Érrendszer védő és tisztító, érelmeszesedést lassító, véroxigén szintet növelő,  izomfájdalmat és gyulladást csökkentő lehetőségek Válasz olvasóimnak 88. számTöbb kedves Olvasó levelére adott válaszaimat közlöm, amelyek az alábbi egészséggel kapcsolatos problémák részbeni megoldására adhatnak választ. Ezek a következők


Üzenet: Szervusz Bence! az idegsebész azt mondja:az LII magasságában enyhe,azLIII_IV-ben sulyos gerinccsatorna szűkület látható az MR felvételen, amelyet az elmozdult és megnagyobbodott kis ízület,a megvastagodott sárgaszalag és a degenerált porckorong okoz,ez fenntartja a claudiocacios panaszaimat, azt mondja ezt nem tudja megoperálni, kemikáliát nem tud javasolni mert ahhoz nem ért. Kérdezem hogy a tárgyban megnevezett enzim segíthet-e rajtam baráti üdvözlettel R Attila


Levelednek mindig örülök, de a mostani a tartalma miatt nem volt szívderítő. Nagyon sok beteg fordul hozzám javaslatért, emellett számos dolgozatot írok, egyszóval nagyon sokat dolgozom, ezért rövid leszek, nevezetesen:


1./ A Serrapeptase enzimet sérülések és duzzanatok kezelésére már évtizedek óta használják Európában és Ázsiában, ám újdonságnak számít a fájdalomcsillapításban. Az Arthur Andrew Medical Serracel nevű készítménye egyszerűen a legjobb Serrapeptase enzim mind a betegek, mind pedig a szakemberek véleménye szerint.


2./ akadályozza a vérrögök, az eltömődött artériák, a hegszövetek és a ciszták kialakulását. Mindemellett a Serracel serkenti a véráramlást, így gyorsítja a felépülést, gyógyulást


3./ A Serracel 99,99%-a tiszta serratiopeptidase, ami egy hatékony proteolikus enzim Ez azt jelenti, hogy a Proteolitikus enzimek segítségével kisebb peptidekre lehet szétdarabolni a  fehérjét. Ezek az enzimek, egy adott fehérjét mindig ugyanannyi darabra vágnak, mert  aminosav szekvencia specifikusan hasítják a fehérjeláncot.

Hangsúlyozom ez egy gyulladás és fájdalom csillapító hatású termék, de egyáltalán nem specifikus a gerincbetegségekre. Ennek ellenére érdemes lehet kipróbálni, bár az Aflamin 100 gyógyszert én nagyon hatásosnak tartom!! (lásd lent)

 

4./ MSM krém

Az MSM nem gyógyszer, mellékhatásai nincsenek, és a fájdalom kiváltó okától függetlenül is hatékony természetes vegyület  OÉTI eng.szám: 978/2011
http://www.testtudat.eoldal.hu/cikkek/msm-krem---kronikus-fajdalmakra-termeszetes-fajdalomcsillapito.html

Akik kitartóan használják, akár a fájdalomcsillapítóik és gyulladáscsökkentőik lecsökkentése és elhagyása is lehetségessé válik.

http://naturwell.hu/index.php?page=254


Erről szól a 2013 évben írt dolgozatom.


Naponta 2x kend  be azon a helyen, ahol a fájdalom központja van. Csak a dolgozatomban szereplő képen  látható  norvég gyártású flakon vásárlását ajánlom

 Az MSM krémről írt dolgozatom elérhetősége:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-msm-minosege.php

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-vicalin-msm.php


5./ Konzervatív kezelés

Az első választandó terápiás lépés a komplex konzervatív kezelés, melynek alapja az adekvát gyógytorna, és az erre épített egyrészt gyógyszeres, másrészt fizioterápiás kezelések. Fontos a masszázs. Nem tudom, hogy ezeket a lehetőségeket kimerítetted-e?  Gyulladás gátló és fájdalom csillapító gyógyszert ajánlanék, ami ugyan recept köteles de megéri kipróbálni

 


Tisztelt cím ! 11 éve láncdohányos voltam . Napi 80 szál cigi mocska az ereimben van . Érszűkületet okoz . Ég ,szorít , megfagy , égve megfagy , görcsöl , már nem fáj ,mert a fájdalmak elmúltak . Ezek a tünetek . Keresek egy folyadékot ami mosta ki a mocskot belőlem . / Fokhagyma, Fagyöngy Diófalevél , Csalán tea semmit sem ér . 11 éve nincs cigi  Keresem azt a folyadékot . Tudnának ebben segíteni nekem ? Megköszönném . Tisztelettel : Cs  Zoltán


Válasz
Tisztelt Cs  Zoltán úr,

Az alábbiak szíves áttekintését kérem.  Angiológus orvosával beszélje meg az alábbiakban összeállított dolgozatomnak az Ön részére való alkalmazását.  Az évtizedeken át tartó mérgezés eredményeit nem igen lehet visszafordítani, de a vér illetve az erek tisztítása hozzájárulhat a betegség romboló hatásának gátlásához. Ehhez kívánok sok sikert  és türelmet, mert ez egy hosszú folyamat, hiszen az évtizedekig tartó mérgezés nyomait nem lehet eltüntetni néhány nap alatt!!


Circuline kapszula

Ha érszűkülettel, érelmeszesedéssel kell szembenéznünk, az számos betegség forrása lehet.

A Circuline kapszula összetétele gazdagságából fakadóan a maga nemében egyedülálló termék. A Circuline kapszula fogyasztása mindenkinek javasolt már 25 éves kortól, érdemes 2-3 hónapos kúrát folytatni a termékkel. amit érdemes kiegészíteni Q10-zel.

Évente érdemes belőle egy 1-2 hónapos kúrát megelőzésképp elvégezni. Ha már kialakult probléma van, mint az Ön esetében is, ennél több idő szükséges. Naponta 3×1 kapszula szükséges és legalább három hónapos kúra. Hogy mikor érezhető a pozitív hatása az mindig egyéntől függő, hisz a meglévő egészségügyi probléma is jó pár év alatt alakult ki. Ajánlom a figyelmébe a fogyasztói tapasztalatokat:

 Egy kimagaslóan jó összetételű és hatékony készítményről van szó az érhálózat védelmére, s a meszesedés ellen.

https://www.egeszsegplazabudapest.hu/sziv-ver-es-errendszer/biocom-circuline-kapszula-90db?gclid=CjwA Circuline kapszulában lévő anyagok rövid ismertetése


Niacin (B-3 Vitamin)
Vérnyomáscsökkentő, értágító, keringés javító hatású. A B3 vitamin csökkenti az LDL termelést és a koleszterin szintézist.


L-Arginine Segíti az erek rugalmasságát, ezért azok könnyebben tágulnak, több vért és tápanyagot képesek szállítani


Szúrós csodabogyó  Növeli a vénák falának tónusát, csökkenti az erek falának áteresztőképességét. Ödéma, nehéz lábérzés, fájdalom, zsibbadás esetén is segítség lehet. 


Cayenne-i bors

Tágíthatja a vérereket és élénkítheti a vérkeringést. Segítheti a véráramlást, szabályozhatja a vérnyomást. Javíthatja a szabadgyökök által okozott sérüléseket.


Gyömbér gyökér kivonat
A koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében és a szívinfarktust kiváltó belső vérrögképződés megelőzésében is segíthet, hatásos növényi véralvadásgátló.


Galagonya kivonat

A tágíthatja a verőereket, köztük a koszorúeret is, csökkentheti a vérnyomást.

Fokozhatja a szívizomzat teljesítményét. Fokozhatja a koszorúserek keringését, ezáltal javíthatja a szívizomzat vérellátását, és növelheti a szív oxigénhiány-toleranciáját így segíthet az angina pectorison, amelynek oka, hogy a szívizom oxigénigénye meghaladja a koszorúserek által biztosított oxigénmennyiséget. Javíthatja az erek állapotát, enyhe vérnyomáscsökkentő és enyhe nyugtató hatású lehet.


Közönséges vadgesztenye
Jótékony hatással lehet a vénákra, erősítheti az érfalakat, megakadályozhatja a vérrögképződést, csökkentheti a gyulladást. Gyulladáscsökkentő, perifériás keringést javító, a vénás erek rugalmasságát növelő, illetve a kapillárisok áteresztő képességet csökkentő, illetve értágító hatása miatt több betegség kezelésének kiegészítője is lehet.


Sweet Orange kivonat

Jótékony hatású lehet a vénás betegségek tüneteire (nehézláb-érzés, diszkomfort, viszketés, lábikragörcs, fájdalom és ödéma)

http://biocomnetwork.hu/mashol-olvastuk/ertisztitas-keringesjavitas-circulineBlood  Laser készülék (megvásárolható)

A blokkolt mikro-keringés okozta szívérrendszeri betegségek fő kiváltó okai 


A lézerfény pozitív tulajdonságai hatására az élő szervezet sejtjeiben biokémiai folyamatok beindulnak. Azaz sejtszinten történnek a változások, összes szervünk és az egész szervezetünk egészséges lehet, ha a sejtek anyagcseréje akadálymentes. A gyulladt, fájdalmas, blokkolt területeken, sejtszinten hypoxia,(oxigénhiány) és acidózis, (sav-bázis egyensúlyvesztés) léphet fel.


A szoftlézer-terápia tehát a sejteken belül a légzési lánc stimulálásán keresztül optimalizálhatja, javíthatja a sejtek anyagcseréjét, elősegítve az oxigén hozzájutását, ezzel pH-emelkedést okozva. A szervek, szerv-rendszerek keringése így javulhat, a fájdalom és az oxigénhiány következtében fellépő izomgörcs csökkenhet.

A lézernek közvetlenül a sejtekre gyakorolt direkt hatásán kívül létezik egy kooperatív hatása is: az aktivált sejt javíthatja a környezetében levő többi sejt anyagcseréjét is. Csak a „terápiára szoruló", aktiválható állapotban lévő sejteket stimulálja, a normál működésű sejteket nem aktiválja tovább.


A szoftlézer terápia nagy hatékonysággal alkalmazható minden olyan mozgásszervi betegségeknél, panaszoknál, fájdalmas megbetegedéseknél, ahol más elektroterápia nem alkalmazható. Ilyen pl:

 

 

 A lézer besugárzásnak pozitív hatásai:


A Félvezető Lézer használata csökkentheti egy újabb vérrög kialakulását, vagy kockázatát. A Félvezető Lézer feloldhatja a zsírokat, javíthatja a szervezet oxigénellátását és ezzel a teljes szívérrendszert is regenerálhatja. Gátolhatja a vérrög és gyulladás kialakulását.

A Félvezető Lézer használata egészségmegőrzés esetében napi egyszeri besugárzással, 4 mW erősségben, 30 percen keresztül; krónikus panaszok esetén napi 2x, 4-5 mW erősségben, 30 percen keresztül, napi rendszeres vérnyomáskontroll mellett, a kezelőorvos együttműködésével.

 

A vese és működésének javulásával a lábduzzanatok, fájdalmak csökkenhetnek.  Javulhat a láb mikrokeringése és tápanyagellátása, a hideg lábérzés megszűnik, meleget érezhetnek a lábukban és nagyobb távolságok megtételére is képesekké válhatnak, csökkenhet a láb fájdalma.


Látásjavításnál
Többen tapasztalták a látás és a szem élességének javulását, a homályos látás megszűnését amennyiben ennek okozója a szem rossz tápanyagellátása volt. Az agyi vérellátás hanyatlása esetében is előfordulhat látásromlás, ez esetben a lézerterápia használatával ez a folyamat is javítható.

http://www.alternativterapiak.hu/blood-laser/


Pulzáló Mágneses kezelés (a készülék megvehető)

A pulzáló mágnes terápiát mágneses rezonanciaterápiának is nevezik, alacsony frekvenciájú, gyenge intenzitású, pulzáló elektromágneses terekkel működik. Alacsony frekvenciájának és erejének köszönhetően nem jelent veszélyt a szervezetre, térereje körülbelül megegyezik bolygónk mágneses erőterével.


A "pulzálás" azt jelenti, hogy a mágneses mezők intenzitása és frekvenciája meghatározott ritmus szerint változik. Ezzel megelőzhető, hogy a szervezet hozzászokjon az ingerhez, és az arra adott reakciója gyengüljön.


Sok civilizációs betegség és hétköznapi panasz a természetes mágnesesség hiányára vezethető vissza,  változások a vérképben és a kezelt szövetek keringésében. A sötét látóterű mikroszkóp alatt gyakran látható jelenség, hogy a vörösvértestek összetapadnak, mint a "berolnizott" pénzérmék, akadályozva a vér normális áramlását. Mindössze 8 perces mágneskezelés után ezek a képletek teljesen feloldódnak, ami azt jelenti, hogy a vér áramlása és oxigénszállító képessége javul.

 A  leglényegesebb hatása, hogy segíti a test öngyógyító képességeit.

http://tgy-magazin.hu/uj-a-terapiaban/magnesterapia

http://www.alternativterapiak.hu/pulzalo-magnesterapia/


A pulzáló mágneses hullám gyógyító hatásáról a dolgozatomban olvashatsz, amelynek elérhetősége itt: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-magneses-ter.php


DETOX-MIX KAPSZULA 450 MG, 60 DARAB

Vizelethajtó, vértisztító, erős méregtelenítő anyag, javítja a máj és epefunkciókat, segít a veseproblémák kiküszöbölésében, erős fitokémiás hatóanyagai révén kiválóan alkalmas elsősorban az egészségre veszélyes szintetikus élelmiszeradalékok szervezetből való eltávolítására. Méregtelenítő kúrák elsőszámú szereplője antioxidáns és érrendszeri védő tulajdonságai ismertek. Igen jó vértisztító és méregtelenítő hatása miatt a canchalagua mind külsőleg mind belsőleg kiválóan alkalmazható ezekben az esetekben. Felhasználási javaslat:

Napi 3 x 1-3 kapszula vagy alkalomszerűen 1-4 kapszula

http://www.drugstore.hu/termek/detox-mix/


Megjegyzés. A canchalaguát Észak-Amerikában gyógynövényként regisztrálták a Materia Medica-ban, amelyet az American Journal of Pharmacy 1885-ben adott ki először, anisillo cimmaron néven (mexikói elnevezése). Itt a növény erős görcsoldó hatását emelték ki. Az Andokban élő kecsua őslakosok nevezték el így. Ők már régóta használták ezt a növényt, mint hatékony vértisztító szert. A perui gyógynövény rendszerek szerint a canchalagua köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő, emésztésre ható, növény 

http://www.drugstore.hu/termek/canchalagua/Érszűkület

A z érszűkület a verőerek - artériák - falának kóros átalakulása, merevvé válása, melyet a belső átmérő, így a keringő vérmennyiség csökkenése jellemez. Következésképpen csökken az ellátott szövetek tápanyag és oxigén-ellátottsága, mely kezdetben járáskor kialakuló lábfájdalomhoz súlyosabb esetben a szövetek elhalásához is vezethet. Ez utóbbi a lábak kisebesedését, a lábujjak elfeketedését okozhatja, ami már a végtagot is veszélyezteti.
Az érszűkület idejében való felismerésével elkerülhetőek a súlyos szövődmények, mint a szívinfarktus, agylágyulás, végtag elhalás, lábamputáció, lábszárfekély.

Az érszűkület vizsgálatánál a kis erek tágulékonyságát és a verőerek falának merevségét vizsgálják, hogy így pontos képet kaphasson a kezelő orvos az erek állapotáról.


Az artériás trombózis kialakulásának leggyakoribb talaja az érszűkület. Az érszűkület - így a trombózis kialakulás - megelőzésére, kezelésére, tüneteire és jeleire már csak azért is oda kell figyelni, mert az érszűkület, illetve a talaján kialakuló trombózis olyan súlyos szövődmények indítója lehet, mint az alsó végtag elhalása, a szívinfarktus vagy éppen a agylágyulás, stroke. Amennyiben érszűkület jeleit tapasztalja, haladéktalanul forduljon orvoshoz, hogy idejében megkezdődhessen az érszűkület kezelése.


Ha, naponta szedsz D3- és K2- vitamint elegendő és jó minőségű magnéziummal, valamint sokat és rendszeresen mozogsz, akkor hátradőlhetsz, mert hiába van érelmeszesedésed, ez nem jár érszűkülettel, mert az ereid rugalmassága megmarad.


Az érszűkület kezelésének elemei:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/14552/erszukulet-jellegzetes-tunetei

https://www.tromboziskozpont.hu/erszukulet-jelei-erszukulet-kezelese#erszukulet-kezelese


A mofetta készülék a szén-dioxid gáz értágító hatását használja ki. Egy modern kabin, melybe kényelmesen belefekszel. A kezelőpanelen egyénre szabottan történik a kezelési paraméterek kiválasztása. Adott mennyiségű gáz kerül a kabinba, mely a ruhádon keresztül behatol az ereidbe. Kellemes meleget érzel a kezelés 25-30 perce alatt, a végén pedig ellazultan, pihenten, tágabb erekkel, jó közérzettel szállhatsz ki a gépből.

http://old.vitalvar.hu/szolgaltatasok/mofetta-erszukuletkezeles#.WpLKqR3OX3gGRAPESEED EXTRACT

Antioxidáns. Elősegítheti az érfalak rugalmasságának megőrzését, és kedvezően hathat a keringési rendszerre. (Grapeseed extract)


A szőlőmag őrleményt és kivonatot  előszeretettel alkalmazzák visszér, érszűkület, allergiás tünetek és különféle bőrproblémák esetén is.

Elősegítheti az érfalak rugalmasságának megőrzését, és kedvezően hathat a keringési rendszerre.
A benne lévő polifenolos vegyületek antioxidáns hatása révén hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Napi ajánlott mennyiség: 1 x 1 db étkezés után

https://shop.builder.hu/szolo-es-szolomag/pharmekal-health-grapeseed-extract-100-kap-p13394


A Viniseera Plusz étrend-kiegészítő hatóanyag tartalma lényegesen meghaladja a tiszta szőlőmag mikro-őrleményét. A Viniseera Pluszban koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörösborban is jelen van. A polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben. Javasolt napi adag:

4 g/nap.  Beszerzése:

https://www.egeszsegplazabudapest.hu/daganatos-betegsegek/viniseera-plusz-szolomag-mikro-orlemeny-150g#reszletes


Fokhagyma

Ajánlatom az Allimax terméket, ami egy új  világszabadalom

Fokhagyma készítményt választani korántsem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ma Magyarországon közel 100 különféle fokhagyma kapszula és olaj van forgalomban, ráadásul több szempontot is figyelem be kell vennünk, ha valóban a legjobbat szeretné.  .

Az Allimax fokhagyma kapszula egy olyan világszabadalom életre hívásával született meg, ami forradalmi változást hozott a fokhagyma alapú étrend- kiegészítők piacán. Azáltal, hogy a brit biokémikus, Peter Josling hosszú kutatás után sikeresen stabilizálta a fokhagyma legaktívabb vírus-, baktérium- és gombaölő összetevőjét, az allicint, egy olyan fokhagyma kapszulát tudott előállítani, ami 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőjét tartalmazza.

A stabilizált allicin egyre több orvosi kutatás alapját képezi. Egy angol dupla vak placebo kontroll csoportos vizsgálat például bebizonyította, hogy azoknál, akik 12 héten keresztül napi egy stabilizált allicint tartalmazó kapszulát fogyasztottak 60%-kal kevesebben voltak betegek, a megfázással töltött időszak a harmadára csökkentek, az újrafertőződések száma pedig a nyolcadára csökkent.

https://www.omega3wellness.hu/blog/98_allimax-velemenyeA döntés az Öné. Orvosával beszélje meg a választott kúrát.


Mielőbbi eredményes kezelést és a gyógyulásba vetet hitet valamint a kezelések eredményeinek észleléséhez türelmet  kíván, üdvözlettel  Zsoldos Bence (83)


Az Olvasó szíves figyelmébe ajánlom, hogy a fent elmondottak kiegészítése érdekében tekintse át feltétlenül a 108. sz. hírlevelemet.

 

Hírlevél archívumot ide kattintva érheti el.