A nitrogénoxid (NO) fontossága a szív, vérnyomás, erek egészségéért

 

Válasz Olvasóimnak 28. rész


A kedves Olvasó írta

Kedves Zsoldos Bence Úr!

Az oldalán olvasható cikket nagyon részletesnek , tárgyilagosnak és korrektnek tartom, és ezt szívesen megírom bármelyik oldalon. Az Ön vegyész mivolta és a szemlélete is meggyőző számomra,. Örülök, hogy a mozgást is fontosnak tartja és még a betegeknek is javasolja.

Jelenleg keresem az NO serkentő táplálék kiegészítőket, mert nincs rendben a szívem. (70 éves elmúltam, szívesen mozgok, sportolok, amikor van hozzá erőm. 8 évvel ezelőtt estem át egy abláción, és azóta az orvosommal karöltve elhagytam a rendszeres gyógyszerek (vérhígító, ritmuszavart blokkoló) gyógyszerek szedését. A ritmuszavar (tahikardia és pitvar fibriláció együtt) idején beveszek azért egy-egy Ritmonorm gyógyszert, amivel néhány óra alatt (esetleg másfél nap múlva) helyreáll a probléma. Aspirin, Calcium és vitaminokon kívül nem szedek gyógyszert (+ heti egy tabletta csontritkulás ellen).

Nemrég megismertem a Buteyko légzést (csökkentett légzést), ami a szervezet CO2 szintjét normalizálja. A tanfolyamon is javasolták a NO termelődést elősegítő táplálék kiegészítők szedését. (A tanfolyamon mért kontrollszünetem még a "beteg" kategóriában van, de már javul.)

Nagyon sok hasznos tanácsot olvastam az írásaiban a táplálkozással kapcsolatban.

Kérem, segítsen abban, hogy a megfelelő NO-t serkentő táplálék kiegészítőket beszerezhessem. (Valamikor szedtem már NITEWORKS-ot, de az most anyagilag túlzottan megterhelne. Testépítők forgalmaznak L.Arginint, de mivel nem vagyok testépítő, tartok tőle.

Várom a tanácsait, amit ezúton, előre is köszönök.

Tisztelettel: KrisztinaVálasz

Niteworks

Nobel Díjas Dr. Louis IGNARRO (foto)  kutató - aki életét a nitrogén monoxid egészségjavító hatásai kutatásának szentelte.- segítségével kifejlesztett, forradalmian új készítmény, mely az egészségi állapotunk fenntartásához nélkülözhetetlen nitrogénmonoxid képződését elősegítő arginint és citrulint is tartalmazza.


This nighttime formula supports energy, circulatory and vascular health, and helps with Nitric Oxide (NO) production at night when NO levels are lowest.*

Combines benefits of L-arginine and L-citrulline to support Nitric Oxide production for energy, vascular and circulatory health.*


„Mióta felfedeztem a nitrogén-monoxid jótékony hatását a szívpanaszokra, kötelességemmé vált, hogy ezt a tényt hirdessem világszerte. A karrierem  fénypontja Nobel-díj volt, amit a nitrogén-monoxid hatásmechanizmusának felfedezéséért kaptam és ez lehetőséget nyújtott számomra arra, hogy eljutassam Önhöz az életmentő hírt.

A nitrogén-monoxiodot csak úgy hívják, mint a "csodamolekulát", vagy mint az "élet szikráját", olyan rendkívül fontos szerepet tölt be a test minden sejtjének egészségébe. A nitrogén monoxid megelőzhet és kezelhet több panaszt egyszerre." (Dr. Louis Ignarro, forrás: Dr. Louis Ignarro személyes weblapja)


Mi a Niteworks™? 

A Niteworks™ esszenciális aminosavakat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják szervezetünk nitrogén monoxid termelését. A terméket a Nobel-díjas Louis Ignarro segítségével fejlesztették ki, aki életét a nitrogén-monoxid egészségjavító hatásai kutatásának szentelte.

 

Legfontosabb összetevők és hatásaik:

 

http://www.herbasiker.hu/termekek/kiegeszitotermekek/web/niteworks.htm

http://www.herbal.hu/html/products.htm


       Magyarázat

B10 vitamin (pteroilmonoglutaminsav-folsav, M - vitamin, U-faktor)

A B10- vitamin a B12- vitamin és C- vitamin jelenlétében a vörösvérsejtek érését segíti elő. B10- vitamin hiánya fáradtságot, levertséget, depressziót, étvágytalanságot, korán őszülő hajat, ekcémás bőrt, cserepes ajkakat, gyomorfájdalmat, hasmenést, vérszegénységet eredményezhet. B10- vitamin táplálék-forrás: a zöld levelekben, főként a parajban, karalábéban, a tejben, sajtban, élesztőben található meg. Az élesztő B- vitaminjaiból a szervezetben folsav- vitamin képződik. B10- vitamin napi szükséglet (RDA - OÉTI alapján): 1-3 mg.

 

A görögdinnye héjéban fordul elő a citrulin  (képlet)Mitől más ez a készítmény, mint a többi L-arginin tartalmú termék?

A Niteworks TM l-arginin és l-citrulin különleges keverékét tartalmazza a nitzrogénmonoxid hatékonyabb termelése érdekében. Az L-arginint szervezetünk a nitrogénmonoxid ellátáshoz használja.

Az L-citrulint szervezetünk L-argininnná alakítja vissza. A C- és E-vitamin erősíti a nitrogénmonoxid hatását és élettartamát a szervezetünkben


Arginin NO hatásáról

Az Arginin a NO előanyaga, a NO pedig tágítja és rugalmasan tartja az artériákat. Ennek eredményeképpen javul a vérkeringés és több oxigén, valamint tápanyag tud eljutni a szövetekhez.

Az arginin egy rendkívül sokrétű aminosav olyan alapvető anyagok prekurzora, mint a kreatin, nitrogén-monoxid, polyaminok, agmantin (agyi neurotranszmitter)

 

Az Argininről és hatásáról korábbi dolgozatomban részletesen olvashat. Ennek elérhetősége itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-arginin.php


Tulajdonságai


Az elmúlt 25 évben, több mint 114,000 tudományos közlemény foglalkozik ezzel a figyelemre méltó molekulával.

A NO kulcsfontosságú a különféle szív-, illetve keringési betegség káros következményei elleni védelemben

Az életkorral vagy a diétahiba miatt emelkedő koleszterinszint miatt az érfal megvastagszik, ennek következtében a nitrogén-monoxid-termelés és így az endotél -függő értágulat csökken, az ér lumene szűkül.

Az arteriosclerosis (érelmeszesedés) az Egészségügyi Világszervezet meghatározása szerint nitrogén-monoxid antioxidánsként hatva gátolja az alacsony sűrűségű (LDL) oxidációját, és ezzel megakadályozza a gazdag koleszterintartalmú, úgynevezett „habos sejtek” képződését az érfalban.


Arginine Plus

Összetétel:


L-arginin

500.

mg

Mangán

6

mg

Kobalt

5

mcg

Alfa-ketoglutársav

50

mg

Beszerzése: CaliVita Üzletek Budapesten  Teréz krt. 9. és Bercsényi u. 21 / b az Allee Bevásárlóközpont mögöttKyäni Nitro FX 15 ml cseppek

4 554 ft / db

Részleteket itt olvashat

https://mannavita.com/hu/hu/?oldalkod=BM

http://www.biomax.hu/artablazat/

Kyani Nitro Xtreme, 56 ml 27950 Ft 2-3 hónap
Kyani Nitro FX, 15 ml 5060 Ft 0,5-1 hónap
Kyani Nitro Xtreme, 15 ml 6525 Ft 0,5-1 hónap


A fogyasztás mennyisége függ a testsúlytól, az esetleges betegségtől, a párhuzamosan fogyasztott másik készítményektől. A mennyiség változtatható a szervezetre gyakorolt hatást tapasztalva.Nitro FX                  NitroXtreme

56 ml 56 ml
KYANI 2l eFt 27950 Ft
373 Ft / ml Ft/ml 499 Ft / ml Ft/ml
10 csepp 10 csepp
2 - 3 hónap 2 - 3 hónap


Részleteket itt olvashat: http://www.biomax.hu/osszehasonlitas/#kyani

Adagolás: naponta 2-3x  2-5 csepp


Kyani Nitro termékek NO-t tartalmaznak

http://sunrise-sunset.biomax.hu/nitro-fx.php olvasható tájékoztatás szerint


Részletes ismertetését itt olvashatja: http://sunrise-sunset.biomax.hu/nitro-fx.php

 

Dr. Tom Burke, Ph.D (foto) összefoglaló cikke a NO-ról (angol nyelven)

This is the first in a series of articles that relate specifically to nitric oxide (NO), a free radical gas that is a powerful regulator of circulation (It is an endogenous vasodilator.) and a neurotransmitter (It helps in the processing of nerve signals as they cross synapses.).

L-arginine, one of 20 amino acids that make up proteins, is the only amino acid that generates significant amounts of NO. Both circulation and neural function are impaired in diabetic patients, more so if tight glucose control is not maintained.


http://www.diabetesincontrol.com/component/content/article/64-feature-writer-article/8195-nitric-oxide-and-its-role-in-health-and-diabetes&Itemid=8http://www.diabetesincontrol.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=feature_writer_article&id=64&wid=67-dr-tom-burke-phd&limit=20


Now L-Arginine kapszula 500 mg/kapszula 

100 kapszula/doboz

Ár: 4 206 Ft

Telefonos ügyfélszolgálat elérhető.

Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 9526.

Adagolás
Naponta 2 kapszula fogyasztása javasolt lefekvés előtt.

Figyelmeztetés
Cukorbetegek körültekintéssel használják, mert befolyásolhatja a vércukor szintet.

Ellenjavallat
Akinek herpesze van, az ne szedje, mert növelheti a herpesz vírusos sejtek számát!

Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124

http://www.egeszsegbolt.hu/cikkek/vasarlasi_feltetelek
Vitamin Specialista NOW bolt


Személyes átvételi lehetőség Bp. VI. Teréz Krt 35. : azonnal átvehető

http://vitaminspecialista.hu/uzleteink


Nyári nyitvatartás

Hétfő-Kedd: 10:00 - 18:30
Szerda: 9:00 - 17:30
Csütörtök: 10:00 - 18:30
Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 13:00


Ár:  3,730 Ft ÁFA-val.

 

 

Activlab Arginin 3 / 120db

Az ActivLab Arginine 3, az arginin három különböző formáját tartalmazza, amelyek különböznek mind a felszívódás módjában, mind a metabolizmusban betöltött szerepében. Ez a különleges termék úgy lett összeállítva, hogy minél hosszabb időre eredményezzen megemelkedett argininszintet a vérben, miközben meghosszabbítja annak aktivitását.

Hűségpont (vásárlás után): 117

Ár: 3 900 Ft


 

http://vitaminbolt.eu/termek/activlab_arginin_3__120db.html

Összetevők 4 kapszulában

L-arginine  2000 mg

L-arginine alpha-ketoglutarate   800 mg

L-arginine pyroglutamate    800 mg