Válasz Olvasóimnak Sorozat 4. sz.


Emlő rák és vizsgálatai  Mottó: Minél többet tudsz meg  a betegségről, annál nagyobb az esély a sikeres kezelésre


 

A mell jóindulatú csomói

A melldaganatok több mint 80%-a nem rákos, de ezt csak a szövettani vizsgálat döntheti el. Minden elváltozást meg kell mutatni szakembernek. A női emlőben az élet folyamán mirigytágulatok, ciszták, tömörülések, hegek, körülírt csomók formájában jelentkező jóindulatú daganatok alakulhatnak ki.
Az emlőkben talált
csomók jelentős hányada jóindulatú, azaz nem növekszik korlátlanul a környező szövetek felé, nem tör be az érrendszerbe, és nem ad áttéteket más szervekbe. Körülhatároltak, elmozgathatók, sokszor egyértelmű tok veszi körül őket. Szövettani elemzésüket követően döntenek a szakemberek a további tennivalókról. Az esetleges későbbi elfajulás lehetőségének kizárására ilyen esetekben is sokszor eltávolítják őket.

 

Mellrák családi előfordulása

Megfigyelések bizonyítják, hogy annak a nőnek az esetében, akinek nagyanyjának, anyjának, nővérének emlőrákja volt, lényegesen megnő az emlőrák kialakulásának kockázata. Még nagyobb a kockázat, amennyiben a rokonok esetében a menopauza előtt alakult ki az emlőrák.
Normál női populációban az
emlőrák kialakulásának kockázata 6%. Ez az arány már 9%, amennyiben egy női ági rokonnál kimutatták a mellrákot, 16%, amennyiben két rokonnál, és 27%, ha három rokon betegedett meg.

http://www.szalkakorhaz.hu/radiologia/emlorak.htmEmlő vizsgálatok


CT-lézer vizsgálat 

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

„Megemlítem ezt a lehetőséget is, de a fentit jobbnak tartom, nevezetesen

A vizsgálat az új fejlesztésű, lézeres technológia segítségével teszi láthatóvá az emlőben kialakult rosszindulatú elváltozásokat az „angiogenezis” kimutatásával. A hagyományos mammográfia a struktúra változását jelzi, míg a CT-lézer a malignus elváltozás környezetében kialakuló érképződést mutatja ki. A CT technológia segítségével már az igen korai elváltozásokat is kimutatja „dense”-emlőjű nők esetében is. A CT-lézer-mammográfiás vizsgálat esetén nincs káros sugárzás, és kiküszöbölhető a kellemetlen emlőkompresszió.

Az Egészségközpontban a CT-lézer-mammográfiával egy időben az emlők ultrahangos, valamint szakorvosi tapintásos (fizikális) vizsgálatát is elvégezik.

A CT-lézer-mammográfiás vizsgálati csomag ára: 29 900 Ft

A CT-lézer-mammográfiás vizsgálat felső súlyhatára 120 kg.


http://medocklinika.hu/szolgaltatasaink/ct-lezer-mammografia/

 

 

 

Elérhetőség: MeDoc Cézár

1132 Budapest,
Visegrádi u. 74.

Telefon
(+36 1) 783 6004

Javasolható vizsgáló orvos: Dr. Gergely Mária radiológusA PET-CT vizsgálattal akár a néhány milliméteres rákos daganat is felismerhető, ezáltal lehetővé válik, hogy segítségével számos egyéb vizsgálat elkerülhető legyen (CT, MR, ultrahangos vizsgálat, tükrözések és beavatkozást igénylő vizsgálatok),

Az országban jelenleg négy helyen végeznek PET vizsgálatot: 

Finomtűs vizsgákat

A legkevésbé invazív eljárás, mely során citológia minta (tehát sejtes elemek) vételére van lehetőség. Nagyobb kiterjedésű elváltozások esetén ultrahang vezérelten elvégezhető a vizsgálat,

 

Vastagtű biopszia (core biopszia)

Amennyiben pontos szövettani diagnózist kívánunk felállítani vastagtű biopszia elvégzése javasolt. Ez az eljárás nagyobb invazívitású beavatkozást jelent, azonban az itt nyert szövethengerből pontosabb szövettani diagnózis nyerhető (pl. az esetleges emlő tumor hormon receptor státusza meghatározható).

 

Thermográfiás mellvizsgálat

Elérhető a XVIII. kerületben az Ormos Intézetben (www.ormosintezet.hu), jelenleg 21.000 forintba kerül a vizsgálat. Lehet kérni egész testre, testtájra, és ún. nőgyógyászati célra is.

 

 

MBI vizsgálat

Az emlődaganat-szűrés eddigi lehetőségeinek tárházát szélesíti az az új eljárás, amelyet az American Society of Clinical Oncology legutóbbi kongresszusán mutattak be. Sources: Miami Herald/Associated Press, Sci-Tech Encyclopedia, Breast Cancer Symposium Press Release

 

Az eljárás neve Molecular Breast Imaging (MBI), vagyis molekuláris emlőtérképezés. A módszer jelentőségét az adja, hogy képes a hagyományos szűrőmódszerek elől rejtve maradó rosszindulatú daganat egy részének felismerésére is.

The advantages of MBI, if it becomes a routine diagnostic imaging procedure, are that the technology is more accurate in detection of tumors in women with dense breasts, and it is also less expensive, costing about half as much to administer. MBI is expected also to save time and money on further diagnostic testing caused by the higher number of false positives found with mammogram imaging MBI needs only about one-third of the pressure used for a mammogram. MBI costs around $600.

 

http://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/molecular-breast-imaging-better-way-to-spot-cancer-in-dense-breast-tissue/
MAYO Clinic/AP Photo

 

Kar vénában iv radioakíiv kontraszt anyagot adnak A rákos sejtek ezt nagyobb mértékben abszorbeálják mint az egészségesek.

MBI uses a radioactive tracer that “lights up” any areas of cancer inside the breast. This tracer is injected into the body through a vein in the arm. Breast cancer cells tend to take up the radioactive substance much more than normal cells do. A special camera called a nuclear medicine scanner then scans the breast, looking for any areas where the radioactive substance is concentrated
MBI uses a radioactive tracer that “lights up” any areas of cancer inside the breast. This tracer is injected into the body through a vein in the arm. Breast cancer cells tend to take up the radioactive substance much more than normal cells do. A special camera called a nuclear medicine scanner then scans the breast, looking for any areas where the radioactive substance is concentrated

http://www.breastcancer.org/symptoms/testing/types/mbi

 

Egy 940 nő bevonásával végzett tanulmány igazolta, hogy az MBI közel háromszor olyan hatékony, mint a mammográphia, vagyis háromszor több rosszindulatú daganat diagnosztizálásához segített hozzá az új módszer.
Az eljárás fejlesztői kiemelték, hogy nem az eddigi módszerek helyettesítése a cél, hanem az egyéni adottságokat (
sűrű emlőállomány) is figyelembe véve, személyre szabottabb szűrőrendszer kidolgozására nyílik lehetőség. Például rutinszerűen lehet majd alkalmazni olyan hölgyeknél is, akik családi anamnézisük vagy speciális genetikájuk miatt az átlagosnál veszélyeztetettebbek az emlőrák kialakulásának szempontjábólElektro-Impedanciás mammográf

A Bodymap Klinika által használt, forradalmian új Elektro-Impedanciás mammográf készülékkel (MEIK) életkortól, fizikai állapottól függetlenül elvégezhető a vizsgálat, amelynek eredménye a számítógépen egy azonnal látható 3 dimenziós képben jelenik meg. Nincs sugárterhelés, ezért kismamák, szoptatós anyukák is bátran használhatják, és korlátozás nélkül bármikor megismételhető. Nem akadály a beültetett implantátum sem. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, alkalmazásához nem kell összenyomni a melleket, hiszen csak egy-egy elektromos impulzusokat kibocsátó fejet helyeznek a mellkasodra. Nagy biztonsággal, 90%-os pontossággal, minden más vizsgálati módszernél korábban kimutatja az esetleges kórós eltéréseket, melyek daganatos elváltozáshoz vezethetnek.

http://www.liners.hu/2014/8/2749-a-rendszeres-emloszures-eletet-ment-fajdalom--es-sugarzasmentes-komputeres-mammografiai-szurovizsgalat-azonnali-kiertekelessel-m


Mammográfia

A mammográfia 20-30%-os túlkezeléshez vezet, azaz sok nőnek azért amputálják a mellét, mert „inkább végezzünk 20%-kal több csonkolást, mintsem hogy elnézzünk egy valódi rákot” A tények elhallgatása hány embernél vezetett mammográfia indukálta rákhoz, fölösleges mell levételhez?Forrás: Szendi Gábor honlapja


Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből:

„Tájékoztatom, hogy a mammográfia vizsgálat kezd kimenni a divatból. Nyugaton már nem nagyon használják. Helyette a termográf vizsgálat terjedt el, ami nem okoz sugár terhelést és lényegesen érzékenyebb vizsgálat.

 

A mammográfia  hibája hogy nagy a Rtg sugár terhelés és a felbontó képessége sem nagyon jó. Másrészt a mell leszorítása azért is kedvezőtlen, mert ha rákos sejtek vannak, úgy azok a nyomás hatására szétszóródnak. Az UH sokkal pontosabb, kevesebb a hátránya  és megbízhatóbb.

 

Szóval várom megtisztelő válaszát. Ha ne adj' Isten kedvezőtlen eredményt hoznak ki, úgy mindenképen javasolnám az országos Onkológiai Intézet felkeresését, amely Európa hírű részben a műszerezettsége, részben a kiváló szakember gárdája miatt.

 

Csak gondolom, hogy ha kettős állampolgársága (magyar/román) van, úgy az ellátása nem okoz nagyobb problémát, de ezt  telefonon lehet tisztázni az itthoni Intézettel. Remélem azonban hogy erre a jó eredmény miatt nem kerül sor.

 

Együtt érző tisztelettel üdvözli Budapestről”TermografGén  vizsgálat

A BRCA1 és BRCA2 gént a mellrák kutatása kapcsán fedezték fel az 1990-s években. Ezek a gének szabályozzák a mellszövetben a sejtek osztódását, a DNS replikálódását. A két gént ma mindinkább az öröklődő mellrák genetikai hordozóinak tekintik.

A táblázat adataiból látható, hogy a gének a legnagyobb mennyiségben a mellrák estében mutathatók ki, de jelen vannak bár ennél kisebb arányban a petefészek rákban isKPS Molekuláris Diagnosztikai Központ

1024 Budapest, Retek u. 34.
Telefon: +36 30 210 2600


Az emlőrák molekuláris diagnosztikája

A mellrák eseteiben a HER2 gén felsokszorozódása lehet a rák kialakulásának egyik oka, de léteznek olyan daganatok is, ahol az EGFR vagy az EML4/ALK mutációja fordul elő. A mellrák öröklődő típusaiban a BRCA1 és a BRCA2 gének hibája van jelen, így ha családjában rendszeresen és ismétlődően előfordult a betegség, érdemes molekuláris diagnosztikai vizsgálatot végeztetnie az öröklődő jelleg tisztázása érdekében.


HER2-pozitív emlőrákok célzott kezelésére a már hazánkban is törzskönyvezett monoklonális antitest alkalmazása vezethet eredményre.

Emellett klinikai vizsgálatokat végeznek egy olyan gyógyszerrel is, amely - egy másik fajta tirozin-kináz-gátlóhoz hasonlóan - mind a HER2, mind pedig az EGFR fehérjék tirozin-kináz enzimeit képes egyidejűleg gátolni.

Jelenthetnek reményt az EGFR-gátló készítmények,


Annak kiderítésére, hogy jelen van-e olyan mutáció, amely alapján már valószínűsíthető egy gyógyszer hatékonysága, molekuláris diagnosztikai vizsgálatot végzünk. Előzetesen egy konzultáció keretében átnézik az eddigi  leleteket,  válaszolnak a feltett  kérdésekre, felmérik,  hogy mely mutációk vizsgálatára lehet szükség.


Bejelentkezés

időpontot egyeztetésre az alábbi számot kell hívni: 
+36 30 210 2600 (Munkaidőben reggel 9:00 és 18:00 között elérhető)


 

Gén teszt

dr. Nagy Zsolt genetikai szakértő géndiagnosztikai centrumában

Emlőrák/petefészekrák-génteszt 40 ezer Ft

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/210-61-67
Honlap: http://www.nagygendiagnosztika.hu


 Rák ellenes étrend kiegészítők.

 

Vitanax PX4
Négyféle gomba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő. A termék nem javasolható gyógyszerek vagy bármely más hagyományos terápia helyett, csak azok kiegészítőjeként.
Csökkentheti a kemoterápiás és sugárkezelések káros mellékhatásait.120db 500mg-os speciális polysaccharida extraktum keveréket tartalmazó kapszula:

Összetevők (1db kapszula):


 

 

Kurkumin rákellenes hatása
Rengeteg adat bizonyítja, hogy a kurkuminoidok különböző mechanizmusok által sokféle betegség megelőzésében és gyógyításában segítenek a ráktól a szív- és érrendszeri betegségekig. Ezek között találunk gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, és a rákkal szembeni hatékonyságot növelő mechanizmusokat. Az emberi szervezetben a kurkumin talán egyik legfontosabb hatása, hogy gátolja a krónikus gyulladás kiváltójának a Nuclear Factor-kappa B-nek (NF-kB-nek) a működését

Kapható bioboltokban  Gyártó/forgalmazó InterherbLenmag

A kanadai kutatók vizsgálták a mellrák előfordulását és a vizsgálatban résztvevők lenmag fogyasztását. Megállapították, hogy a lenmag rendszeres fogyasztása akár 28%-kal csökkentheti a mellrák kialakulását. Figyelem! a lenmagolaj nem tartalmaz lignán vegyületeket.

Napi 5-6 mg lignán bevitele már bizonyos fokú védelmet jelenthet a mellrákkal szemben (a nyugati, fejlett világban élő nők lignán fogyasztása ennek kb. egy ötöde, nagyjából napi 1mg).
Máskülönben agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztásaD3 vitamin

A legalacsonyabb D vitaminszintet mutató nőknek 5x nagyobb a mellrák kockázata, agresszívebb a tumor növekedés és rövidebb a túlélési idő, mint a legmagasabb D vitamin szintet mutatóknál.Tokotrienol

A tokotrienolokról, különösen a delta-és gamma tokotrienolokról kimutatták, hogy gátolják számos típusú rákos megbetegedés kialakulását (mell, prosztata, vastagbél, tüdő, gyomor, bőr, hasnyálmirigyrák).

A különböző vizsgálatok eddig a vastagbél, prosztata, emlő és tüdőrákoknál mutatták ki kedvező hatásait

Pálmaolaj alapú tokotrienolok képesek gátolni mind az ösztrogén pozitív és ösztrogén negatív mellrák sejt-szaporodást (A hagyományosan ismert E-vitamin alfa-tokorefolnak ilyen hatása nincs)


Gyártó/forgalmazó Life Extension

Paleocentrum Raktár
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 288.
Telefon / Fax: 06 1 290 2556Gabolexin
http://www.gabolexin.hu/Orvosi-tanacsadas/

A Gabolexin jótékony hatását, a szert alkalmazó orvosok és a Gabolexint szedő daganatos betegségben szenvedő több száz beteg pozitív véleménye, valamint a betegektől kapott friss szakorvosi leletek, és nem utolsó sorban, az összetevők tudományosan bizonyított rákellenes hatása igazolja.

 

Dr. Szentpéteri Imre
Nőgyógyász-onkológus, klinikai pharmakológus
Kutatásai alapján csak javasolni tudja a szer használatát, mivel az eddigi tapasztalatok csak pozitív eredményeket mutatnak a daganatok szaporodásának lassítása, megállítása, illetve visszafejlődése szempontjából.
"A termék egyértelműen javítja az életkilátásokat" - jelenti ki a szakember.
Tanácsadás e-mailben: iszentpeteri@vipmail.hu


 

Artemisinin kapszula

Artemisinin kapszula - Artemisinin (Artemisia Annua Leaf Extract - egynyári üröm levél kivonat) tartalmú speciális, gyógyászati célra szánt tápszer, tüdő, emlő és  leukémia rosszindulatú daganatos betegségek kezelésére.

Aktív hatóanyag egy kapszulában: Artemisinin 294 mg.
Nettó tömeg: 10,83 g (30 db x 361 mg).
Összetevők: Artemisinin (Artemisia annua leaf extract 98%); zselatin kapszulában.
Felhasználási javaslat: 1 vagy 2 kapszula/nap.

30 kapszula/doboz  8500 Ft

http://ossejt-terapia.shp.hu/hpc/ws_member_3g.php?azonosito=ossejt-terapia&tcskod=ossejt-terapia1395072783&title=Artemisinin - daganatellenes

Az artemisinin sikerrel kecsegtet a rák gyógyításában, ugyanis 1200-szor több rákos sejtet pusztít el, mint egészségeset

Három féle artemisin vegyületet létezik: az Artemisinin (pl. Hepalin 100), az Artesunate (Hepasunate 50) és az Artemether (pl. Hepamether).. Kutatások szerint a három készítményt felváltva kell alkalmazni.
http://www.hepalin.com/hepmether.htm
http://www.hepalin.com/products.htm

 

Egy tanulmányban a mellrákos sejteket és a normál sejteket is befecskendezték artemisininnel. Az eredmények azt mutatták, hogy artemisinin megölte a sugárzásra rezisztens emlő rákos sejteket is. Ugyanakkor a hatás az egészséges sejtekben minimális volt.
NP Singh and H Lai, Selective toxicity of dihydroartemisinin and holotransferrin toward human breast cancer cells. Life Sciences, 70:49-56,2001)Amigdalina B17 vitamin

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

A B17 vitaminról (Amigdalina) írt tanulmányomat érdemes elolvasni. Azóta az a fejlemény, hogy nem injekcióba adják, hanem a bőrön keresztül jól felszívódó krém formájában


Kérem tekintse át, ha még ezt nem tette az alábbi két dolgozatomat, amely az Ön esetével  is foglalkozik. Elérhetősége:

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese.php (Itt a B17 -ről is olvashat)

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese2.php  (itt a tüdőrákról is olvashat)

 

B-17 bőrön át bevihető krémben Bőrön át bevihető megelőző, fenntartó dózis - 1 doboz Bio B17 vitamin + 1 db MSM krém - Normál bőrre
A dózis tartalma : 1 db B17 vitamin (50.000 mg) + 1 db Herbál MSM krém

A megelőző, fenntartó dózis 1 doboz Bio B17 vitamint tartalmaz egy 1 db MSM krémmel. Dobozonkénti hatóanyag tartalom 50.000 mg AmigdalinaPOLY-MVA
POLY-MVA egy olyan szabadalmaztatott étrend-kiegészítő metalo-vitamin, amivel az Amerikai Egyesült Államokban közel tíz éve kezelik sikeresen a daganatos betegeket. A szer kifejlesztője, Dr. Merrill Garnett nemzetközileg elismert rákkutató, biokémikus 40 évi kutatómunkát követően alkotta meg a POLY-MVA-t

http://www.polymvasurvivors.com/scientific_research.html

 

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

Figyelem: minden beteg csak és kizárólag olyan szakembertől kérjen segítséget, aki elsősorban orvosi végzettségű, s e mellett járatos a komplementer medicinában, illetve csak és kizárólag olyan étrend-kiegészítőket használjon, amelyeket orvos tanácsol, s megbízható forrásból származnak, szabadalmaztatottak!


Poly-MVA is a liquid dietary supplement that contains various minerals, B complex vitamins, palladium, and amino acids and lipoic acid (see
Lipoic Acid, and B Vitamins). The "MVA" stands for minerals, vitamins, and amino acids.

http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/pharmacologicalandbiologicaltreatment/poly-mva?sitearea=ETO

http://balaicza.hu/hazankban-ujdonsag-poly-mva-termeszetes-tamasz-daganatok-ellen/

Dr. Balaicza Erika, belgyógyász főorvos, Biológiai daganatkezelés,

Tel: 06/20-588-28-10

www.balaicza.hu

http://www.novartis.hu/novartis-hu/ph/oncology/rakkutatas-tortenete.shtml

 

 


Méhpempő

A méhpempő megakadályozza a tumor sejtek vérellátását. Kávé savval kombinálva mutatták a legnagyobb hatást. Dydex 50 g-os méhpempő 7 eFt
http://www.tisztamehpempo.com/onkologia.php

Egészség Pláza Budapest
06 (70) 639-3928; info@egeszsegplazabudapest.huOxigénes víz

A szifonos oxigénes víz, nyomás alatt lévő oxigénnel dúsított ital. Az oxigénes víz magas, 9-10 atmoszféra nyomáson stabil molekuláris oxigénnel telített ivóvíz. Ez a nyomás közel duplája a hagyományos szódásszifon nyomásának. A 2009 áprilisától gyártott oxigén szifonokban az oxigént és a nyomást a rászerelhető patron tartalma adja.

Egy csomag patron 24 db oxigén patront tartalmaz, amely 24 liter oxigénes víz készítésére elegendő. A piacon egyedülálló módon egy liter vízhez 2200 mg oxigént adagolhat az oxigénes szifon segítségével

Online megrendeléssel (Klikk ide)
Telefonos megrendeléssel +36 30 571 0916 számon.
1 db oxigén szifon + 2 csomag patron(48 db) + ingyenes házhozszállítás: 39 878 Ft


Dr. Tóth József, az Országos Onkológiai Intézet egyik vezető professzora szerint a daganatok, a daganatos sejtek oxigénhiányos és savas környezetben alakulnak ki és fejlődnek tovább.
Az oxigénes víz fogyasztása nemcsak az oxigénhiányt javíthatja, hanem folyamatosan lúgosíthatja is a szervezetet is, ezért hatékony segítséget nyújthat a rák, vagy éppen az áttétek megelőzésében. Az oxigénterápia a folyamatban lévő orvosi kezelések javallott kiegészítése is lehet, ugyanis oxigénhiányos és savas környezetben az alkalmazott terápiák (sugárterápia, kemoterápia) hatékonysága is drasztikusan csökken.


OxyMax Stabilizált oxigén

 

A gyártó által javasolt adagolás
20 csepp OxyMax minimum 2dl vízbe csöpögtetve, naponta kétszer-háromszor.

 

 

Ezt a termékeket a CaliVita® International Magyarországon nem forgalmazza, csak külföldön a CV globális hálózatában van forgalomban. Itt az európai ár alapján becsült ár látható. A termék beszerzési lehetőségeiről érdeklődjön ajánlójánál!
http://www.calivitawebshop.hu/oxymax-60-ml-t197805Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből
 

Mindenképpen ajánlanám a  csökkentett Deutérium tartalmú víz fogyasztását, nevezetesen

Deutérium csökkentett ivóvíz

Cégnév: HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság
Alapítás éve: 1993
Telephely: 1124 Budapest, Fürj utca 2.
Postacím: 1531 Budapest, Pf. 85.
Telefon: 06/1/381-0765 ; 06/1/365-1660
Fax: 06/1/365-1661
E-mail: info@hyd.hu
Web: www.hyd.hu, www.preventa.org, www.preventa.hu

Dr. Debrődi Mária - szaktanácsadóTel.: +36-1-365-1660

e-mail: oabonyi@hyd.hu

Cím: 1124 Budapest, Fürj u. 2.

H.-Cs.: 9:00 - 16:00, P.: 9:00 - 14:00


Preventa® 45 csökkentett deutérium tartalmú szénsavas ivóvíz bükki forrásvíz és csökkentett deutérium tartalmú víz felhasználásával készül. 45 ppm D-tartalom (95 mg/l HDO), 2 liter

 

A csökkentett deutérium tartalmú élelmiszer-készítményeket az illetékes hatóságok még nem ismerték el gyógyszerként, így ezeknek a hatályos jogszabályok szerint gyógyhatás nem tulajdonítható!A Preventa® 45 megvásárolható vagy megrendelhető a HYD Kft.-nél (1124 Bp., Fürj u. 2.).

 Megjegyzem, hogy minél kisebb a deutérium tartalom, annál hatásosabb, persze az ára is nagyobb!!  Rákos megbetegedéseknél ívókúrára használják és állítólag igen eredményes. Erről a fent említett szakértőnél kellene érdeklődni!


Még hatékonyabb

Qlarivia 25 ppm-es csökkentett deutérium tartalmú ivóvíz

25 ppm-es Qlarivia kevesebb, mint ötöd résznyi deutériumot tartalmaz, mint a természetes víz, tehát a szervezet számára a deutérium megvonás jelentős.
A Qlarivia 25 ppm termék megvásárolható. A termék 500 ml-es kiszerelésben kapható.
1 liter 85 ppm-es víz előállítása: 0.52 liter Qlarivia és 0.48 liter ivóvíz
1 liter 95 ppm-es víz előállítása: 0.44 liter Qlarivia és 0.56 liter ivóvíz
1 liter 105 ppm-es víz előállítása: 0.36 liter Qlarivia és 0.64 liter ivóvíz
1 liter 115 ppm-es víz előállítása: 0.28 liter Qlarivia és 0.72 liter ivóvíz
1 liter 125 ppm-es víz előállítása: 0.2 liter Qlarivia és 0.8 liter ivóvíz

A napi mennyiséget (általában 1,52 liter) a nap folyamán 1-2 dl-es adagokra elosztva ajánlott elfogyasztani. 30 palack Qlarivia vízből 42 liter 105 ppm koncentrációjú csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz állítható elő.

Egészségmegőrző célú fogyasztás esetén javasolt a kúra folyamán (évente 2 hónapig) a napi folyadékszükségletet a 125 ppm koncentrációjú csökkentett deutériumtartalmú vízzel fedezni. A napi ajánlott mennyiséget (általában 1,52 liter) a nap folyamán 1-2 dl-es adagokra elosztva ajánlott elfogyasztani. 9 palack Qlarivia vízből 22.5 liter 125 ppm koncentrációjú csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz állítható elő.

1-11 db termék ára bruttó 2.500 Ft/dCulevit italpor Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, rákkutató (foto)
Összetétele azonos a Culevit tablettáéval. 1 tasak Culevit italpor hatóanyagtartalma 50 Culevit tabletta hatóanyagtartalmával egyezik meg.

A Culevit kutatójának riportját meghallgathatja az alábbi címre klikkelve
http://www.atv.hu/videok/video-20140218-dr-kulcsar-gyula-2014-02-17

 

 


Oncomar 

Az Oncomar Liofilizátum a fermentált búzacsíra-kivonat legújabb generációja. Feltaláló: Prof. Dr Hidvégi Máté (foto) A fagyasztással előállított kivonat (liofilizátum) koncentráltabb, nem tartalmaz adalék- és vivőanyagokat, gyorsan oldódik és könnyen felszívódik a szervezetben. A kíméletes ipari technológiának köszönhetően az aktivitás terén is kimagaslót nyújt. Az Oncomar Liofilizátumot tartalmazó tasakos Oncomar tápszert és Oncomar kapszulát az Oncoshop üzletekben vásárolhatja meg Budapest, Schwartzer Ferenc utca 3, (1) 350 4313(1) 350 4313

Fontos figyelmeztetés: Az Oncomar (speciális gyógyászati célra szánt tápszer daganatos betegek részére) nem gyógyszer és nem helyettesít egyetlen hivatalosan elfogadott onkológiai gyógymódot sem, így különösen nem helyettesíti a sebészi eljárásokat, a sugárkezelést, a kemoterápiát, a célzott molekuláris terápiát és az immunterápiát. Minden, az Oncomar klinikai hatékonyságát bemutató és igazoló eredmény alapja, hogy a vizsgálatban résztvevők a tudomány és a technika állása szerint elérhető legjobb kezelésben részesültek és ezen felül, azaz ezt kiegészítendő szedték az Oncomar hatóanyagát tartalmazó készítményeket. (OÉTI ny.sz.: 11


 

Rákellenes gyógyszer.

Tamoxifen

A mellrák rizikófaktort csökkenteni lehet a Tamoxifen nevű mellrák ellenes gyógyszer használatával, mivel hatóanyaga közömbösíti az ösztrogén aktivitást.

A tamoxifén a női nemi hormon ösztradiol hatását csökkenti. Ez a hormon szerepet játszik egyes daganatok, így az emlődaganat növekedésében.

 

Szakorvosi/kórházi diagnózist követően, folyamatos szakorvosi ellenőrzés mellett alkalmazható készítmények

 

A kezelés kezdetén az emlődaganat újra aktívvá válása, az úgynevezett tumor-fellángolás fordulhat elő. Ebben az esetben a daganat némileg megduzzadhat, több fájdalom léphet fel (különösen csontáttétek esetén), és az érintett részek kipirosodhatnak. Ezek a tünetek azt jelenthetik, hogy Ön kedvezően reagál a kezelésre, és ebben az esetben a tünetek később maguktól elmúlnak

Amennyiben hosszabb időn keresztül alkalmazza a tamoxifént. A tartós tamoxifén kezelés mellett gyakrabban fordulnak elő a méh belsejének bizonyos rendellenességei, különösen a polipok (jóindulatú daganatok), a méhnyálkahártya túlnövekedése, és a rosszindulatú daganatok. Amennyiben a tamoxifén kezelés alatt rendellenes hüvelyi vérzést tapasztal, akkor haladéktalanul forduljon az orvosához! Hogyha nem távolították el a méhét, akkor az orvosa rendszeresen ellenőrzi majd, hogy nem jelentkeznek-e ezek a mellékhatások.

 


Korszerű  kezelés: Érképződés gátlása Avastin infúziós szerrel

 

 

Ez a korszerű kezelési forma 2007 áprilisától már hazánkban is törzskönyvezett áttétes emlőrákban

Dr. Láng István, az Országos Onkológiai Intézet Kemoterápia "B" Belgyógyászati-onkológiai Osztály vezetője


A célzott érképződést gátló ellenanyag Avastin (a gyógyszer orvosi hatóanyagneve: bevacizumab) az érképződésért felelős növekedési faktorhoz (rövidítve VEGF-hez) kapcsolódik, és ott fejti ki hatását.

Genentech/Roche) is an angiogenesis inhibitor, as a drug that slows the growth of new blood vessels. It is licensed to treat various cancers, including colorectal, lung, breast (outside the USA), glioblastoma (USA only), kidney and ovarian.

Orvosi segítség a rák megfékezésére..

 

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

„Köszönöm a türelmét. Kérésére az alábbiakban több javaslatot is teszek: Annak biztos eldöntése szükséges, hogy valóban rossz indulatú daganattal van-e dolgunk. Ezért  az Onkológiai Intézet erre specializált főorvosát ajánlanám. A részletek itt:

„Igazán nagy tudású rák orvosokat az Onkológiai Intézetben és az Uzsoki kórházban találhat, akikhez fontos lenne konzultációra bejelentkezni,

Országos Onkológiai Intézet

Minden képen javasolható az Intézeti kapcsolatot. Az országban a legjobban felszerelt és a legjobb szakorvosokkal rendelkező intézet. Mivel országos hatáskörű ezért minden jelentkező beteget ellátnak

Fontosnak tartanám egy személyes megbeszélést a nagyon jó hírű szakorvossal. Több ismerősnek is ajánlottam és a legnagyobb megelégedéssel voltak a konzultáció után. Elérhetősége a következő: „

Onkológiai Intézet Sebészet II. em 235 szoba

Dr Sulyok Zoltán főorvos

Emlő vizsgálat

Bejelentkezés illetve előjegyzés a 36 1 224-8600-os szám hívásával a 1262, 1263 és 1265 melléken

Általános és mellkas sebészeti osztály Sulyok dr kedden rendel

Rendelési idő: kedd: 9-14 ó (tel:224-86-00/1265m)

Mivel az Intézet országos  jellegű ezért bárhonnan felkereshetik. Nagyon sokan járnak hozzá, ezért igen rövid idő alatt   lényegre törő tájékoztatást célszerű adni az eddigi vizsgálatokról.


Egyébként megjegyzem, hogy a feleségem is járt hozzá és nagyon körültekintő mellrák specialistának tartják.  Az eddigi leleteit feltétlenül vigye magával és mutassa be a személyes konzultáción! Noha sebész azonban csak akkor javasol műtétet, ha azt valóban és biztos mértékben szükségességét látja. Kiváló orvos!!!!


Mindenképpen ajánlanám egy konzultációt a doktor úrral.  Az Intézeten belül nagyon jól képzett radiológusok vannak és egy ultrahangos mell vizsgálatot ott házon belül, igen nagy gyakorlattal rendelkező és nagyon kedves megértő orvosnővel el lehet végeztetni A főorvos úr ezt ott helyben intézi. .

 


Országos Onkológiai Intézet

1122 Budapest Ráth György u. 7-9.

Sugárterápiás Központ

Dr. Polgár Csaba (foto) sugárterapeuta professzor szerint az Országos Onkológiai Intézetben megtalálható a csúcstechnológia, akár a külső, akár a belső sugárforrások tekintetében


 

 

 


Uzsoki Kórház

Uzsoki utcai főbejárat: 1145 Budapest, Uzsoki u. 29-41.
Róna utcai főbejárat: 1145 Budapest, Róna u.196-212.Dr. Mayer Árpád

Főorvos MTA doktora, med.habil

Elérhetőség:

Telefon: 251-1478

Email: mayer@uzsoki.hu

Szakrendelés:

Sugárterápiás ambulancia
Dr. Bursics Attila

osztályvezető főorvos Ph.D.

Elérhetőség:

Telefon: 4673794, fax: 220995

Szakrendelés:

Sebészeti- Onkosebészeti ambulancia


 

Prof. Dr Ládi Szabolcs orvos kutatót. (foto)

Prof Ládi Sz. asszisztensének elérhetősége bejelentkezésre

06 30/ 371 7 605

06 30/ 737 0000

Az országban ő az egyetlen, aki hiteles tájékoztatást tud adni és kezelési eljárást ismertetni a B17 Amigdalina használatáról rák betegség előrehaladásának korlátozására.

Az Amigdalina más néven B17 vitaminról olvashat az erről szóló dolgozatomban. Elérhetősége itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-b17.php

 

 

 

Megadózisú C vitamin

Dr Mándi László orvos  évek óta foglakozik daganatkutatással és tumoros betegek megadózisú C-vitamin-terápiájával. „Több kollégámmal együtt azt figyeltük meg, milyen módon fejti ki hatását a C-vitamin. A megadózisú C-vitamin infúziósan adva a daganatos sejteket pusztítja, az endotoxin okozta kóros immunreakció mértékét csökkentheti, szintén csökkenti a vérmérgezés kockázatát, ugyanakkor az ép sejteket nem károsítja, szemben például a kemoterápiás vagy a citosztatikus, vagyis sejtosztódásgátló szerekkel” magyarázta Mándi László

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet már engedélyezte a nagydózisú C-vitamin kezelést a rákgyógyításban.


A szakember, aki több munkatársával együttműködve alkalmazza sikeresen a módszert, elmondta: volt olyan betege, akinél másfél éven át alkalmazták az eljárást drámai javulást elérve: a páciens tele volt áttéttel, már az onkológia sem rendelte vissza, ám a C-vitaminos kezeléssel ”másfél, jól elfogadható évet” tudtak neki adni a szakemberek. A beteg végül anyagi okok miatt hagyta abba a kezelést, ám mint azt a szakember elmondta, ma már az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) is támogatja a módszert.  


Elérhetősége:

Dr. Mándi László Háziorvos

Hajdú-Bihar | 4242 Hajdúhadház, Hunyadi János u. 1.

Háziorvosi rendelő 52/384-117

 

Eddig két esetben alkalmazta az eljárást vastagbél-daganatos páciensnél, ahol már máj- és tüdőáttét is volt, egy esetben pedig tüdődaganatos betegnél. A módszer kifejezetten redukálja az áttétképződést - emelte ki a szakember.Alternatív  gyógykezelés főorvosi irányítással

Az alternatív medicinák összehangolt fogyasztására ill kezelésre ajánlom a nagyon kedves, segítőkész Németországban, Olaszországban is korábban rendelő - széles ismerettel rendelkező főorvos + természet gyógyászt.

Kérdésemre azt közölte velem, hogy nagy gyakorlattal rendelkezik emlő daganatok biológiai terápiával, és várja az Önök jelentkezését


Dr Balaicza Erika belgyógyász főorvos

Tájékoztató a doktornő tevékenységéről, akit egyébként (személyesen ismerem.

    A biológiai daganatkezelés az egyik kiemelt szakterülete. Tudását javarészt németországi klinikákon szerezte, ahol nagyon sok daganatos beteggel találkozott,  és életminőségben, élettartamban megdöbbentő különbséget tapasztalt azon daganatos betegekhez képest, akiket korábban itthon látott. .


Dr Balaicza Erika belgyógyász főorvos, természetgyógyász

balaicza@balaicza.hu

Időpont egyeztetés az asszisztensével

o6/ 20-588-28-10

 

 

dr. Balaicza Erika        
Belgyógyász főorvos
immunerősítés, allergiakezelés
biológiai daganatkezelés
emésztésrendezés…
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
balaicza@balaicza.hu
www.facebook.com/BalaiczaErikaDr

 


Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

„Köszönöm a türelmét. Kérésére az alábbiakban több javaslatot is teszek: Annak biztos eldöntése szükséges, hogy valóban rossz indulatú daganattal van-e dolgunk. Ezért  az Onkológiai Intézet erre specializált főorvosát ajánlanám. A részletek itt:


Egy orvos nem orvos, „Több szem többet lát”  elvet használva  széleskörű tájékozottságot kell elérnie.  Az esetleges orvos/intézet  váltás is szóba jöhet, ez ne tartsa vissza döntésében, de előtte természetesen konzultálnia kell velük.  Megjegyzem, hogy sugár kezelés amennyiben erre van szükség csak az Országos Onkológiai Intézetben és az Uzsoki kórházban van.


1./  Elsőként  az Onkológiai Intézetben  Dr Sulyok Zoltán főorvos

Emlő vizsgálat  személyes felkeresése


2./  Fontossági sorrendben a második lehetőség az Uzsoki Kórház  itt az orvosok szerinti sorrendben

3./  A fentiek mellett mindenképpen ajánlanám konzultatív megbeszélésreKPS Molekuláris Diagnosztikai Központ

1024 Budapest, Retek u. 34.
Telefon: +36 30 210 2600


Az emlőrák molekuláris diagnosztikája

A mellrák eseteiben a HER2 gén felsokszorozódása lehet a rák kialakulásának egyik oka, de léteznek olyan daganatok is, ahol az EGFR vagy az EML4/ALK mutációja fordul elő. A mellrák öröklődő típusaiban a BRCA1 és a BRCA2 gének hibája van jelen, így ha családjában rendszeresen és ismétlődően előfordult a betegség, érdemes molekuláris diagnosztikai vizsgálatot végeztetnie az öröklődő jelleg tisztázása érdekében.

HER2-pozitív emlőrákok célzott kezelésére a már hazánkban is törzskönyvezett monoklonális antitest alkalmazása vezethet eredményre.

Emellett klinikai vizsgálatokat végeznek egy olyan gyógyszerrel is, amely - egy másik fajta tirozin-kináz-gátlóhoz hasonlóan - mind a HER2, mind pedig az EGFR fehérjék tirozin-kináz enzimeit képes egyidejűleg gátolni.

Jelenthetnek reményt az EGFR-gátló készítmények,


Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

„Annak kiderítésére, hogy jelen van-e Önnél olyan mutáció, amely alapján már valószínűsíthető egy gyógyszer hatékonysága, molekuláris diagnosztikai vizsgálatot végeznek.”

Előzetesen egy konzultáció keretében átnézzük leleteit, válaszolunk kérdéseire, felmérjük, hogy mely mutációk vizsgálatára lehet szükség.


Bejelentkezés

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

Örömre szolgálna, ha az írásos és/vagy konzultációs  eredményről egy-két mondatban értesítene, mert így mások problémájának/bajának megoldásában is segítségére lehetek

A gyógyulásba/a betegsége előrehaladásának korlátozásába vetett HIT  (orvos, korházi kezelés, szervezetének küzdőképessége, ha hívő a Teremtő segítő akaratába) elengedhetetlen!  Széleskörűen igazolt (metaanalizis), hogy a hit a gyógyulás 40% mértékében  van a segítségünkre!! Ez nagyon nagy arány!! .

.Együtt érezve de a baj megállításának biztos reményével  szeretettel üdvözli ismeretlenül is


Zsoldos Bence

Dipl chem. Ing R+D adviser

 

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből


„A B17 szakértőjétől kell megkérdeznie  Nagyon korrekt és megbízható választ adnak.  A választól függően    személyes konzultációra is van lehetőség  Elérhetősége.

       

Prof Ládi Sz. asszisztensének elérhetősége bejelentkezésre

06 30/ 371 7 605

06 30/ 737 0000

        Emailban felteheti a kérdését. Ennek elérhetősége:

        http://vendegkonyv.webtar.hu/public/display.php?referer=www.b-17.hu/vendegkonyv&site=vendegkonyv-htmls/beiras.htm

 

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

 A jóindulatúság műtét alatti szövettani vizsgálat alapján történő megállapítása esetén a kimetszésből eredő seb pár öltéssel zárásra kerül és a betegség megoldottnak tekintendő.   Ez azt jelenti, hogy általában a műtéttel történő kivételt javasolják és műtét közben állapítják meg, hogy valóban jóindulatú-e. Ha nem akkor a műtét további szakaszában döntenek  arról hogy a műtétet milyen mértékben terjesszék ki.   

 

Lehet, hogy az lesz a válasz, hogy a B17-et tabletta formájában megelőzés képen szedje. A B17 ugyanis rákos daganatok növekedésének megakadályozására ill. az addig kialakult kisebb         daganatok elpusztítására szolgálhat tabletta/bőrön át felszívódó krém,  illetve intravénás injekció formájában. Az eddigi vizsgálati eredményt a személyes konzultációra el kell vinnie!

 

Fontosnak tartanám egy személyes megbeszélést a nagyon jó hírű szakorvossal. Több ismerősnek is ajánlottam és a legnagyobb megelégedéssel voltak a konzultáció után.:

 

Mivel az Intézet országos  jellegű ezért bárhonnan felkereshetik. Nagyon sokan járnak hozzá, ezért igen rövid idő alatt   lényegre törtő tájékoztatást célszerű adni az eddigi vizsgálatokról.

 

 Örömre szolgálna, ha az írásos és/vagy konzultációs  eredményről egy-két mondatban értesítena, mert így mások problémájának/bajának megoldásában segítségére lehetek.


Petróleummal a rák ellen?!!

A szervezet lúgosan tartásához a közönséges galaj is jó gyógyszer, gyomorrákra, agydaganatra pedig a petróleum fogyasztása lehet a megoldás, ahogyan ezt gyógyulások igazolják. (Gyógyfüves Gyuri bácsi)

Az ismert rákkutató, Dr.med. Paul Gerhardt Seeger (…), a petróleum általi gyógyulást így magyarázta: „1936-1940 között folytatott kutatásaim alapján bizonyságot nyert, hogy a rákos sejtben koleszterin-észterifikáció következik be, és ezeket az észtereket [= savból és alkoholból víz kilépésével keletkező vegyület] a petróleum feloldja, miáltal a sejt képes magát regenerálni.”A rákos sejtben lévő nukleinsavak [= az élő szervezetek sejtmagjában és a citoplazmában található, az átöröklésben szerepet játszó, nagy molekulájú anyag] különböznek az egészséges sejtektől: elfajultak. A petróleum a teljes anyagcserét kedvezően stimulálja, és nem csupán magára a daganatra fejt ki hatást.

http://gyozdleadaganatot.hupont.hu/2/petroleummal-a-rak-ellen

A petróleum méreg hatása kiszámíthatatlan. A citosztatikum is méreg, de tudjuk a hatását. Daganatos megbetegedésekben az a kezelés célja, hogy a nagyon gyorsan osztódó daganatsejteket elölje. Természetesen az azonos osztódási ciklusban lévő egészséges sejteket is elöli, mert mindent elöl, ami abban a pillanatban azonos osztódási fázisban van Ha petróleummal gyógyítani lehetne, akkor azért használnánk, mert ennél olcsóbb nem volna, de ilyen hatása nincs a petróleumnak, csak a mesékben. Akkor is, ha a mese a net-en jelenik meg. A "betegek" levelei nem relevánsok, nem elfogadhatók, hanem a mese kategóriába tartoznak.

Dr. Gerencsér Emőke http://weborvos.hu/orvos_valaszol/petroleum_megegyszer/126438


Dr. Mercola advises not using petroleum jelly or petrolatum on your body or on your child's body because it may contain impurities since it is derived from petroleum. The risk is that you will absorb toxic substances through your skin. He also notes that the use of Vaseline (petroleum jelly) on premature babies increases the risks that the child will develop a yeast infection

http://www.ehow.com/info_8623501_mercola-dangers-petroleum-jelly.html#ixzz2vlCgzxWr
http://www.dreletero.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=53&category_id=29&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=1

 

Idézet az Olvasónak írt válasz levelemből

Megjegyzem, hogy a petróleum rákellenes hatásának tudományos igazolására közlés a nemzetközi irodalomban sem található. Anekdotikus beteg beszámolók vannak zömmel, amelyek pozitív hatását közlik. .Tudományos, orvosi klinikai, kettős vak próbán alapuló vizsgálatok valamint metaanalízisek igazolása nélkül azonban a használatát saját felelősségére kezdheti. el mindenki Én nem javaslom, mert van számos, igazolt komplementer/alternatív rákellenes megoldás, másrészről a petróleum per os káros hatásáról több közlemény tesz említést.