is képesek átlagosan 12 MHz-zel csökkenteni a rezgést.


Kérdés, hogy mivel lehet felfelé vinni a betegség miatt lecsökkent rezgésszámot?

A terápiás minőségű illóolajok rezgésszáma 52-nél kezdődik, és közülük néhány egészen 320 MHz-ig megy.

Például: az olasz szalmagyopár (Helichrysum) 320-ra, a tömjén 147-re, a  MHz, Ravensara (Utazók fája) 134-re, a levendula 118-ra, a mirha 105-re, a német Kamilla 105-re, a boróka 98-ra, a szantálfa 96-ra, az Angelica 85-re, a borsmente pedig 78 MHz-re emeli az emberi szervezet rezgését.


Tömjén olaj alkalmazása

Az illóolajokat külsőleg és belsőleg is lehet alkalmazni. Külsőleg az érintett területre felkenve, belsőleg a nyelv alá csepegtetve.


Belsőleg néhány csepp

szájon keresztül visszük be az illóolajat, amikor:

* mézbe cseppentjük,

* cukorra csepegtetjük,

* kapszulában,

az emésztőrendszerbe kerül, majd onnan a véráramba.

* nyelv alá csepegtetve (csak növényi olajjal hígítva szabad nyelv alatt használni) a nyálkahártyán keresztül felszívódik majd bekerül a véráramba.

(Az illóolajokat belső használatra a francia aromaterápiában használják, hazánkban nem. Mindenképpen kérdezzen rá az orvosodnál!)

http://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/tomjennel_a_rak_ellen_lehetseges/
200903281530


A tömjén olaj rákellenes hatásáról itt olvashat: https://draxe.com/frankincense-oil-cancer/


A petefészekrák nyomonkövetése

A rákos folyamat visszahúzódását illetve progresszióját  mutató markervérvizsgálattal


A petefészek rák fontos mutató száma (tumor marker)

http://ovarian.org/storage/documents/guides/nocc%202017_newlydiagnosed.pdfKövetkeztetés

1./ a külföldi szakirodalom szerint a tömjén a hólyag, petefészek, méh rákos megbetegedésére kedvező hatással van


2./ Ha a kedves olvasó a tömjén szedésében bízik, akkor részben kapszula másrészt olaj formájában juttathatja ezt a szervezetébe


3./ A bioboltokban számos aroma olaj kapható, amelyeket a szoba levegőjének tisztítására párologtatás útján, illetve felső légúti megbetegedés esetén inhalálás útján használhatja (hörgők, tüdő) Az Ön esetében azonban nem erről van szó. Érdemesnek tartanám erről tájékoztatni a bioboltban dolgozót, aki a tömjént ajánlotta Önnek. 


4./  Felhívom a figyelmet arra, hogy a tömjénnek legalább 25 féle fajtája ismert, amelyek kémiai összetétele eltérő egymástól. Az igazán hatékony tömjén olaj 

Frankincense Sacra Essential Oil 10 ml, amely Oman, Yemen, and Somalia területéről származik.  Nem találtam azonban nyomát annak, hogy ez az olaj Magyarországon kapható, ezért a NagyBritaniai vásárlást tartom célszerűnek, amelynek a vásárlási lehetőségét a dolgozatomban közöltem


5./   Most nem a tömjénről, hanem az alkálisó (CeCl)  terápiáról néhány szót

Az alkáli kúrát ismertető dolgozatom elérhetősége itt: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-ceziumklorid-hatasmechanizmusa.php

A részleteket itt olvashatja. A betegek gyógyulásáról szóló beszámolókat is itt találja.

http://www.alkaliso.net/

Használatát ajánlhatom, mert számos rákos betegen segített részeteket itt olvashat:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-ceziumklorid-hatasmechanizmusa.php


Megemlítem, hogy ha intelligens, értelmes, haladó szellemű szakorvosuk van érdemes vele a fent elmondottakról konzultálni. A kúrát azonban akkor is ajánlom, ha a konzervatív orvosa esetleg nem lelkesedik érte, és csak a sugár, kemo kezelést ajánlja.