Tüdővizenyő (ödéma), Arginin és diabétesz, vérnyomás csökkentők+Arginin együtt?  Schisandra-wei-kivonat májvédő hatása, Fokhagyma kivonat az erekért, Koleszterin szabályozásra lecitin, Neprinol enzim Válasz Olvasómnak  87. számÜzenet: Szívinfarktus után vizesedés lépett fel az egész szervezetemben. Ami legnagyobb problémát jelenti nekem az a tüdőm vizesedése. Heti 1 darab furosemid lehajtotta a vizet rólam. Most ott tartok, hogy naponta egy-kettő tablettát kell bevennem és van hogy még így sem hajtja le a vizet. Hogy tudnék meggyógyulni? Köszönöm válaszát. Tisztelettel Sz Tamás


Kedves Sz Tamás úr

Tüdő ödéma esetén a véredényekből a tüdőhólyagocskákba (alveolusok) és környezetükbe folyadék lép ki, ami idővel a légutakba is bejuthat. A folyamat eredményeképpen akadályozottá válik a gázcsere, és megfelelő kezelés nélkül - fulladással veszélyezteti az érintetteket.


Mi okozhat tüdővizenyőt?

Tüdőgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, de a tüdő nyirokút rendszerének elzáródása okozhat tüdővizenyőt.  a tüdőödéma fokozatosan és hirtelen is kifejlődhet. A legjellemzőbb tünet az igen hamar fellépő nehézlégzés, amely a folyadékkal telt tüdő miatt igen erősen jelentkezik. Ehhez persze légszomj, szapora légzés, fulladás, sápadtság és verejtékezés párosul. Gyakori, hogy jól kivehető szörcsögés is hallatszik légzés közben, esetenként sípolás is előfordulhat. 


A tüdő ödéma kezelése mindenképpen szakszerű segítséget igényel, máskülönben a fellépő oxigénhiánynak fulladás okozta halál lehet a következménye. Általában oxigéndús levegő, a szív munkáját javító és vízhajtó készítmények segítségével orvosolható a probléma, egyben elkerülhető a tüdő tartós károsodása. Mindezeken felül fontos az esetlegesen meglévő alapbetegség kezelése is.

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/a_tudoodema_jelei/20170810140416Fontos a leszívott mellkasi folyadék vizsgálata (véres-e, milyen a fehérje tartalma,van-e benne vér, gyulladásos vagy daganatsejtek, baktériumok....).Emellett több vizsgálati lehetőség van a különböző tüdőbetegségek megállapítására (mellkas rtg, légzésfunkciós vizsgálat, hörgőtükrözés, mellkas CT), nem tudom, ezek közül melyek voltak már eddig, és milyen eredményt mutattak. Fontos lenne tudni, pl dohányzik/dohányzott-e, vannak-e egyéb tünetei (pl fogyás, vérszegénység, magasabb gyulladást jelző értékek..), ha a szívbetegség kizárható, leggyakrabban daganatos betegség vagy fertőzés állhat a háttérben.

http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/legzoszervi_betegseg/115367Oka lehet: gyengült a szív izom munkája  Ez esetben gyógyszeresen segítik a szív izommunkáját, vízhajtót adnak,valamint esetleg hörgőtágítót, ami segíti a légzést.


Betegség leírása

Tüdőödémának nevezzük azt a kóros állapotot, amikor a tüdő léghólyagocskáit folyadék tölti ki. A gázcsere, vagyis a tüdőben található levegőből az oxigén vérbe jutása, illetve a vérben található szén-dioxid a tüdőben levő levegőbe való jutása a léghólyagocskákban levő folyadék miatt akadályozott. Ezért a vérben csökkent az oxigén szintje, és emelkedik a szén-dioxid szint, és légzési elégtelenség alakul ki.


A tüdő ödéma az esetek döntő többségében szívbetegség kapcsán jön létre. Ilyenkor a szív funkciója valamilyen oknál fogva gyengébb, nem tudja megfelelően kipumpálni a vért, ezért vér a tüdőben pang, hiszen onnan nem tud a megfelelő ütemben a szívbe jutni.

Az akut, hirtelen kialakuló tüdő ödéma leggyakoribb oka szívinfarktus következtében kialakuló balszívfél-elégtelenség.

A krónikus ödémát billentyűbetegség, vagy szívizombetegség /

gyengeség miatt létrejövő balszívfél-elégtelenség okozza.


A statisztikák szerint a veseelégtelenségben szenvedő betegek 70%-a infarktusban, agyvérzésben, keringési elégtelenségben, szívbetegségben hal meg. A veseelégtelenségben szenvedőknél kezelés hiányában gyakrabban alakulhat ki szívmegállás, kardiomiopátia, súlyos érelmeszesedés, érszűkület, szívelégtelenség, szívburok-gyulladás. Hyperkalaemia is kialakulhat, ilyenkor a vér kálium szintje emelkedik, ez pedig szívritmus-zavarhoz vezet.

http://www.vesebetegseg.hu/vese_betegsegei/veseelegtelenseg/halalt_okozo_szovodmenyek.htmlAhogy a veseelégtelenség egyre súlyosabb lesz, úgy szaporodik fel a mérgező anyag a vérben. Ez kimerültséget, fáradékonyságot, gondolkodási nehézséget okoz. Az idő előrehaladtával idegrendszeri tünetek jelentkeznek, izomrángások, izomgyengeség és görcsök, majd végtagzsibbadás, egyes területeken érzéskiesés, esetleg mozgásképtelenség. Agyi működészavar, agykárosodás, görcsroham alakulhat ki. Ezek a tünetek emésztési zavarokat, rossz szájízt okoznak és súlyvesztéshez vezethetnek.


Tüdő ödéma - nagyon súlyos patológia amely azonnali képzett orvosi segítséget igényel. Leggyakoribb szövődmény (kb. 20%-ban fordul elő), hogy a mellkasba, a mellhártya két lemeze közé levegő kerül. Ez az úgynevezett légmell (pneumotórax, PTX). Normális esetben a mellhártya két, egymáshoz simuló lemeze közt csak vékony folyadékréteg található. Ez teszi lehetővé, hogy a tüdők - a mellkasfal mozgását követve - belégzéskor kitáguljanak és kilégzéskor megkisebbedjenek. Ha a mellhártya (pleura) lemezei közé levegő kerül, a tüdő összeesik, és a légzés romlik. Így légmell (pneumothorax) alakul ki, aminek következtében különböző mértékben károsodhat a légzés, az oxigénellátás, romolhat a szív koszorúsereinek keringése, heveny keringési és légzési elégtelenség alakulhat ki, amelyek sürgős orvosi beavatkozást kívánnak.
Ilyenkor egy vékony csövet helyeznek be a mellűrbe, és állandó szívókezelés hatására a tüdő újra kitágul. Általában 3-5 nap múlva a csövet eltávolítják. 


Öngyógyítás nem lehetséges. Mielőbbi kórházba szállítás kell. A tüdő ödéma oxigén hiányhoz vezet, amit azonnal meg kell szüntetni.

A betegség kialakulásának leggyakoribb oka szívbetegség (balszívfél elégtelenség, heveny szívritmuszavar, vérnyomás kiugrással járó krízis). A betegség heveny formája életveszélyes, de időben jelentkező betegek esetén az életkilátások jók. Idült esetben a gyógyszerek pontos és rendszeres szedésével az állapot stabilizálható, a beteg tünetmentes lehet. 

A tüdő ödéma  fokozatosan is kialakulhat, ekkor a beteg, terhelésre jelentkező nehézlégzést, éjszakai rohamszerű nehézlégzést, köhögést tapasztal. Jelentkezhet a barnás színű köpet. Heveny (hirtelen)  tüdő ödéma esetén, a beteg hirtelen észlel súlyos nehézlégzést, bőrének lilás elszíneződését, szapora légzést, és szívműködést. A beteg nyugtalan, szorong, gyakran sápadt, verejtékezik.


Véleményem: a jelenlegi kezelés nagyon hiányos. Ebbe ne nyugodjon bele!! A folyadék eltávolítása  fontos, erre adták a vízhajót. Igen ám, de ez tüneti és nem oki kezelés. Az okot kell megszüntetni.   Alapos szívvizsgálatáról (UH, RTG, EKG) nem tudok, noha ez nélkülözhetetlen. Ha ezt megbízható kardiológusok rendben találják, akkor a mások gyakori ok a vese rossz működése. Ez esetben ezt kell gyógyítani !!


Javaslat a mielőbbi kórházi felvételre

Jósa András Oktató kórház 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68. | Tel: +36 42 599 700 | Fax: +36 42 461 174

I. Belgyógyászati Osztály
Citromsárga tömb (B épület)- (42) 599-700, 599-800

Mielőbbi gyors kórházi intézkedés kívánok, mert a jelenlegi helyzete otthon nem orvosolható. A családi segítséget mindenképen vegye igénybe!!


Örömmel venném,ha értesítene az intézkedés sikeréről. Javulást kívánva üdvözli

Tisztelt Zsoldos Bence úr! Olvastam az oldalán az L-arginin jótékony hatásáról. Ezzel kapcsolatban szeretnék két kérdést feltenni Önnek: - cukorbetegeknek az arginin az értékeket lejjebb, vagy feljebb viszi? - én vérhígítót szedek (clopidep), ezzel együtt szedhetem-e az arginint? Válaszát köszönve, további jó munkát és egészséget kívánok: H ZoltánTisztelt H Zoltán Úr,


Az L-Argininnal kapcsolatos kérdésére a külföldi irodalom figyelembevétele mellett az alábbi tájékoztatást tudom adni.


L-arginine can help diabetics through a number of mechanisms. For example, it may aid in reducing the risk of cardiovascular-related complications such as high blood pressure, high cholesterol and heart disease. This is because L-arginine creates a chemical in your body that works to relax your blood vessels. Diabetes can complicate this process, however, so it's important to seek treatment from your doctor rather than attempt to self-medicate with L-arginine supplements. Another way L-arginine may help diabetics is by boosting athletic performance, which can aid in building muscle and losing fat.

https://www.livestrong.com/article/492771-l-arginine-in-diabetics/


Krishna Mohan, I. & Das, UN (1998) Az L-arginin-nitrogén-oxidrendszer hatása a kémiai indukálta cukorbetegségre, a Szabad Radikális Biológia és Orvostudomány, 25. kötet 7. kiadás (757-765.

Piatti, PM, Monti, LD, Valsecchi, G., Magni, F., Setola, E., Marchesi, F., Galli-Kienle, M., Pozza, G. & Alberti, KGMM (2001) Hosszú távú  orális L-arginin adagolás javítja a perifériás és máj inzulinérzékenységet a 2-es típusú cukorbetegeknél, Diabetes Care, 24. kötet, 5. kiadás (875-880.this amino acid might be effective in lowering C-reactive protein levels and reducing heart disease risk. As reported in the journal Diabetes Care, a team of researchers from the UK and Italy mounted a study to examine the effect of arginine on insulin sensitivity

Analysis of the data showed a four percent increase in insulin sensitivity in the control group, compared to a 34 percent increase in the arginine group. And although the arginine didnt completely resolve insulin sensitivity issues, the change was a significant improvement. The arginine group as a whole also experienced a decrease in systolic blood pressure

https://hsionline.com/2005/03/29/l-arginines-diabetes/


Az Aginin a diabétesz fő veszélyeire előnyös hatása van, nevezetesen javítja a keringést különösen a vékony  és legkisebb ér kapillárisokban

 L-Arginine  has positive effects on these main dangers of diabetes: it improves circulation, especially in tissues with thin capillaries, the smallest type of blood vessel. Researchers from the University Rio Grande in Brazil have now confirmed these effects.1.


l-Arginine treatment significantly improves but does not completely normalize peripheral and hepatic insulin sensitivity in type 2 diabetic patients.

http://care.diabetesjournals.org/content/24/5/875Arginine can have a wide variety of beneficial effects for diabetics.  A diabéteszre széles körben hat a szervezetre  jó tulajdonságaival


Az Arginin  csökkenti a vérnyomást 2. tip. diabéteszes betegeknél.

J Am Coll Nutr2002;21(5):422-7.

Diabetes Care 2001;24(5):875-80.

http://www.life-enhancement.com/magazine/article/1861-arginine-and-diabetes


Az Arginin szignifikánsan javítja a glukóz anyagcserét

More than 371 million people worldwide suffer from diabetes, of whom 90% are affected by lifestyle-related diabetes mellitus type 2 (type 2 diabetes). In new experiments, researchers from the University of Copenhagen working in collaboration with a research group at the University of Cincinnati, USA, have demonstrated that the amino acid arginine improves glucose metabolism significantly in both lean (insulin-sensitive) and obese (insulin-resistant) mice.

http://news.ku.dk/all_news/2013/2013.9/amino-acid-with-promising-anti-diabetic-effects/ Az Arginin az inzulinérzékenységet több mint 30%-kal javította a placebo csoporthoz képes

http://www.aminoacid-studies.com/areas-of-use/diabetes.htmA cukorbetegség érszövődményeinek megelőzésében, illetve a már kialakult érproblémáknál is hasznos a fokozott L-Arginin bevitel, éppen a nitrogén-oxid termelődés, és ezáltal az értágító hatása miatt. Diabetesben azért is bír nagy jelentőséggel, mert az L-Arginin azon kevesek egyike, ami a vércukorszint emelkedése nélkül is serkenti az inzulintermelést (non-glükóz inzulin szekretalóg)

http://aloevera-egeszseg.gportal.hu/gindex.php?pg=37122359


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-ClopidEP gyógyszer a vérrög képződés ellen

 Bizonyos körülmények között az ember vénáiban vagy artériáiban kialakulhatnak olyan vérrögök, amelyek méretük révén képesek elzárni az adott eret, komoly betegséget, pl. szívrohamot, sztrókot, tüdőembóliát, mélyvénás trombózist (DVT) és egyéb hasonló állapotokat okozva. Azoknak az embereknek, akiknél magas a veszélyes vérrögök kialakulásának kockázata megelőzésképpen általában vérhígítókat adnak, hogy megakadályozzák a vérrögök kialakulást és/vagy „szétzúzzák“ a már meglévő vérrögöket.

A ClopidEP klopidogrelt tartalmaz és a vérlemezkék ellen ható gyógyszerek csoportjába tartozik. A vérlemezkék a vérben található nagyon apró alakos elemek, melyek a véralvadáskor összetapadnak. A vérlemezke ellen ható gyógyszerek, az összetapadást megakadályozva, csökkentik a vérrögképződés (ezt a folyamatot trombózisnak nevezik) lehetőségét.
A ClopidEP-t felnőttek szedik, alkalmazásának célja a vérrögképződés (trombusképződés) megakadályozása az elmeszesedett erekben (artériákban); ez a folyamat az aterotrombózis, mely aterotrombotikus eseményekhez (úgymint a szélütés, szívroham vagy halál) vezethet.ClopidEP-et írtak fel Önnek a vérrögképződés megakadályozása, valamint a fenti súlyos események kockázatának csökkentése érdekében, mert- az artériák elmeszesedtek (az állapotot ateroszklerózisnak is nevezik),- szívrohama, szélütése volt, vagy ún. perifériás artériás betegsége van, vagy- súlyos mellkasi fájdalma volt, ami \"instabil angina\" vagy \"iokardiális infarktus\" (szívroham) néven ismert. Ezen állapot kezeléseként orvosa beültethetett egy, az ér belsejét tágító érmerevítőt (sztent) az elzáródott vagy beszűkült artériába, hogy a megfelelő véráramlást visszaállítsa. Kezelőorvosa acetilszalicilsavat is rendel (sok gyógyszer tartalmazza ezt a vegyületet, amelyet fájdalom- és lázcsillapításra, valamint a vérrögképződés megakadályozására is használnak).Arginin hatása a vérrög képződésre

Akadályozza a vérlemezkék összecsapzódását, ezáltal a trombózis képződését és a vérrögök kialakulását. Az Arginin eredetileg egyfajta vérhígító, és testünk nitrogén-oxid termelésében is szerepet játszik, amely lehetővé teszi, hogy ereink tágak maradjanak.
A nitrogén-oxid és az Arginin az erek kitágítása révén, együttesen javítják a vérkeringést  akadálytalanabbá téve azt, ezzel a vérnyomást is csökkenthet.  


 

Válasz

1./ Az L-Arginin az inzulinra való hatásával szabályozza a vércukrot. Nem kifejezett csökkentő, hanem közvetve az inzulin érzékenység növelése valamint az inzulin fokozása útján  fejti ki hatását  a normális vércukor szint elérésére. Itt azonban tekintetbe kell venni, hogy az Arginin, ezen túl, még számos kedvező hatással rendelkezik a szervezet működésére. Erre a célra egyértelműen pozitív hatású.


2./  Az Argininnak hasonló hatása van, mint  a ClopidEP gyógyszernek, vagyis mind a kettő vérrög képzés gátló.  Ebben a tekintetben egymás hatását erősítik az együttszedés esetén. Óvatosnak kell ezért  lenni, hogy a két szer együttes hatása ne lépje túl a vérhígítás megengedett mértékét, mert esetleg belső vérzések okozója lehet az együttszedés.


Általam nem ismert, hogy az 1./ esetben a vércukor szabályozásban  gyógyszert szed-e és melyiket. Ha szed úgy az együttszedés hatását a vércukor gyakori ellenőrzésével otthon is meg lehet figyelni. Az együttszedésnek nincs  veszélye, mint a 2./ esetben.

A 2./ esetben a ClopidEP  és az Arginin vérröggátló hatása nem ismeretes, bár úgy vélem hogy a gyógyszer erősebb, markánsabb vérrög képződés gátló mint az Arginin. A két termék együttszedését azonban minden képen orvosával kellene megbeszélni az esetleg  túlzott vérhígítás elkerülése miatt.


Tisztelettel


Zsoldos Bence (83)
Schizandra, más néven Életbogyó szeretnék érdeklődni van e ilyen termék? Mennyibe kerül, hol kapható? Köszönettel: Zsanett.


Kedves Zsanett,

Ezt ajánlom, mert a forgalmazó megbízható, a termék extraktum és adaptogén (ott és akkor hat, ahol és amikor a szervezetnek erre szüksége van)

https://www.biovitaweb.hu/nutra-gyogynoveny-kivonatok/schisandra-wei-kivonat-500mg-100-kapszula-p-49.html

 

 

Schisandra (Wu Wei Zi) Kivonat 500mg 100 kapszula


A schisandra gyümölcs 30 különböző fitoösztrogént tartalmaz. Ezek a növényi vegyületek ösztrogén-szerű tulajdonságokkal rendelkeznek, májvédő és májregeneráló tulajdonságokkal bírnak. Állatkísérletek bizonyították, hogy a magas fitoösztrogén tartalmú schisandra chinensis képes megvédeni a májsejteket olyan toxikus vegyületektől, mint az aflatoxin vagy a kadmium-klorid.

A schisandra emellett adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, Vásárlás itt:

https://www.biovitaweb.hu/vasarlas-menete-i-289.html

Ára: 4500 Ft

ÜdvözlettelKedves Olvasó levele

Tiszteletem uram. 2014-ben volt az első infarktusom, 2016-ban a második. 44 éves vagyok, magas a koleszterinem, gyógyszert nem szedek, szeretném másképp csökkenteni. A bio tech one a day vitaminját szedem mellé Lenkei tablettás C-vitamint 1000 mg,vitamintár omega3 1000 mg-ot. De eddig semmi változás, pedig már 3 hónapja szedem. Kérném segítsen nekem, hogy konkrétan milyen étrend kiegészítőt szedjek és milyen adagban. Tisztelettel előre is köszönöm. Cs Éva


Válasz

A koleszterinszint csökkentése a megfelelő testmozgás és étrend mellett a többszörösen telítetlen zsírsavak közül leginkább az omega-3 zsírsavak bevitelével érhető el. A természetben ennek leggazdagabb forrása a lenmagolaj. Kedvezően befolyásolja a koleszterin- és vérzsír szintjet.

Már az 1-2 egységnyi koleszterinszint csökkenéssel is legalább 10 százalékkal csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A fokhagyma a szív és érrendszer működésének kitűnő segítője, a lecitin és króm előnyösen befolyásolja a zsíranyagcserét, a C- és E-vitamin pedig antioxidáns hatású.

A vérben az LDL tartalmazza a koleszterin nagy részét, és szállítja azt a májtól a test különböző szerveihez.

Ha azonban a véráramban túl sok az LDL, akkor a vérben keringő felesleges LDL szemcséket felveszik a falósejtek, majd beépülnek az erek falába.

Így idővel lerakódások képződnek az érfalakon, melyek az ereket beszűkítik, és akadályozzák a szövetek vérellátását.


Fokhagyma rendkívül kedvező hatása

Kiderült, hogy a fokhagyma evők lényegesen életerősebbek voltak és  erős érfalakkal rendelkeztek. Ez a felismerés azért fontos, mert az emberek érfala életük második felében általában megkeményedik. Megállapították, hogy a rendszeres fokhagymafogyasztás eredménye képen az emberek 15 évvel tovább maradnak fiatalok, mivel 


Figyelem

Heart health

Garlic has been suggested to improve heart health by lowering blood pressure, but scientific studies have provided conflicting results. One study showed that the protective role of allicin against atherosclerosis, is not only the direct result of its antioxidant activity but also of other mechanisms, suchas lipoprotein modification, inhibition of LDL uptake and degradation by macrophages.Fokhagyma tradicionálisan használt közkedvelt gyógy- és fűszernövény. Kivonata előnyösen befolyásolja a vérlipid (vérzsír), az összkoleszterin és az LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintet, ezzel támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését

A készítményben lévő szagtalan Fokhagyma kivonat napi egy kapszulája 4-6 gerezd friss fokhagymának felel meg, nem okoz kellemetlen utóízt, rossz leheletet.

Véralvadásgátló gyógyszert szedők a készítmény szedéséről egyeztessenek kezelőorvosukkal!

OÉTI notifikációs szám: 5763/2009


Beszerzés

NTERHERB VITAL Shop

1106 Budapest, Örs vezér tere 25/a I. em
Telefon:
06 70 452 2594
06 1 434 8665
e-mail: info@interherb.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-szombat: 10:00-21:00AllicinMax™

180 mg koncentrált természetes allicint tartalmaz, amelyet friss fokhagymából extrahálnak.  A tablettából illetve a kapszulákból aszervezet allicint készít mihelyt a gyomorba kerül. A fokhagyma olaj kiegészítőt a friss fokhagyma desztillációjával állítják elő, amit azután hígítanak és kapszulákba töltik 


Az AllicinMax®  amikor elérkezik a gyomorba. akkor ott feloldódik és bekerül a vérkeringésbe.  Mivel az allicin stabilizált, ezért nem bomlik el. A gyomorsav  tehát  nem rontja le a hatását. 

.Elérhetőség

Berecz Ágnes Kapcsolattartó 06203134074

http://www.omega3wellness.hu/kapcsolat/berecz-agnes.html
Halolaj

A halolaj csökkentheti a trigliceridszintet, azon személyeknél, akik magas triglicerinszinttel rendelkeznek. a halolajban található esszenciális zsírsavak, létfontosságúak az agy funkciójához. Lassíthatják a kognitív funkciók csökkenését és meggátolhatják a sorvadást az idősebb személyeknél.


Rák  Megállapításra került, hogy a halolaj segítséget nyújt a rák különböző fajtáinak az elpusztításában, beleértve a vastagbél, prosztata és mellrákot is. A kutatás kimutatta, hogy rákellenes gyógyszerek hatékonyságának a javítása mellett, önálló terápiaként is hatékony.


Cukorbetegség  a halolaj segít a cukorbetegeknél csökkenteni a kognitív hiányosságok elterjedésének a kockázatát, mivel védi a hippocampus sejtjeit a pusztulással szemben. A tanulmányok megállapították, hogy a halolaj segíthet visszafordítani a II. típusú cukorbetegség egyik okát, amely az oxidációs stressz.


Szembetegségek  bizonyították, hogy a halolaj gyógyítja a korral összefüggő szembetegségeket, mint a szürke hályog. 290 időskori makula degenerációval (AMD) rendelkező pácienst gyógyító francia tudósok megállapították, hogy a halolaj és a tenger gyümölcseinek a fogyasztása ezen pácienseknél jelentősen alacsonyabb. Tekintettel az EPA és a DHA magas szintjeire megállapításra került, hogy azon személyeknek, akiknél AMD kockázata áll fenn, halolajat kellene fogyasztaniuk, táplálék-kiegészítők formájában. 

Számos funkciója van, köztük az is, hogy antioxidáns hatású, javítja az agyi funkciókat, a figyelmet, az emlékezőtehetséget, gyulladáscsökkentő tulajdonságai is vannak és csökkenti a koleszterinszintet, szinten tartja a vérnyomást és megelőzi a cukorbetegséget. Fontos táplálék kiegészítő, mert a hiánya káros hatásokat okozhat.


A vizsgálatok egy része a szívinfarktuson, agyi infarktuson átesett betegeknél kedvező hatást mutatott ki, a tavaly megjelent tanulmányok szerint  azonban a jó hatás nem volt igazolható, mint ahogy a szívritmus-zavarokra gyakorolt védőhatás sem. Egy azonban biztos: az omega-zsírsavak kedvezően befolyásolják a trigliceridszintet, de emelik az érelmeszesedés kialakulásában kulcsszerepű LDL-koleszterin értékét.


Az Eskimo-3 halolaj kapszula szedése ajánlott

- szívritmuszavar, szívinfarktus megelőzésére,- szív- és érrendszeri betegedések kialakulásának megelőzésére,- az újbóli szívinfarktus rizikójának csökkentésére,- vérrögképződés, érelmeszesedés, magas vérnyomás kiegészítő kezelésére,- bőrbetegségek (pl.ekcéma, pszoriázis, hajhullás stb.) enyhébb formáinak megelőzésére - és kiegészítő kezelésére, - ízületi gyulladások kiegészítő kezelésére.


Adagolás: A termék napi adagja 1 evőkanál (kb. 5ml), étkezés közben bevéve. 12 éves kortól ajánlott. 

Kiszerelés: 105 ml


Sokszoros díjnyertes, prémium összetételű és hatékonyságú omega-3 készítmény, kiemelkedő EPA és DHA tartalommal a szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, érelmeszesedés kezelésére.


Telefonos rendelés: 06 1 223 1500


https://www.omega3wellness.hu/osszes-termekunk/felnotteknek/eskimo-3-halolaj-105ml#undefined#adagolas-ajanlasok


Chromium Picolinate 200 mcg - 100 Capsules

Kedvezően befolyásolhatja a szénhidrát és lipid anyagcserét. Szerepe lehet a testtömeg-kontrollban is, mivel a króm kiegészítés hozzájárulhat a testtömeg-csökkentő étrend eredményességéhez.

 a krómhiány nagy valószínűséggel szívproblémákhoz vezet. Azonban, ha gondoskodunk az optimális krómbevitelről, akkor ezen nyomelem segít az értisztító hatású HDL-koleszterin (a „jó” koleszterin) koncentrációjának növelésében, csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid-szintet a vérben, és ezáltal segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását. A kutatások szerint a hatásfok még jobb, ha a krómot niacinnal egészítjük ki.5

Az összkoleszterin, a kis sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterinszintje  szignifikánsan csökkent, amíg a betegek a króm-pikolinátot fogyasztották.

A különböző krómkészítmények közül a pikolinát és polinikotinát alapú a legjobb, mivel ez a kettő garantálja a legjobb felszívódást a szervezetben

Javasolt használat:  1 kapszula naponta, lehetőleg étkezés közben. 


Beszerzés

Now Foods Hivatalos magyarországi Mintabolt, Vitamin-ABC

1092 Budapest, Erkel utca 14/A.

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 19:00

info@vitamin-abc.hu

+36 30 405 2122
Lecitin

A lecitin olyan természetes anyag (zsírféle), amelynek rendkívüli előnyeit még mindig nem ismerik elegen. Fő alkotórésze a kolin és az inozitol, két igen fontos ingerületközvetítő alapanyag.

A kolin kulcsszerepet tölt be az ún. biológiai membránok szerkezetében, és gyakran kapcsolódik a vitaminokhoz (a B-vitamincsoport tagjaként tartják számon). Biológiai membránok alatt a sejtek és más struktúrák falait értjük. Élettani szempontból a kolin különösen az izom- és idegsejtek, valamint az agyburok falaiban tölt be elengedhetetlen szerepet. A Lecitin elősegíti, hogy a koleszterin a szervezetben biztonságosan keringjen, és káros lerakódásokat ne okozzon. A


Lecitin szükséges tehát ahhoz, hogy a koleszterin ne rakódhasson le az erek falára. A lecitin ugyanis a koleszterint és az egyéb zsírokat vízben oldódó formává alakítja át, így azok hatékonyan kiürülnek a szervezetből. A lecitin tartós szedése emulgeálja a koleszterint, és ezáltal lassíthatja vagy megakadályozhatja az epehólyagban keletkező koleszterinkövek növekedését, illetve azok kialakulását is. A lecitin tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot. Jó székletlazító és puffadásgátló hatása is van. A lecitin és a „védő hatású" HDL-koleszterin rendkívül fontos szerepet játszik a belső elválasztású mirigyek működésében, ezáltal szerelmi életünkben is. A lecitin többek között segíti a zsírok és a koleszterin szállítását a vérben, és a zsírok feldolgozását is az epében.


Sunflower Lecithin 1200 mg Soy-Free, Non-GMO - 100 Softgels


Összetevői közül a foszfatidil-kolin és a foszfatidil-inozit létfontosságú a szervezet normál működéséhez. Számos egyéb előnyös tulajdonságuk mellett az idegrendszerre, az agy működésére, a memóriára gyakorolt hatásuk közismert.

Beszerzés

Now Foods Hivatalos magyarországi Mintabolt, Vitamin-ABC

1092 Budapest, Erkel utca 14/A.

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 19:00

info@vitamin-abc.hu

+36 30 405 2122

 Lenmagolaj


Solio hidegen sajtolt lenmagolaj 500 ml


A legújabb kutatások szerint a lenmagolaj hathatós védelmet nyújthat a szív-és érrendszer számára azzal, hogy javítja az artériás keringést, az artériák működését és az energiatermelést, csökkenti a koleszterinszintet. Továbbá kimutatták, hogy egy kicsi, teáskanálnyi mennyiségű lenmagolaj is számottevő vérnyomáscsökkenést idéz elő. Segíti továbbá a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz.

A Solio üzemében (Faddon) 1986-óta valamennyi növényi olajat hidegen sajtolásos eljárással nyerik ki az olajos magvakból. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Gyógyhatású olajaikat a gyógyszer- és kozmetikai ipar területén is alkalmazzák.


Ár: bruttó 1.250 Ft

+36 70 641 51 68 (hétfő-péntek: 9.00-15.00)

E-mail címe: vegatar@t-online.huNeprinol

Egy hiperlipidémiás (magas vérzsírszintes) és magas koleszterinszintes betegnél végzett esettanulmányban a Neprinol rendszeres használata jelentős mértékben csökkentette a koleszterinszinteket. A vizsgálat kezdetén a vértesztek magas triglicerid-, magas koleszterin, magas LDL ('rossz' koleszterin) és alacsony HDL ('jó' koleszterin) szinteket igazoltak. Két hónapos Neprinol szedés után a tesztek enyhe javulást mutattak a triglicerid, koleszterin , LDL és HDL szinteket illetően. Hat hónap szedés után pedig a beteg triglicerid és koleszterin szintjei ismét a normál tartományban voltak


Bannock, L. The end of heart disease and arthritis. The Doctors Prescription for Healthy Living. Arthur Andrew Medical.


 A magas vérkoleszterin- illetve egyéb zsír- (pl. triglicerid) szintekkel összefüggésbe hozzák szív- és érrendszeri betegségek, pl. a sztrók és szívroham kialakulását [1]. Tulajdonképpen, kutatások alapján végzett becslések szerint a teljes szérum koleszterinszint 1%-kal történő csökkentése 23%-kal csökkenti a szívkoszúrér betegség kockázatát [2]. A koleszterinszint csökkentésének egyik jelentős módja az étrend. Mindemellett klinikai kutatások kimutatták, hogy a Devigesthez és Neprinolhoz hasonló enzimes táplálék kiegészítők megadhatják szükséges „lökést“a szervezet számára a koleszterintöbblet lebontásához és kitakarításához a véráramból.

A Neprinol összes enzimösszetevője növényi forrásokból származik, amelyek természetüknél fogva biokémiailag sokkal hatékonyabbak, mint azok, amelyeket az emberi szervezet hoz létre.


1.Castelli, WP Garrison RJ, Wilson PWF.Incidence of coronary heart disease and lipoprotein cholesterol levels.

J Am Med Assoc.1986;256:2835-2838.

2.Manson JE, Tosterson H, Ridker PM, et al. The primary prevention of myocardial infarction.

N Engl J Med. 1992;326:1406-1416.

https://enzymus.hu/magas-koleszterinszint.html


Javasolt szedési mennyiség

Take Neprinol with 8 oz of water on an empty stomach, or as directed by your healthcare practitioner. Larger amounts may be divided into 2 or 3 doses per day.

Maintenance: 2-3 Capsules per day.

Increased Support: 4-6 Capsules per day.

Therapeutic: 9 Capsules per day.

Szedése előtt konzultáljon orvosával, ha vérhígítót szed!Kérem tekintse át a Neprinollal is foglalkozó tanulmányomat. Elérhetősége itt. http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-enzimes-es-gyogyszeres-kezeles-sztrokra.php


Egy másik tanulmányom részletesen foglalkozik a Neprinollal. Elérhetősége itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-neprinol.phpMegrendeléshez ezt a segítőt készítettem az Ön részére:


'info@enzymus.hu'

Tisztelt Juhász Viktória

Az alábbi terméket megrendelem:  

Neprionol 90     14.300.-Ft (1 doboz)


Név:   ……………………………..    

Szállítási cím:  ……………………


A szállítás időpontjáról előzetes értesítésüket kérem e-mailen.

Tel: ……………………………..

Email: …………………………


Érdemes hivatkozni rám: Zsoldos Bence  www.nelegybeteg.hu web írója. A Neprinol vásárlója vagyok magam és családom számára


Valamennyi felsorolt termék egyidejű szedését javasolom.


Tisztelettel


Zsoldos Bence

www.nelegybeteg.hu