Enzim terápia az egészség megtartása/javítása érdekében


Először röviden az enzimekről

Az orvostudomány évek óta állítja, hogy majdnem minden betegség és az idő előtti öregedési folyamat a enzimek hiányának tudható be.

Az enzimek biokatalizátorok: gyorsítják a szervezetben lejátszódó kémiai reakciók sebességét. Az enzimek nemcsak a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában (emésztés) vesznek részt, hanem építő folyamatokban, valamint az immunrendszer működésében is.

Az enzimek aktív centrumának működése  (ábra)

Az enzimek felépítésüket tekintve egyrészt  egyszerű fehérjék, amelyek csak aminosavat tartalmaznak, másrészt összetett fehérjék, amelyek a fehérje mellett egy kis molekulasúlyú nem fehérjetermészetű részeket is tartalmazhatnak (prosztetikus csoport). A fehérjéről leváló prosztetikus csoportot nevezik koenzimnek.

A koenzimek gyakran valamilyen vitamint tartalmaznak. A koenzim általában a szubsztráttal (kiindulási anyaggal) együtt kötődik rá az enzimre, majd a reakció lezajlása után mindkettő leválik az enzimről. A koenzim feladata az, hogy átvegyen egy gyököt (pl. hidrogént), illetve tovább adja azt egy másik vegyületnek.

Egy adott enzim csak egyféle kémiai reakciót képes gyorsítani, ill. csak egyféle kémiai kötést képes lebontani. Az enzimek általában csak akkor és ott aktiválódnak, amikor és ahol szükség van rájuk. Az aktiválás általában az enzimfehérje szerkezetének olyan megváltoztatásával megy végben, hogy az eddig rejtett aktív centruma a felszínre kerül. Az enzimek a különböző sejtalkotórészekben találhatók, és gyakran a sejtváz egy meghatározott helyén helyezkednek el. Enzimhiányos állapotról, illetve az enzimtermelő emésztőszervek állapotáról a számítógépes Biorezonancia és a Bioenergetikai vizsgálat adhat tájékozódást


Ezek után rátérünk az enzim tartalmú étrend kiegészítők ismertetésére

A gyártó az Arthur Andrew Medical vállalat 2001 óta vezető szerepet tölt be a magas minőségű enzimek és enzim alapú készítmények kifejlesztésében és előállításában Az Arthur Andrew Medical neves enzimológusokból álló csapata és kiváló minőségű alapanyagai segítségével étrendi és terápiás táplálék kiegészítőket gyárt a szervezet egészségének javítására és a különböző szervrendszerek egyensúlyának helyreállítására.

Az Arthur Andrew vállalat és enzimszakértői csoportjának kollektív erőfeszítései nyomán 2003-ban megszületett legfontosabb termékük, a Neprinol. A Neprinol nagy hatású enzimek (többek között a szerrapeptáz és nattokináz) valamint antioxidánsok és egyéb természetes összetevők kombinációja,


 

Justin Marsh                                                                                

Founder and CEO Arthur Andrew Medical                            Arthur Andrew Medical  UK


NEPRINOL AFD a világ első orális szisztémás enzimkeveréke, amely tizenegy összetevőből áll, köztük a Serrapeptase, Nattokinase és
Co-Q10
legtisztább formáiból.A NEPRINOL AFD a legmagasabb potenciális szisztémás enzimkeveréknek számít. Valamennyi összetevője többéves tudományos kutatásokat és klinikai vizsgálatokat eredményezett. Most, először, mindezek az enzimek egy hatásos termékben kaphatók. 

A Neprinol enzimekből és antioxidánsokból álló táplálék kiegészítő, amelyet az Arthur Andrews Medical fejlesztett ki. Európában egyedül Angliában van forgalomban, Magyarországon egy budapesti Kft. forgalmazza.

A Pharmindex, amely nyilvántartja az összes hivatalosan engedélyezett gyógyszert, tápszert, homeopátiás gyógyszert, gyógyterméket és étrend kiegészítő készítményt, valamint a gyógyászati segédeszközöket és az orvostechnikai eszközöket, nem tartalmazza a Neprinolt.

A Neprinol AFD a legfejlettebb széles spektrumú enzimkeverék, amely képes a súlyos fehérje-polimerizáció és az oxidált termékek eltávolítására a véráramból, és visszaállítja a normál értékeket. 

Csökkenti a hegek szöveteinek felépülését, a fibrózist, arthritises (ízületi gyulladás)  állapotokat, fájdalomcsillapítást és gyulladást A hat hónapos vizsgálatot követően a beteg az arthritis tüneteinek teljes enyhülését jelentette, minden fájdalomcsillapító vagy kórokozó gyógyszer nélkül. 


A gyógyszerészeti minőségű proteolitikus enzimek bélben oldódó bevonattal vannak ellátva hogy alkalmazkodjanak a széles spektrumú pH követelményhez. A Neprinol  enzimjei lehetővé teszik, hogy a szervezet megeméssze a zsírokat, fehérjéket, cukrokat és szénhidrátokat. Ezek az emésztő enzimek lehetővé teszik a szervezet számára, hogy az elfogyasztott ételt energiává alakítsa, nem pedig tárolt zsírrá.

A termékeket az info@enzymus.hu címen tudja megrendelniTudni kell, hogy a táplálék kiegészítők a forgalmazás előtt nem esnek át olyan szigorúan szabályozott hatás mellékhatás klinikai vizsgálatokon, mint a gyógyszerek. Emiatt a táplálék kiegészítők pontos hatásmechanizmusa nem tisztázott, így a Neprinol véralvadási és fibrinolitikus rendszerre gyakorolt hatása sem


A Neprinol a legjobb választás, ha a vér megtisztításáról illetve a fájdalom és gyulladás csökkentéséről van szó. A Neprinolt, a leghatékonyabb ilyen típusú szisztémás enzimkészítményt, több mint 10 éve használják világszerte. A Neprinol úgy tisztítja meg a vért, hogy eltávolítja a keringő immunkomplexeket, megemészti az arteriális plakkokat, és lebontja a felesleges fibrint, ezáltal megszűnteti a mélyvénás trombózis kockázatát, javítja a keringést, felgyorsítja a rándulásokat, töréseket, horzsolásokat és műtéteket követő felépülési időt.

A Neprinol olyan proteolitikus enzimek keveréke melyek elsődleges feladata a felesleges fibrin lebontása és megemésztése a véráramban. Szinte minden egyes korral járó betegség kapcsolatba hozható a vérben található apró nemkívánatos részecskékkel. Ahogy telik az idő, egyre nagyobb kihívást jelent a vér megtisztítása ezektől a részecskéktől szervezetünk számára, mely egyre kevesebb enzimet termel. Az enzimek hiánya miatt nem tudjuk aztán megtisztítani vérünket. A Neprinol fogyasztásával újra képessé válunk megemészteni a felesleges részecskéket épp úgy, mint gyermekkorunkban. Sok orvos jelezte, hogy pácienseik véreredményei akár egy tinédzseré vagy egy sportolóé is lehetnének.

https://enzymus.hu/cikkek/neprinol.html


Beszerzés: A termékeket az info@enzymus.hu címen tudja megrendelni , a szállítást a Magyar Posta végzi utánvéttel 1 napos üzleti csomagként, ennek díja 1500.- forint csomagonként.A NEPRINOL ÉS A PEYRONIE BETEGSÉG

Azok számára, akik Peyronie betegségben szenvednek, csak néhány kezelési módszer áll a rendelkezésre. Ezek közül az egyik a műtéti eljárás melyet a férfiak gyakran elutasítanak. A műtéti eljárás egyik alternatívája a napi adag Neprinol alkalmazása. A Neprinolról kimutatták, hogy enyhíti a Peyronie betegség tüneteit, és újra lehetővé teszi a férfiak számára, hogy egészséges és harmonikus szexuális életet élhessenek. Minderről az itt elérhető dolgozatomban olvashat: Görbe pénisz (Peyronie /IPP/ kór) konzervatív kezelése - Válasz olvasómnak 76. rész

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-peyronie-kezelese.php


Neprinol  Fibromyalgia ellen

A Fibromyalgia komoly fájdalmat okoz az egész testben. Szabad szemmel gyakran nem látható, és az ebben a betegségben szenvedők nem tudják egyértelműen beazonosítani a fájdalom helyét. Sokan ezen betegségben szenvedők közül arról számolnak be, hogy a Neprinol alkalmazása előtt olyan fájdalmaktól szenvedtek, hogy szinte az ágyból sem tudtak kikelni, A fibromyalgia legfőbb tünetei közé tartozik az egész testre kiterjedő izom- és ízületi fájdalom, a fáradékonyság, a depresszió, a szorongás, illetve a csökkent fájdalomtűrés  Emellett jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagi gyengeség, izomrángások, koncentrációs zavarok, problémák a rövid- és hosszútávú memóriával.

A fibromyalgia kísérő tünete lehet az alvászavar, a teljesítmény csökkenése és a többfelé figyelés képességének elvesztése

Gyakran társbetegséggel függnek össze, ilyenek például az emésztőszervi zavarok, az irritábilis bél szindróma, a petefészekciszták A fibromialgia tünete a nyak- és hátfájás, néha pedig a kisugárzó fájdalom a karba.

Ha órákat görnyedünk egy mobil vagy egy tablet fölött, akkor órákat töltünk olyan testtartásban, amely pluszterhet ró a nyakunkra és a gerincünkre

https://www.google.hu/search?q=neprinol+fibromyalgia&oq=neprinol+fibromialgiára&aqs=
chrome.1.69i57j0.20174j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF


A Neprinol hatása a memóriára

A memória megjavult, majdhogynem visszatért a normális szintre. Mindez a Neprinol fibrinlebontó képességének tulajdonítható. A fibrin a vérben természetes módon előforduló fehérje, amely a vérrögök és a hegszövet képződéséért felelős. Szervezetünk rendszerint képes szabályozni a fibrinszinteket, olyan enzimekkel, amelyek lebontják a többletben lévő fibrint.

Mindemellett az életkor előrehaladtával szervezetünk kevesebb enzimet termel, lehetővé téve, hogy a fibrin felhalmozódjon. Ez komoly betegségekhez vezethet vagy járulhat hozzá, az Alzheimer-kórt is beleértve.

Az Alzheimer-kór egyik oka az agysejtek közötti kemény plakkok lerakódása. Ezek a plakkok béta-amiloidnak nevezett fehérjéből állnak, amely az agyban természetes módon termelt fehérje, az úgynevezett amiloid-prekurzor fehérje apró darabkája. A béta-amiloid rendszerint lebomlik és kiürül a szervezetből, az életkor előrehaladtával ez azonban már nem történik meg olyan hatékonyan. Mindemellett, önmagában a tény, hogy valakinél a béta-amiloid nagy mennyiségben van jelen, nem vezet automatikusan plakkok kialakulásához.

Vinters HV, Wang ZZ, Secor DL. Brain parenchymal and microvascular amyloid in Alzheimers disease. Brain Pathol. 1996;6(2):179-195.


A Rockefeller Egyetem tudósai felfedezték, hogy csökkentve a vér fibrinszintjét egy természetes enzim segítségével, csökkenteni tudják a gyulladást és érkárosodást alzheimeres egerek agyában [2,5]. Egy további vizsgálatban kimutatták, hogy a fibrin lebontásával csökken az alzheimeres egerek agyi ereiben talált amiloid lerakódások mennyisége és a memóriájuk is javult [4]. Annak ellenére, hogy a fibrin és gyulladás csökkentése bizonyítottan képes enyhíteni az Alzheimer tüneteit, a Neprinolt és más enzimes táplálék kiegészítőket ez irányban embereknél még nem tesztelték alaposan

https://enzymus.hu/alzheimer-kor.html


2, Paul J, Strickland S, Melchor JP. Fibrin deposition accelerates neurovascular damage and neuroinflammation in mouse models of Alzheimers disease. J Exp Med. 2007; 204(8):1999-2008.

5. Cortes-Canteli M, Paul J, Norris EH, et al. Fibrinogen and beta-amyloid association alters thrombosis and fibrinolysis: a possible contributing factor to Alzheimers disease. Neuron. 2010;66(5):695-709.

4. Deane R, Zlokovic BV. Role of the blood-brain barrier in the pathogenesis of Alzheimers disease. Curr Alzheimer Res. 2007;4(2):191-197

https://enzymus.hu/cikkek/neprinol/138-a-neprinol.html


NEPRINOL megakadályozza a véralvadást

A mélyvénás trombózis (DVT), a vérrögök kialakulása egy mélyen fekvő vénában. Leggyakrabban a lábak vénáját érinti, ritkában a karokét. A tipikus tünetek közé tartoznak az érintett végtag duzzanata, fájdalma és kipirulása. A végtag hosszú távú duzzanata és nehézségérzése feltehetően a végtagi vénabillentyűk károsodása miatt következik be.

A DVT-t lehetséges szövődményei miatt jellemzően sürgősségi állapotnak tekintik. A leggyakoribb szövődmény a trombus leszakadása, amely a tüdőbe vándorol és a tüdőembólia néven ismert állapotot hozza létre. Statisztikai adatok szerint mintegy 600 000 kórházba utalás történik évente az Egyesült Államokban mélyvénás trombózis miatt. A DVT halálozási arányát közvetlenül a masszív tüdőembóliás epizódoknak tulajdonítják, amelyek évente mintegy 300 000 esetben vezetnek halálhoz [1].

A leggyakrabban a vérhígító kezelést alkalmazzák, olyan gyógyszerekkel mint pl. a plavix, coumadin vagy a naponta szedett aszpirin [6]. Számos orvos és természetgyógyász bizonyos enzimes táplálék kiegészítőt javasol, pl. Neprinolt.


1. Tapson VF. Acute pulmonary embolism. N Engl J Med. Mar 6 2008;358(10):1037-52.

6. Fujita M, Hong K, Ito Y, Fujii R, Kariya K, Nishimuro S. Thrombolytic effect of Nattokináz on a chemically induced thrombosis model in rat. Biol Pharm Bull. 1995;18:1387-1391.


Neprinol a mélyvénás trombózisban

A Neprinol egy olyan táplálék kiegészítő, amely nagy adagban tartalmaz nattokinázt, valamint szerrapeptázt, rutint, papaint, bromelaint és egyéb fehérjelebontó enzimeket (5). A nattokináz egy népszerű japán erjesztett szójaételből kivont enzim [7], a szerrapeptáz a selyemhernyókból származó enzim [10], a többi enzim pedig gyümölcsökből származik, mint pl. az ananász és papaya, illetve egyéb, mikrobiális forrásokból.


7 Mazzone A, Catalani M, Costanzo M, Drusian A, Mandoli A, Russo S, Guarini E, Vesperini G. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: A multicentre, doubleblind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res. 1990;18:379-388.

5 Büller HR, Davidson BL, Decousus H, Gallus A, Gent M, Piovella F. Fondaparinux or enoxaparin for the initial treatment of symptomatic deep venous thrombosis: a randomized trial. Ann Intern Med. Jun 1 2004;140(11):867-73.

2. Beasley R, Raymond N, Hill S, Nowitz M, Hughes R. eThrombosis: the 21st century variant of venous thromboembolism associated with immobility. Eur Respir J. 2003;21:3746.

3. Fujita M, Hong K, Ito Y, Misawa S, Takeuchi N, Kariya K, Nishimuro S. Transport of Nattokináz across the rat intestinal tract. Biol Pharm Bull. 1995;18(9):1194-6.

https://enzymus.hu/melyvenas-trombozis.html


Mélyvénás trombózis és véralvadás

Azok számára, akiknél nagy a vérrögösödés kockázata, vagy akiknek régebben már volt valamilyen trombózisuk, rendelkezésre áll néhány megelőző kezelési lehetőség. Ezek a lehetőségek az egyszerű életmód váltástól a sebészi beavatkozásig terjednek ki; mindemellett a leggyakrabban a vérhígító kezelést alkalmazzák, olyan gyógyszerekkel mint pl. a plavix, coumadin vagy a naponta szedett aszpirin [6]. Azok számára, akik ennél természetesebb lehetőséget szeretnének, számos orvos és természetgyógyász bizonyos enzimes táplálék kiegészítőt javasol, pl. Neprinolt.

A három tényező, amely befolyásolhatja a vérrögök kialakulását


A mozdulatlan végtagon létrehozhatnak egy olyan forgatókönyvet, amelyben lecsökken az alsó végtagok véráramlása, ami fokozza a trombus kialakulásának kockázatát. Az izmok összehúzódása és megnyúlása olyan egyszerű mozgás által mint a felállás és járkálás fokozza az alsó végtagok véráramlást és megelőzheti mindezt. Így arra a következtetésre jutottak, hogy hasznos lehet a DVT megelőzésében a hosszú távú repülőutakon, ha az ember időnként feláll és sétálgat egy kicsit repülés alatt [4]. Richard Beasley az új-zélandi Orvosi Kutatási Intézet (Medical Research Institute of New Zealand) lefolytatott egy klinikai vizsgálatot, amelyben kimutatták, hogy azoknál az emberek, aki hosszú ideig ülnek a számítógép előtt munkájukból és/vagy szórakozásból kifolyólag megnő a DVT kialakulásának kockázata. Ez természetesen a mozgás nélküli időszakok hosszától és gyakoriságától is függ [3 4].


Azoknál a sebészeti osztályokon fekvő betegeknél, akik nem tudnak lábra állni, hasonló eredményt próbálnak elérni levegővel töltött párnák használatával, amelyeket a lábak köré helyeznek fel és felváltva felfújnak és leeresztenek, ami képes a véráramlást akár 500%-osan is fokozni [5].


5. Homans J. Thrombosis of the deep leg veins due to prolonged sitting. N Engl J Med. 1954;250:148

3 Ferrari E, Chevallier T, Chapelier A, Baudouy M. Travel as a risk factor for venous thromboembolic disease: a case control study. Chest. 1999;115:4404.

4 Alikhan R, Cohen AT, Combe S, Samama MM, Desjardins L, Eldor A, et al. Risk factors for venous thromboembolism in hospitalized patients with acute medical illness: analysis of the MEDENOX Study. Arch Intern Med. May 10 2004;164(9):963-8.

8 Maurer HR. Bromelain: biochemistry, pharmacology and medical use. Cell Mol Life Sci. 2001;58:1234-1245


A Neprinol összeállításakor a gyulladás csökkentését, a toxinok és szövettörmelék eltávolítását a szervezetből, és az immunrendszer szabályozását, továbbá a fibrin nevű fehérje lebontását célozták meg.

A fibrin a véralvadásban és a hegszövet kialakításában játszik főszerepet a szervezetben. A Neprinol szedésével csökkenthető a trombus kialakulásának kockázata a vérben levő alvadási tényezők csökkentésével, a fibrint is beleértve [12]. Az alvadási folyamat során a fibrinogén fibrinné alakul át a májban, így ha kevesebb fibrin áll rendelkezésre, a szervezet nem tud annyi hegszövetet létrehozni. Ez segít szabályozni a káros gyulladásokat és a véralvadást is [13].

12. Fujita M, Hong K, Ito Y, Fujii R, Kariya K, Nishimuro S. Thrombolytic effect of Nattokináz on a chemically induced thrombosis model in rat. Biol Pharm Bull. 1995;18(10):1387-1391

13. Sumi H, Hamada H, Nakanishi K, Hiratani H. Enhancement of the fibrinolytic activity in plasma by oral administration of Nattokináz. Acta Haematol. 1990;84(3):139-143.


A Neprinol 100%-ban természetes és vizsgálatok szerint kevés mellékhatása van vagy egyáltalán nincs, ami által ez a táplálék kiegészítő a receptre felírt DVT ellenes gyógyszerek népszerű alternatívája lett.


A NEPRINOL SEGÍTHET

Bár a betegségnek nincs semmilyen ismert gyógymódja az IBD-ben szenvedő betegek évekig tünetmentesek lehetnek bizonyos szelektív étrendek és enzim tartalmú táplálék kiegészítők mellett. A Neprinol tartalmaz néhány olyan gyulladásellenes enzimet, amelyek képesek szinergikusan együttműködni a súlyos gyulladás csökkentése érdekében. A Neprinol egyik fő összetevője a gyógyszerészeti minőségű szerrapeptáz.


Szerrapeptáz enzim

A szerrapeptáz a Serration E15 elnevezésű baktériumból természetes úton nyert enzim. Ezt az enzimet Európában receptre lehet kapni és a Dasen®. nevű vényköteles gyógyszer formájában árulják, A szerrapeptáz egy rendkívül


biztonságos anyag, amelynek nincsenek ismert mellékhatásai, szájon át alkalmazva.


Serrapeptase enzyme (serratio peptidase)
(bélben oldódó) 5 mg/tabl  100 tabl. (ábra)   Life Extension minőség

Beszerzés: http://vita-min.online/termek/serraflazyme/

Ár. 11.680 Ft


Amikor ezt az enzimet tabletta formájában előállították, kiderült, hogy gyulladáscsökkentőként és fájdalomcsillapítóként alkalmazható ugyanúgy, mint az aszpirin, az ibuprofen és más, nem szteroid gyulladáscsökkentők csak nincsenek mellékhatásai.

Megtisztítja a beszűkült ereket, javítja egyes szervek vérellátását és segít elkerülni az érszűkületi műtéteket. Lebontja a halott szöveteket, a vérrögöket, cisztákat és érben lévő plakkokat.

A szerrapeptáz, vagy más néven serratio peptidaz, egy proteolytikus enzim, ami azt jelenti, hogy feldarabolja vagy felemészti a fehérjéket. A selyemhernyók bélcsatornájában lévő baktérium állítja elő és a báb megemésztése a feladata. Amikor ezt az enzimet izolálták és tabletta formában előállították, bebizonyosodott róla, hogy gyulladáscsökkentőként és fájdalomcsillapítóként alkalmazható ugyanúgy mint az aszpirin, az ibuprofen és más, nem szteroid gyulladásgátlók (NSAIDs).

Mitöbb, kutatások szerint a szerrapeptáz még az érfali lerakódásokat is gátolhatja, ezáltal megelőzve az érelmeszesedést és az ennek következtében kialakuló infarktust vagy agyvérzést. Így, hasonlóan az aszpirinhez, ez a természetes eredetű enzim megakadályozhatja a gyulladás, a fájdalom, a szívinfarktus és az agyvérzés kialakulását.

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Szerrapeptáz (Serrapeptase) az alábbi hatásokkal rendelkezik:

         fibrinolitikus (feloldja a vérrögöket és csökkenti a vérrögök - trombusok - kialakulását)

         gyulladásgátló - gyulladáscsökkentő hatása jobb, mint más proteolitikus enzimeké

         ödéma ellenes a szövetekben (megakadályozza a duzzanat és folyadék felhalmozódás kialakulását)


         elnyomja a fájdalmat

A Szerrapeptázt (Serrapeptase) Serrazimes (33 mg)  90 Vcaps (ábra)  egyre gyakrabban használják a legtöbb gyulladáscsökkentő gyógyszer természetes alternatívájaként.
Moriya N, Nakata M, Nakamura M, Takaoka M, Iwasa S, Kato K, Kakinuma A. Intestinal absorption of serrapeptase (TSP) in rats. Biotechnol Appl Biochem 1994;20(Pt 1):101-8.


1 Harris Interactive Over-The-Counter Pain Medication Study Sponsored by the National Consumers League. January 30, 2003. Chairman of Harris Poll, New York, NY: Humphrey Taylor. Contact: www.harrisinteractive.com and www.nclnet.org.

2. Mazzone A, et al. Evaluation of serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: a multicentre, double-blind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res.; 1990; 18 (5); 379-88.

3. Tachibana M, et al. A muti-centre, double-blind study of serrapeptase versus placebo in post-antrotomy buccal swelling. Pharmatherapeutica; 1984; 3(8); 526-30.

4. Panagariya A, Sharma AK. A preliminary trial of serratiopeptidase in patients with carpal tunnel syndrome. J Assoc Physicians India; 1999; 47 (12); 1170-1172.

5. Kee WH, et al. The treatment of breast engorgement with Serrapeptase (Danzen): a randomized double-blind controlled trial. Singapore Med J.; 1989 30 (1); 48-54.

6. Sasaki S, et al. Serrapeptase-induced lung injury manifesting as acute eosiniphilic pneumonia. Nihon Kokyuki Gakkai Zasshi. 2000; 38 (7); 540-4.


Beszerzés:Nattokináz enzim

A Nattokináz egy jól ismert enzim amelyet más országokban már évtizedek óta sikeresen alkalmaznak


3.Fujita M, Hong K, Ito Y, Misawa S, Takeuchi N, Kariya K, Nishimuro S. Transport of Nattokináz across the rat intestinal tract. Biol Pharm Bull. 1995;18(9):1194-6.


A Neprinol nattokináz nevű enzimet is tartalmaz, amelyről klinikai vizsgálatokban beigazolódott, hogy elpusztítja a toxikus baktériumokat a bélben és az egész szervezetben. A Neprinol egyedi keverékéhez hozzáadtak még további enzimeket is, amelyek antioxidáns és vértisztító hatással is rendelkeznek. A Neprinol összetevőiről klinikai vizsgálatok során kiderült, hogy

Egy új fibrinolitikus enzimtermék feloldja a hegszöveteket, ahhoz hasonlóan, ahogyan az emésztőrendszerünk az elfogyasztott étel bontja le.

Több mint 100 különféle betegség létezik, amelyeket a tüdőben történő hegszövet felhalmozódás okoz. Ezek közül a számos tüdőbetegségek (ILD) közül a tüdőfibrózis a leggyakoribb.


11. Hsia CH, Shen MC, Lin JS, Wen YK, Hwang KL, Cham TM, Yang NC. Nattokináz decreases plasma levels of fibrinogen, factor VII, and factor VIII in human subjects.

Nutr Res. 2009;29(3):190-196.

10. Mukae H, Iiboshi H, Nakazato M, et al. Raised plasma concentration of alpha-defensins in patients with idiopathic TÜDŐFIBRÓZIS. Thorax. 2002;57:623-628.


11 White ES, Standiford TJ. Role of Polymorphonuclear Leukocytes in the Pathogenesis of Idiopathic TÜDŐFIBRÓZIS. In: Lynch JP III, ed. Idiopathic TÜDŐFIBRÓZIS. New York, NY: Marcel Dekker, Inc.; 2004:341-358.


A tüdőfibrózist okozhat  egyes gyógyszerek használata (ilyen a szívritmus-szabályozók egyik fajtája, de van ilyen kemoterápiás szer is), de járhat ilyen következménnyel a tüdőt ért sugárzás is. A tüdőfibrózis lehet autoimmun betegség vagy szarkoidózis tüdőszövődménye, de előfordulhat az is, hogy kiváltó oka kideríthetetlen. Az mindenesetre ismert, hogy a dohányzás mindig rontja a beteg állapotát.


Magyarázat

A Boeck-szarkoidózis főként, de nem kizárólag a tüdők betegsége. Lefolyásának három stádiuma van, lényegében jóindulatú, az esetek legnagyobb részében jól gyógyítható betegség A szarkoidózis oka nem ismert. Feltételezhető, hogy egyéni (genetikai) hajlam talaján létrejött kóros immunreakció következménye. A tüdő szarkoidózis végső stádiumát a tüdőszövetek elhegesedése (fibrózis) jelenti. A betegség ilyenkor már progresszív, fokozatosan a légzésfunkció beszűkül, majd keringési és légzési elégtelenség következik be. A betegség kórjóslata:A betegek fele 12-36 hónap alatt spontán gyógyul. A betegek többsége pedig 5 éven belül. A néhány progresszív eset is több évtizedig elél. A szív érintettsége esetén viszont a prognózis nem túl bíztató a ritmuszavarok gyógyszerekkel szembeni érzéketlensége miatt.


A Neprinol tisztítja a vért

Ha a Neprinolt éhgyomorra vesszük be ezek az enzimek a vérben keringenek és eltávolítják a szövettörmeléket [13]. A keringési rendszernek is szüksége van enzimekre. A Neprinolhoz hasonló szisztémás enzimek megtisztítják a vért, azáltal, hogy megemésztik a keringő immunkomplexeket, vérrögöket, fibrint, zsíros fehérjéket és a vérben felhalmozódó egyéb nemkívánatos anyagokat.

A keringő immunkomplexek autoimmun reakciókat válthatnak ki, arra késztetve a szervezetet, hogy saját sejtjeit támadja meg. A „szennyeződésektől“ a vér besűrűsödik, amit gyakran veszélyes vérhígítókkal kezelnek.

A véráram kitisztítása csökkentheti a gyulladást okozó mérgező „szemét“ felhalmozódását, valamint a tüdőfunkció károsodásához vezető immunreakciókat. A szisztémás enzimek óriási mértékben tehermentesítik az immunrendszert, a májat és a veséket.

A hulladék anyagok eltávolítása a véráramból, a gyulladást kiváltó káros keringő immunkomplexek lebontásával egyetemben „lecsillapítja“ az immunrendszert és segít helyreállítani a szervezet természetes egyensúlyát. Az enzimek felhasználása lehetővé teszi,  hogy a szervezet visszanyerje energia szintjét, csökkentve a fáradtságot és a károsodott tüdőszövet megfelelő regenerálódását [5].

5. Shved MI, Dubkova GI. Therapeutic efficacy of Wobenzym in patients with focal pneumonia. Visnik Naukovych Doslidzenij. 1999(2):79-82.


A Neprinol további előnyös tulajdonságai


A Neprinol fibrinlebontó és gyulladáscsökkentő hatása nagymértékben segíthet a tüdőbetegségben szenvedőkön. Habár a Neprinolt még nem tesztelték az ilyen betegségben szenvedő betegeknél, sok olyan publikált kutatás van, amelyek a működési elv helyességét bizonyítják. Pillanatnyilag igen kevés kezelési lehetőség van az idiopátiás tüdőfibrózisban (IPF-ben), krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD-ben), asztmában, krónikus köhögésben és egyéb tüdőbetegségekben szenvedők számára. A rendelkezésre álló gyógyszereknek gyakran nemkívánatos mellékhatásaik vannak. A Neprinol egy nem invazív, természetes és hatékony választási elehetőség, amelynek nincsenek negatív mellékhatásai.

 

- Eltávolítja a keringő immunkomplexeket

Az idiopátiás tüdőfibrózis (IPF) és egyéb tüdőbetegségek (ILD) kezelésében a Neprinol legfontosabb hatása valószínűleg a létező hegszövet lebontása és az újabb hegek megjelenésének gátlása. Ez a hatás az olyan enzimek fibrinolitikus (fibrinoldó) tulajdonságain alapul, mint a nattokináz (a népszerű japán erjesztett szójaételből kivont enzim [12, 13]) és a szerrapeptáz (ábra)  (selyemhernyókból származó enzim [14]).

12. Sumi H, Hamada H, Tsushima H, et al. A novel fibrinolytic enzyme (Nattokináz) in the vegetable cheese Natto; a typical and popular soybean food in the Japanese diet. Experientia. 1987;43:1110-1111.

13. Fujita M, Nomura K, Hong K, et al. Purification and characterization of a strong fibrinolytic enzyme (Nattokináz) in the vegetable cheese natto, a popular soybean fermented food in Japan. Biochem Biophys Res Commun. 1993;197:1340-1347.

14. Sandhya KV, Devi SG, Mathew ST. Quantitation of serrapeptase in formulations by UV method in the microplate format. Curr Drug Deliv. 2008;5(4):303-305.


Neprinol hatása a COPD tüdőbetegségben

A Neprinol nem csak a hegszövet okozta tüdőbetegségekben szenvedők számára előnyös. Ez az egyedülálló fehérjelebontó enzimkombináció a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD-ben) szenvedő betegeknél is segíthet lebontani és kiüríteni a tüdőjárataikat elzáró nyákot [20]. A bromelainról és a szerrapeptázról egyaránt kimutatták, hogy hígítják a nyákot és segítenek kiüríteni azt a tüdőből, és, hogy enyhítik a köhögést [8, 21].

8. Maurer HR. Bromelain: biochemistry, pharmacology and medical use. Cell Mol Life Sci. 2001;58:1234-1245.

20. Shimura S, Okubo T, Maeda S, et al. Effect of expectorants on relaxation behavior of sputum viscoelasticity in vivo. Biorheol. 1983;20(5):677-683.

21. Nakamura S, Hashimoto Y, Mikami M, et al. Effect of the proteolytic enzyme serrapeptase in patients with chronic airway disease. Respirol. 2003;8(3):316-320.


Napi szedésével nőhet az energiánk, javul a vérnyomás és a koleszterinszintet, csökkennek a testi fájdalmak.


Valamennyi fibrinre szüksége van a léghólyagokat és egyéb tüdőszöveteket érő károsodás helyreállítására, és ez a sebgyógyulási folyamat fontos komponense. Mindemellett elhúzódó, folyamatos fibrinlerakódás a tüdőbetegségekre jellemző hegszövet felhalmozódáshoz vezethet.

A hegszövet problémává válik, amikor a fibrintöbbletet nem lehet kiüríteni a tüdőből, mert gátolja a tüdő léghólyagjainak azon képességét, hogy az oxigént a véráramba szállítsák [15]. A szervezet természetes fibrinoldó képessége drámai módon lecsökken.

A Neprinolban megtalálható nattokináz pótolhatja a szervezet természetes fibrinlebontó enzimjeit, mivel négyszer olyan erős fibrinlebontó hatása van mint a plazminnak [17]. A nattokináz oldja a fibrint és lehetővé teszi a fibrintöbblet lebontását, ami csökkenti a jelenlévő hegszövet mennyiségét. Nyilvánvaló tény, hogy a hegszövet képességcsökkenésével, illetve teljes eltávolításával a tüdőfibrózis (IPF) fulladásos tünetei is megszűnnek.

15 McDonald JA. The yin and yang of fibrin in the airways. N Engl J Med. 1990;322:929-931.

17 Fujita M, Hong K, Ito Y, et al. Thrombolytic effect of Nattokináz on a chemically induced thrombosis model in a rat. Biol Pharm Bull. 1995;18:1387-1391.

 


A  Neprinol összetevői

Serrapeptáz / Nattokináz / Lipáz / Proteáz / Amla / Papain / Bromalin / Rutin / Q 10 koenzim / Magnezium


 

Now Foods, Ubiquinol, Extra Strength, 200 mg, 60 Softgels

Now Ubiquinol contains the reduced form of CoQ10 (Coenzyme Q10) which has been shown in scientific studies to be a highly bioavailable and active antioxidant form of CoQ10. The addition of MCT Oil (medium chain triglycerides) to this product naturally improves its solubility, which further enhances intestinal absorption, and thereby provides superior overall biological value. Coenzyme Q10 is present in almost all cells, where it is necessary value. Coenzyme Q10 is present in almost all cells, where it is necessary for mitochondrial energy production. The body's highest concentrations of CoQ10 are found in the heart, where constant chemical energy availability is imperative. In addition to its benefits for cardiac function through energy production, CoQ10 also functions as a powerful fat soluble antioxidant, providing protection against free radical attack for vascular structures, as well as for other tissues, including the brain and neurons.


A Neprinolban található Nattokináz és más természetes alapanyagok együtt olyan táplálék kiegészítőt alkotnak amely az egészségre szinte minden szempontból pozitív hatást gyakorol. A Neprinol gyógyszeres kezelések kiegészítőjeként alkalmazható.

A Nattokináz enzimet a Natto nevű, erjesztett szójából készült Japán élelmiszerből vonják ki, és tartalmazza a Bacillus Natto nevű baktériumot mely az erjesztési folyamat során kerül bele.

Megelőzheti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását, és a vérrögképződést, csökkenti a lerakódások kialakulását. Segíti a megfelelő fibrin koncentráció kialakulását, antioxidáns hatása pozitívan befolyásolja a szervezetet, elősegíti a keringést, megsemmisíti a szabad gyököket.

 

Nincs káros mellékhatása

A Neprinol-nak nincs az egészségre gyakorolt semmilyen káros hatása. Neprinol-t használók egyike sem számolt be mellékhatások jelentkezéséről. Minden ember különböző ezért a Neprinol hatása is változhat. Sok Neprinol-t használó arról számolt be, hogy a készítmény hatása már 45 perc elteltével jelentkezik.

https://enzymus.hu/cikkek/nattokinaz/126-nattokinaz-fibrinolitikus-enzim.html


Neprinol és a reflux

Habár a Neprinolban található enzimeket abból a célból állították össze, hogy a szervezet egészének szintjén működjenek, ha éhgyomorra veszik be a készítményt, az IPF-es betegek élvezni fogják az enzimek emésztési tulajdonságai által nyújtott előnyöket is.

Kutatók kimutatták, hogy a savas reflux betegség hozzájárulhat az IPF kialakulásához, ugyanis a gyomorsav hegesedést (fibrinlerakódást) okozhat, ha kapcsolatba kerül a légcsővel, hörgőkkel és tüdő hörgőcskékkel [18]. Más tüdőbetegségekben, mint pl. a krónikus köhögés vagy asztma, a reflux kezelése enyhíti a légzési tüneteket. Tulajdonképpen az egyik klinikai vizsgálatban az asztmás tünetek a résztvevők 73%-ban javultak. [19]. A savas refluxos tünetek egyik gyakori oka a gyomorsav és emésztőenzimek hiánya. Ezért a Neprinolban található hatékony emésztőenzimek, mint amilyen a Bromelain és Papain elősegítheti a fehérjék, zsírok és szénhidrátok lebontását a gyomorban, egészségesen savas környezetet biztosítva.

18. Tobin RW, Pop CE II, Pellegrini CA, Emond MJ,Sillery J, Raghu G. Increased prevalence of gastroesophageal reflux in patients with idiopathic TÜDŐFIBRÓZIS. Am J Repir Crit Care Med. 1998;158(6):1804-1808.

19. Harding SM, Richter JE, Guzzo MR, Schan CA, Alexander RW, Bradley LA. Asthma and gastroesophageal reflux: acid suppressive therapy improves asthma outcome. Am J Med. 1996;100:395-405


Magyarázat

Az idiopathiás tüdőfibrózis (IPF) egy ritka tüdőbetegség, amelyet éppen a ritkasága miatt  igen nehéz felismerni. A betegség oka ismeretlen, erre utal az „idiopathiás” kifejezés.

A papain egyik  legfontosabb tulajdonsága, hogy kitűnően tisztítja az érfalakat, képes javítani az elmeszesedett artériákon. Szinte lepucolja az érrendszerről a felgyülemlett, elhalt  lerakódásokat. Ugyanígy tisztítja meg a bélfalat is a felhalmozódott nyáktól. A papain nem érzékeny a tápcsatorna adott szakaszának pH-értékére, így kifejezetten jótékony hatású gyomorsav- vagy enzimhiánnyal küzdők számára.

Idősebb korban sem késő tehát elkezdeni használni ezt a sokoldalú növényt.  Ha alkalmazása mellett figyelünk a vitamin- és rost dús táplálkozásra, illetve a bőséges folyadékfogyasztásra, akkor segít a szervezet regenerálásában, megfiatalításában. Szakember tanácsait kikérve akár olyan krónikus vagy autoimmun betegségek természetes enyhítője is lehet, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás, vagy reumás ízületi gyulladás.Bromelain 500 mg - 60 Veg Capsules 2400 GDU/g) 

A GDU / gramm azt jelenti, hogy az enzim mennyi fehérjét képes megemészteni meghatározott idő alatt bizonyos körülmények között.


6. Onken JE, Greer PK, Calingaert B, et al. Bromelain treatment decreases secretion of pro-inflammatory cytokines and chemokines by colon biopsies in vitro. Clin Immunol. 2008;126(3):345-352


7. Secor ER, Carson WF, Singh A, et al. Oral bromelain attenuates inflammation in an ovalbumin-induced murine model of asthma. Evid Based Complement Alternat Med. 2008;5(1):61-69.


9. Fitzhugh DJ, Shan S, Dewhirst MW et al. Bromelain treatment decreases neutrophil migration to sites of inflammation. Clin Immunol. 2008;128:66-74.


Erlund I, Kosonen T, Alfthan G, et al. Pharmacokinetics of quercetin from quercetin aglycone and rutin in healthy volunteers. Eur J Clin Pharmacol 2000;56:545-53.Beszerzése:  Vitamin-ABC, NOW Mintabolt

1092 Budapest, Erkel utca 14/a.nyitva tartás: H-P 10:00-19:00

Tel:     FEKETE Klára 06-30-4052122


A Now Foods olyan magas minőségű táplálék kiegészítők előállítását tekinti alapvető küldetésének, melyek mindenki számára elérhetők és maximálisan megfelelnek a modern, civilizált életmód által felállított kihívásoknak A Now Foods komoly hangsúlyt fektet a folyamatos termék innovációra. A cég világszínvonalú kutató laboratóriumában biofizikusok és biokémikusok kutatják folyamatosan a leghatékonyabb  termékösszetevőket,és az újabb és újabb hatóanyagokat.


Fontos tájékoztatás


A nattokináz egy népszerű japán erjesztett szójababtermékből kivont enzim, amelyről kimutatták, hogy négyszer olyan hatékony, mint a szervezet saját plazminja (természetes fibrinoldó enzim) [18]. 

15. Fujita M, Hong K, Ito Y, Fujii R, Kariya K, Nishimuro S. Thrombolytic effect of Nattokináz on a chemically induced thrombosis model in rat. Biol Pharm Bull. 1995;18:1387-1391.

16. Crystal RG, Bitterman PB, Mossman B, et al. Future research directions in idiopathic TÜDŐFIBRÓZIS: summary of a national heart, lung, and blood institute working group. Am J Respir Crit Care Med. 2002;166:236-246.
A NOW Super Enzymes azon természetes enzimek egyedülállóan hatékony keveréke, melyek az étkezéseink során bevitt tápanyagok emésztéséért és felszívódásáért felelnek. A Bromelain, Ox Bile, Pancreatin és Papain speciális arányú keveréke optimizálja a zsírok, szénhidrátok és fehérjék lebontását, és azok emésztőrendszerből történő felszívódását..


NOW Super Enzymes kapszula - 90 db


    Enzyme Blend:182 mg†   Pancreatin 10X 
    Supplying: Amylase 20,000 USP Units † 
    Protease 20,000 USP Units † 
    Lipase 1,600 USP Units †     

    Bromelain (from Pineapple)120 GDU† 

    Papain (from Papaya)100,000 FCC PU† 

    Cellulase10 FCC CU†   

    Pepsin500,000 FCC


MagyarázatLaktázenzim egységet jelent, az egy tablettában (tápszerben, rágótablettában) lévő laktáz enzim aktivitásának a mérőszáma , ami azt mutatja, hogy  mennyi laktóz lebontására képes az enzimtartalom.

A feltüntetett FCCU érték/értékek előírás szerinti kémiai vizsgálatok eredményei

Az aktivitás mérőszáma nem változik semmilyen hatásra, a szavatossági idő lejáratáig.


-0-0-0-0-0-0-0-0-0-


NOW termékek Beszerzése: Vitamin-ABC, NOW Mintabolt

1092 Budapest, Erkel utca 14/a. Nyitva tartás: H-P 10:00-19:00

Tel:     FEKETE Klára 06-30-4052122

info@vitamin-abc.hu