Probiotikumok a nőgyógyászati egészség megtartása, helyreállítása érdekében

 

A probiotikumokról tudományosan

Probiotikumnak nevezzük azokat a hasznos, élő mikroorganizmusokat, melyek képesek túlélni a gyomorsav, az epesavak, valamint a különféle emésztőenzimek pusztító hatásait. Ennek köszönhetően élve, aktívan jutnak el a vastagbélbe, ahol ezt követően megtelepednek és szaporodni kezdenek.

Az emberi emésztőrendszerben baktériumok milliárdjai élnek, melyek szorosan a bélflórához kapcsolódnak. Ezek némelyike hasznos, azonban akadnak köztük károsak is. A hasznos és káros baktériumok egészséges aránya (85-15%) létfontosságú a jó egészséghez és a jó közérzethez.

Megfelelő mennyiségben juttatva a szervezetbe, jótékony hatást gyakorolhatnak az egészségre.

Olyan faktorok, mint a stressz, helytelen táplálkozás, infekciók, gyógyszerek vagy antibiotikumos kezelés, felborítja a természetes baktériumegyensúlyt és eltolja a káros baktériumok felé. A probiotikumok megfelelő mennyiségű bevitelük révén helyreállítják a bélflóra felborult egyensúlyát és támogatják a védekező rendszer megfelelő működését, a kórokozókkal szembeni védelmet. A probiotikumok jobbára olyan tejsavbaktériumok általában a Lactobacillus, a Streptococcus és a Bifidobacterium csoportok tagjai , amelyek nagy arányban képesek túlélni a tápcsatorna hatásait, mint amilyen a gyomor savas környezete, illetve a vékonybél enzimei


2001-ben indult el az unió által támogatott, PROEUHEALTH nevű kutatás, amely 16 európai ország összefogásával célozta meg az egészséges bélben található baktériumok azonosítását, valamint változását az évek múlása, a helytelen étrend és életmód hatására. Az említett kutatás kimutatta, hogy bizonyos Lactococcus és Lactobacillus törzsek segíthetnek kiküszöbölni a bélrendszer gyulladásos megbetegedéseit, az IBS-t, a Crohn betegséget; valamint csökkentették a Helicobacter pylori mennyiségét, amely főleg gasztritiszt, gyomorfekélyt valamint gyomorrákot is okozhat. Továbbá a fertőző hasmenést produkáló Salmonella typhimurium és Escherichia coli mennyiségét is bizonyítottan csökkentették.


Előfordulása

Probiotikumok nem csupán a tejtermékekben, hanem étrend kiegészítők formájában is kaphatók. Ezeket a készítményeket általában ugyanúgy, mint a különböző vitaminkészítményeket kiegészítésként, leggyakrabban antibiotikum-kúra mellett alkalmazzák. Míg a probiotikus tejtermékek élő, aktív, addig az étrend kiegészítők általában liofilizált, azaz fagyasztva szárított, de életképes állapotban tartalmaznak probiotikumokat


Probiotikumok hatása

A probiotikumok segítenek kialakítani és megtartani a bélflóra egyensúlyát; támogathatják az immunrendszert; rövidíthetik a hosszú tranzitidőt, vagyis a béltartalom bélcsatornán való áthaladási idejét, ezáltal segíthetik a székrekedés kezelését; enyhíthetik a hasmenés kellemetlen tüneteit; egyesek csökkenthetik a has puffadást; csökkenthetik az úgynevezett rossz, azaz LDL koleszterin szintet;

Amennyiben antibiotikumot szed, már az antibiotikum-kúra kezdetétől használjon probiotikum-készítményt!

A feljegyzett hatások közé tartozik például az akut hasmenés megelőzése, antibiotikummal összefüggésbe hozható hasmenés gyógyítása, olyan gyulladásos bélbetegségek, mint a Crohn vagy az irritábilis bélszindróma (IBS) előnyös irányba való befolyásolása, az immunrendszer erősítése illetve az allergiás reakciók csökkentése.


Hüvelygomba ellen

A probiotikumok hatnak a hüvelygomba ellen nemcsak hüvelykúp formájában, hanem akkor is, ha beszedjük azokat. Egy olasz tanulmányban mind az öt vizsgált tejsavbaktérium-törzs bizonyította hatékonyságát Candida albicans ellen  ami a hüvelygomba leggyakoribb okozója. A tanulmány szerint a tejsavbaktériumok két fajtája különösen hatékony: a Lactobacillus rhamnosus és a Lactobacillus paracasei. Ezzel a tejsavbaktériumok ésszerű alternatívát kínálnak a hagyományos gyógyszerekkel szemben, amelyek a gombát gyakran csak rövid távon, és nem tartósan képesek elűzni.


Hüvelygomba egy szélesen elterjedt probléma

A hüvely és/vagy az intim terület vörösödése, viszketése és égő érzése gyakran egy gombás fertőzés, a hüvelygomba jele. A fehéres-sárgás morzsás folyás is lehet a hüvelygomba tünete. Előrehaladott stádiumban fájdalom is felléphet vizeléskor és nemi aktus közben. A betegség súlyossága szerint gyakran nem elég a felületes kezelés krémekkel, kúpokkal vagy hasonlókkal. Az orvos adott esetben tablettákat ír fel, melyeket hosszabb időn keresztül kell szedni.

A hüvelyflórát azonban ez éppoly kevéssé erősíti, mint a hüvely nyálkahártyáját. Az immunrendszer gyenge marad. Más kórokozókhoz hasonlóan a candida gombák is rezisztensek lesznek a gyakran alkalmazott gyógyszerekkel szemben. Ezért egyre többen számolnak be arról, hogy hüvelygombájuk már nem reagál a gyógyszeres kezelésre.


Sokkal célszerűbb jó minőségű probiotikumokat szedni, amelyek egészséges hüvelyflórát építenek fel, és a hüvely nyálkahártyáját segítik a regenerációban. Ily módon a szervezetnek sikerül már megelőző jelleggel hatékonyan felvenni a harcot a gombafertőzés ellen.

A hüvelyflórában természetes módon fordulnak elő tejsavbaktériumok. Ezek azonban nem mindig képesek leküzdeni a gombás fertőzést. Vagy nincsenek már elegendő mennyiségben jelen, vagy már túlságosan legyengültek ahhoz, hogy megvédjék a hüvelynyálkahártyát.

Különösen az antibiotikumok szedése, valamint a túlzott intim higiénia vagy a síkosítók  károsíthatják meg erősen a természetes és egészséges hüvelyflórát, és így hajlamossá tesznek a gombás fertőzésekre. Ezért minden antibiotikumos kezelést egy jó minőségű probiotikum szedésének kell követnie, hogy védjük mind a hüvely-, mind a bélflórát a gombás fertőzésektől.


Hüvelygomba esetén a következő három intézkedést tegyük meg:

 

Érvek a probiotikumok mellett:

Egy kaliforniai tanulmány kiderítette, hogy a probiotikumok egészséges bélflórát építenek fel, és ily módon képesek enyhíteni a depressziót, a stresszre való fokozott hajlamot és a szorongást. Autista gyerekek panaszait is észrevehetően csökkentették probiotikumok segítségével. A bélflóra tehát egyértelműen hatással van az agyra.


A probiotikumok védik a bélflórát 

Bélflórának azon mikroorganizmusok összességét nevezzük, melyek benépesítik a bélrendszert.  A bélflóra a hasban található, nemcsak az emésztőrendszert befolyásolja, hanem az ember egészét. A bélflóra például az allergiák és élelmiszer-intoleranciák létrejöttében éppúgy közrejátszik, mint a cukorbetegség, a krónikus gyulladásos betegségek, a túlsúly és az autoimmun betegségek kialakulásában. De mentális problémák pl. autizmus és depresszió is összefüggésbe hozhatók a bélflóra zavaraival

Autimmun betegségek

Az autoimmun betegségeknél az immunrendszer védekező sejtjei nem a kórokozókat támadják meg, hanem a szervezet saját szöveteit. Az immunrendszer székhelyeként a bélrendszer döntő szerepet játszik az autoimmun betegségek kialakulásában. Ahogyan egy egészséges bélflóra megvéd az autoimmun folyamatoktól, úgy egy beteg bélflóra éppen hogy elősegítheti azokat. Ezért a bélrendszer tisztítása fontos megelőző intézkedést képvisel az autoimmun betegségek ellen.


A bélflóra viszonzásul véd az autoimmun folyamatoktól

Az egészségtelen bélflórának sok negatív kihatása lehet az egészségre, sőt az autoimmun betegségek kialakulásával is összefüggésbe hozzák. Egy belga kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a bélrendszerben konkrétan mely zavarok vezethetnek autoimmun folyamatokhoz. A tudósok megállapították, hogy például egy bizonyos bélbaktérium erős elszaporodása a bélben a nyirokszövetek elváltozásaihoz vezethet. Ezek az elváltozások aztán antitestek képződéséhez vezetnek, amelyek kontrollálatlanul támadják meg a szerveket és szöveteket, mint például a szklerózis multiplexnél. Ezeknek a betegségeknek a kialakulása azonban nem közvetlenül a bélflóra elváltozásai után következik be. A tudományos vizsgálatban a résztvevőknél csak életük későbbi szakaszában fejlődött ki az autoimmun betegség, ha fiatal korukban túl sok volt a bélrendszerükben a Clostridium baktérium.


A Clostridium baktérium autoimmun betegségeket okoz

Nem maga a baktérium vezet a kóros autoimmun folyamatokhoz. A baktérium csupán olyan környezetet teremt, amelyben a genetikai hajlam érvényesülhet. Tehát ha valakinek nincs genetikai hajlama ilyen egészségi problémákra, annál a Clostridium fertőzés nem hozza elő az autoimmun betegséget.


Sokat tehetünk tehát a megelőzésben, ha probiotikumokkal felépítjük és óvjuk a bélflóránk épségét.Bélflóra hatása a szerotonin (képlet)  szintre

Először a szerotoninról röviden


A bélflóra szorosan összefügg a szerotoninszinttel, és ezért a boldogsággal és elégedettséggel is. A bélflórában kereshetjük a zavart szerotoninszint okát is. Életünk első éveiben ugyanis bélflóránk összetétele meghatározza, hogy később harmonikus szerotoninszinttel, és így boldogan, kiegyensúlyozottan és elégedetten éljük az életünket, vagy inkább szorongva, mogorván és frusztráltan.


Az alacsony szerotoninszint a bélflórában rejlik

A szerotonint gyakran nevezik boldogsághormonnak is. Ha szintje túl alacsony, az hamar megmutatkozik borongós hangulat vagy akár depresszió formájában. A tudósok feltételezése szerint a gyermekkori bélflórazavarok lehetnek az okai a későbbi alacsony szerotoninszintnek. Míg azonban a szerotonin az agyban tevékenykedik, a bélflóra közismerten néhány emelettel lejjebb található. Hogyan befolyásolhatná a bélflóra az agy szerotoninszintjét?

Az ír kutatók ki tudták azt is mutatni, hogy a bélflóra állapota oka lehet a diszharmonikus szerotoninszintnek. A bélflóra ugyanis erre közvetlenül kihat. Következésképp a bélflóra zavarai olyan mértékben képesek befolyásolni a szerotonerg rendszert és ezzel a későbbi ember elégedettségének fokát, hogy ezek a hatások a szoptatás időszaka után nem fordíthatók vissza teljesen.

Rendkívül fontos tehát minden feltételét megteremteni, hogy a gyerekek idejekorán egészséges bélflórával rendelkezhessenek. Ide tartozik a természetes szülés, a cumisüveges táplálás helyett a szoptatás, az anya részéről probiotikumok szedése, lehetőleg az antibiotikumok és más bélflórát irritáló gyógyszerek mellőzése


A bélflóra befolyással van az agyra

Egy kaliforniai tanulmány kiderítette, hogy a probiotikumok egészséges bélflórát építenek fel, és ily módon képesek enyhíteni a depressziót, a stresszre való fokozott hajlamot és a szorongást. Autista gyerekek panaszait is észrevehetően csökkentették probiotikumok segítségével. A bélflóra tehát egyértelműen hatással van az agyra.


Hogyan kontrollálja a bélflóra az agyat?

Már ez a három összefüggés is rámutat arra, hogy a bélflóra sokféleképpen gyakorol befolyást az agyra. Egy 2013 júniusában publikált ír tanulmány további részleteket hozott napvilágra.

http://gyogyszernelkul.com/az-alacsony-szerotoninszint-egyik-oka


Hüvelyflóra

hüvelyflóra egyensúlya számos behatástól felborulhat, ami további betegségekhez, fertőzésekhez vezethet. Például bármilyen antibiotikumos kezelés is megváltoztathatja a hüvelyflóra egyensúlyát. Nagyon gyakori okok még a szexuális úton terjedő fertőzések, a vizes közegek hordozta sport, úszás fertőzések.

Ilyenkor mindenféle kellemetlen érzésünk lehet. Ilyen a viszketés, égő és csípő érzés, fájdalom, általános rossz közérzet. Sokszor egy teljesen más betegségre szedett mandulagyulladás antibiotikum is felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát.

A hüvelyben nagyon sok féle baktérium lakik, amiknek legfőbb szerepe a védekezés, hiszen így nem tudnak feljutni a kórokozók. A felborult hüvelyflórát tejsavbaktériumokkal lehet helyrehozni. Manapság magát a tejsav baktériumot juttatják vissza a nőgyógyászok a hölgyek szervezetébe. Ezt nevezzük probiotikus kezelésnek, aminek eredménye, hogy újból „beköltöznek” a megfelelő baktériumok a hüvelybe. A kezelés tartalmaz úgynevezett prebiotikumokat is, ami nem más, mint a probiotikumok tápláléka. Az együttes hatásuk, hogy kiöli a hüvelyből a káros kórokozókat. .

Forrás:  Dr. Bánhidy Ferenc szülész-nőgyógyász

http://napidoktor.hu/reggeli-napidoktor/probiotikumot-a-huvelybe/


A női hüvely normál flórájának fenntartása

A mikroflóra nem csupán a bélrendszerben, hanem a nők hüvelyében is igen fontos élettani szerepet játszik. A stressz, illetve egyes gyógyszerek - például antibiotikumok, hormontartalmú készítmények -, de akár a dohányzás és az alkoholfogyasztás is károsíthatják a hüvelyflórát, amelynek normális működését a tejsavtermelő baktériumtörzsek támogatják. Ha felborul a hüvelyi mikroflóra biológiai egyensúlya, megnő a nőgyógyászati és húgyúti fertőzések, gyulladások kialakulásának kockázata is. Éppen ezért igen fontos a hüvely normál flórájának fenntartása - ebben nyújtanak természetes segítséget a probiotikumok


Mikor szedjünk probiotikumot?


Bakteriális vagy gombás fertőzés?

A hüvelyi fertőzések a leggyakoribb és legkellemetlenebb nőgyógyászati problémák közé tartoznak. A nők 70-80%-a életében minimum egyszer átesik valamilyen hüvelyi fertőzésen. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a viszketés, égő érzés, folyás és kellemetlen szagok.


Bakteriális vaginózis (BV)

Habár ijesztően hangozhat, de a bakteriális vaginózis a leggyakoribb hüvelyi fertőzés jóval gyakoribb, mint az élesztőgomba (Candida) vagy a Trichomonas (egy szexuális úton terjedő fertőzés) által okozott. Mivel számos kiváltó oka lehet az ártalmas baktériumok elszaporodásának a hüvelyben, ezért sok nő tapasztalja, hogy gyakran visszatér a fertőzés, vagy nehezen tud megszabadulni tőle.


A bakteriális vaginózis leggyakoribb tünetei:


Minden nő más és más, így előfordulhat, hogy valaki a bakteriális fertőzés ellenére is tünetmentes. Fontos tudni, hogy a BV nem egy szexuális úton terjedő betegség, és hogy nem okoz irritációt vagy duzzadást a külső intim területeken.

A hüvely élesztőgombás fertőzése (vulvovaginitis candidosa) a hüvelygyulladás egyik fajtája. A gombák és baktériumok a hüvelyflóra természetes alkotóelemei. Ha az immunrendszer legyengült vagy a hüvelyflórában élő jótékony baktériumok (úgynevezett laktobacillusok) nem képesek a Candida albicans gombákat kordában tartani, azok elszaporodva gombás hüvelyfertőzést idézhetnek elő.


A hüvelygomba leggyakoribb tünetei:

 

Nyáron a nagy melegben mindenki szeret valamilyen vízparton hűsölni, legyen az akár egy strand, valamilyen kisebb tó, vagy épp a Balaton.  Sajnos a nagy meleget nem csak mi szeretjük, hanem a kórokozó baktériumok is, amelyeknek ezek az időjárási körülmények kedvező feltételt biztosítanak a szaporodáshoz. Illetve nem szabad elfelejtkezni, hogy a fürdőzők a megnövekedett számú jelenléte is hozzájárulhat, hogy kívülről érkezve intim fertőzés alakuljon ki.

A meleg, a páratartalom, a víz higiéniás állapota, mint hajlamosító tényező lehet arra, hogy megváltozzon a hüvelyflóra normál állapota és kialakuljon egy fertőzés. Ezért célszerű lehet a hüvelyi probiotikum használata, már a hajlamosító tényezőkkel való találkozás előtt, hogy megerősödjön a hüvelyflóra, növekedjen a laktobaktériumok száma, és így a szervezet felkészült lehet a kórokozók kivédésére.

http://www.canesten.hu/hu/noi-egeszseg/tunetek/huvelyi-probiotikum/mikor-erdemes-probiotikumot-hasznalnNéhány étrend kiegészítő probiotikum


Néhány probiotikum úgy működik, hogy olyan anyagokat állít elő, amelyek semlegesítik a káros baktériumokat, miközben kiváltják a szervezetből a természetes immunválaszokat.

A jó és rossz baktériumok egészséges arányának (85-15%) okvetlenül meg kell lennie az emésztőrendszerben. Ha ez az egyensúly felborul, különböző tünetek, panaszok jelentkeznek.

Bonolact Pro+Femina étrendkiegészítő kapszula Bonolact® Pro+femina szájon át szedhető intimprobiotikum a természetes, egészséges hüvelyflóra fenntartásáért.


A probiotikum hatásváltozása

A hőmérséklet fontos szerepet játszik a probiotikum stabilitásában. A hideg időben alacsony a levegő nedvességtartalma ezért az ilyen körülmény nem ideális  a baktériumok növekedésére és a gyarapodására. Emiatt gátolt az alvó organizmusok aktiválódása. A meleg és a nedvesség tartalom  fontos a növekedés elősegítésére. 

A kedvezőtlen tárolási körülmények azonban károsak. A hűtés elősegíti a baktériumok életképességének megtartását. Ideális tárolási körülményeknél lassul a bomlás . Hűtés alatt viszont havonta ez a leépülés csupán 5% és megmarad a telepek száma hosszú idő alatt is.  A változó szezonális körülmények miatt azonban nem lehet pontosan megmondani  a termék hatásosságát  Megtörténhet, hogy ezért a probiotikun telepeinek száma (CFU) kevesebb lesz, mint azt a címkén közlik.


 

Bonolact® Pro+femina 

Szedése ajánlott különösen az alábbi esetekben


Bonolact® Pro+femina nem rendelkezik szisztémás hatással, ugyanakkor nem ismeretes, hogy más gyógyszerek hatásosságát csökkentené. Azonban egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok) gátolhatják ezen baktériumok növekedését, illetve elpusztíthatják azokat. Így a Bonolact® Pro+femina alkalmazása legalább 3 órával előzze meg más gyógyszerek alkalmazását


Mi várható a Pro+femina használatától?

A Pro+femina speciálisan a nők számára készült termék. A készítmény különleges módon képes növelni a hasznos Lactobacillusok számát a hüvelyben, ezzel helyreállítani a hüvelyflóra minőségét.


A Pro+femina alkalmazása nem okoz függőséget, hosszantartó használata során mellékhatás meg-jelenése nem ismert. Így használatának nincs időbeni korlátja. A készítményt kúraszerűen, a panaszok megszűnéséig alkalmazza. Ha a panaszok ismételten jelentkeznek, új kúra kezdhető. Amennyiben hosszantartó használata során kellemetlen mellékhatást észlelne tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét.


A Pro+femina speciális tulajdonságai alapján kiválasztott Lactobacillus rhamnosus GR-1TM és Lactobacillus reuteri RC-14TM probiotikus baktériumokat tartalmaz, kapszulázott formában. Ezek a baktériumok általában jelen vannak a nők egészséges hüvelyflórájában és különösen alkalmasak hüvelyben való megtelepedésre. A Pro+femina, intimprobiotikum baktériumai az emésztőcsatornán keresztül képesek eljutni a hüvelybe. Itt természetes és sokoldalú hatásánál fogva - pl. kitűnő megtapadó képességű, tejsavtermelő, baktericin termelő, gombaellenes, immunerősítő - hozzájárul-hat az egészséges hüvelyflóra kialakításához, fenntartásához, illetve megőrzéséhez.

Hatását klinikai vizsgálatok igazolják. Garantált 3 milliárd (109 CFU) probiotikus baktérium
kapszulánként. A Bonolact® Pro+femina kapszulánként 80 mg glükózt tartalmaz ezért ritka, örökletes anyagcserezavarban glükóz-galaktóz malabszorbcióban szenvedő betegeknek nem ajánlott a szedése.

Kiszerelés: 14x

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/profemina/900179

Beszerzés

https://pingvinpatika.hu/bonolact-pro-femina-etrendkiegeszito-kapszula?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link-0-0-0-0-0-0-0-

Pearls™
A patikákban többféle probiotikus készítmény kapható, közülük a probiotikumok legújabb generációjába tartozó Pearls™, amely a szabadalmaztatott True Delivery Technológiával készült. Ennek a különleges eljárásnak köszönhetően a Pearls™ túlélő probiotikum védőrétegei megóvják a baktériumokat a levegő oxigénjétől, a nedvességtől és a gyomorsav roncsoló hatásától. Ez az egyedülálló technológia közel száz százalékos túlélést biztosít a Pearls™ kapszulában található egymilliárd élő baktériumcsíra számára.

 

True Delivery Technológia
A True Delivery Technológiával kifejlesztett háromrétegű, varratmentes, gyöngy alakú kapszulába zárt probiotikumok élő és ép állapotban juthatnak a vastagbélbe, ahol kolonizálódnak és kifejtik jótékony hatásukat.


A Pearls™ étrend-kiegészítő probiotikum család négyféle készítménye több szempontból járul hozzá egészségünk megóvásához. 


1./ A Pearls IC™ (Intensiv Care) kapszula hatféle hasznos baktériumot tartalmaz:

Lactobacillust (acidophilus, rhamnosus) és Bifidobacteriumot (bifidum, lactis, longum, breve), amelyek a normál bélflóra fenntartásához járulnak hozzá.

 

2./ Az Acidophilus Pearls™  kapszula a természetes emésztést segíti elő olyan esetekben, amikor az antibiotikum szedése miatt a normál bélflóra egyensúlya felborul.


3./ A Pearls YB™ (Yeast Balance™) Háromféle tejsavtermelő baktériumtörzset tartalmaz, (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum) melyek fontos szerepet játszanak az egészséges hüvelyi mikroflóra megőrzésében.


4./ A Pearls Winter+™ a hűvösebb időszak probiotikuma. Négyféle bacilust (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Bifidobactgerium lactis, Bifidobacterium longum) és laktoferrint tartalmaz, melyek segítik az immunrendszer felkészülését az őszi-téli hónapokra.


A Pearls™ probiotikumok előnye, hogy nem szükséges hűtőben tárolni, és elegendő naponta egyszer bevenni. Mindemellett praktikus csomagolásuk, és nem utolsósorban kedvező áruk is megkönnyíti a választást: ha probiotikum, akkor Pearls™!

http://www.life.hu/drlife/20110927-a-probiotikumok-igazi-gyongyszeme-pearls.html

Beszerzése: https://www.egeszsegbolt.hu/termekek/13179/pearls_yb_yeast_balance_kapszula_30_db/


-0-0-0-0-0-0-0-


Biotic Balance Probiotikum

A Biotic Balance probiotikus kapszulák mögött több mint 20 évnyi kutatás és kísérletezés áll a baktériumokkal és azok bélrendszerben való viselkedésével kapcsolatosan. 20 milliárd élő baktérium található minden egyes kapszulában.

Miután ezek a jótékony baktériumok bekerülnek a belekbe, elszaporodnak, és hozzátapadnak a vékony-, illetve vastagbél falához. Ezáltal kiszorítják a káros baktériumokat és más ártalmas anyagokat. 


Valamennyi Biotic Balance kapszula 20 milliárd hasznos baktériumot tartalmaz, melyek hozzájárulnak a bélrendszer egészségéhez azáltal, hogy fenntartják a bélflóra egyensúlyát, és segítik, erősítik az immunrendszer működését.

A Biotic Balance kapszula a probiotikumokból magasabb mennyiséget tartalmaz, mint más, a bélrendszer egészségét támogató termékek.Valamennyi jótékony baktériumtörzs megtalálható benne, hogy elősegítse a gyomor- és bélrendszer egészségét, mely a teljes szervezetet támogatja és erősíti. előnyös védelmet nyújt az indokolatlan gyulladás által okozott hatásokkal szemben. 


A Biotic Balance kapszula 4 kiemelkedő tulajdonsága


A Biotic Balance 4 hasznos baktériumtörzset tartalmaz  ez kétszerese annak, amelyek más termékek többségében megtalálhatók. Napi egy kapszula tartalmazza azt a hasznos baktériummennyiséget, ami képes helyreállítani a sérült bélflóra egyensúlyát, és hatékonyan megerősíteni az Ön védekezőképességét.

A Biotic Balance kapszulák teljesen természetes eredetű táplálék kiegészítők. Mentesek a mesterséges színezékektől, ízesítőktől és tartósítószerektől.

Mivel a készítmény nem tartalmaz glutént, így azok számára is ideális, akik gluténmentes étrendet folytatnak.

Az előírások szerinti alkalmazása mellett semmilyen mellékhatással nem kell számolni, s mivel teljesen természetes készítményről van szó, így akár folyamatosan és rendszeresen is nyugodt szível szedhető.

Probiotikumok.com


A  Biotic Balance Probiotikum kapszulák kiváló minőségű hasznos baktériumokat tartalmaznak, melyek természetes módon is megtalálhatók az emésztőrendszerben. Azonban ezeket a jótékony baktériumokat számtalan negatív hatás éri a szervezetünkben, minek következtében számuk rendkívüli mértékben lecsökkenhet a bélflóránkban.

Ha pedig ez bekövetkezik, akkor könnyedén átvehetik a hatalmat a káros, betegségeket okozó baktériumok az emésztőcsatornában, ami nem csupán számtalan emésztési panaszt, problémát okozhat, hanem rendkívüli mértékben legyengítheti a szervezet teljes védekezőképességét is.

A probiotikumok az immunrendszer fő támogatói

1 darab Biotic Balance Probiotikum kapszula tartalma:

 

1 darab kapszula

Lactobacillus ACIDOPHILUS

5,8 milliárd

Lactobacillus RHAMNOSUS

5,8 milliárd

Bifidobacterium LONGUM

5,8 milliárd

Saccharomyces BOULARDII

2,6 milliárd

ÖSSZESEN

20 milliárd 20x109 CFU= (ezer millió)

http://www.probiotikumok.com/

Budapesti áruházi vevőszolgálat
Tel.:+ 36 1 323 3024, +36 70 452 2425

http://herbahaz.hu/kapcsolat/

http://herbahaz.hu/egeszsegvedo-keszitmenyek/probiotikus-elofloras-keszitmenyek/


-0-0-0-0-0-0-0-


Biotic Balance Ultimate Flora


30 db kapszula, 20 billió élő baktérium, 4 törzs - Bioglan


ULTIMATE potencia, széles spektrumú:

Minden kapszula 20 milliárd élő baktériummal, 4 legfontosabbb törzsből:

 

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus rhamnosus

Bifidobacterium longum

Saccharomyces boulardii


Beszerzése:

Budapest, Podmaniczky utca 43. (Előzetesen megrendelt termékek esetén, nem bolt)

Kapcsolattartó: Balogh Eszter +36-30/460-7279

http://multivitaminbolt.com/shop_contact.php


-0-0-0-0-0-0-0-


Dr. Mercola Complete Probiotics Description

Supplement Facts

Serving Size: 2 Capsules

Servings per Container: 90

Take 1 capsule before a meal, preferably in the morning as a dietary supplement.


Contains 70 billion CFU (70x1012) active probiotic strains

Each 2 capsule serving provides a proprietary probiotic blend containing


http://www.ebay.com/itm/Dr-Mercola-Complete-Probiotics-70-Billion-CFU-60-Capsules


Magyarázat

CFU = kolóniát alkotó egységek 

A vizsgálati eredményeket az 1 cm2 felületen számlált baktériumtelepek számában (CFU/cm2) adják meg. Amennyiben egy hatóanyag mikroorganizmus, mennyiségét a térfogat- vagy tömegegységenkénti aktív egységek számával, vagy más, a mikroorganizmus szempontjából releváns adattal kell kifejezni, pl. telepképző egységek száma grammonként (CFU/g) 


Lactobacillus casei  Ez a baktérium a szájban és a vékonybélben található ahol a hőmérséklet és a pH  széles tartományban változik. Képes túlélni az emésztőrendszer  adta nehézségeket a nagyobb hatásának elérésére Ez a bacilus is támogatja az immunrendszert. 


-0-0-0-0-0-0-0-

 

Women's Probiotic 20 Billion
(20x1012 CFU)

Feminine Flora Balance*


PRODUCT DESCRIPTION

Elősegíti a vaginális egészséget

Csökkenti az alkalmi felfúvódást

NOW® Women's Probiotic 3 klinikailag vizsgált probiotikum törzs  a nők minden életszakában segít az egészség fenntartását/visszaszerzését  Ezek a következők:

Ezek a vaginális traktusban koloniát alkotnak és segítenek fenntartani a vagina pH értékét  a kapszula szájon át történő bevételével.

Lactobacillus rhamnosus  Elsődlegesen a vékonybélben és a vaginális traktusban fordul elő. Ellenáll a gyomorsavnak Segít optimalizálni a bél, a genitális és a hugyúti traktust.  Tanulmányok jelzik, hogy csökkentik a hasmenést  és segítik a laktóz intolerancia kialakulásával szembeni védelmet.


Lactobacillus acidophilus  Gyakran a joghurtban található  Elsődlegesen a vékonybélben fejti ki a hatását  és potenciálisan optimalizálja a vaginális és a hugyúti traktus egészséges működését.   Ráadásul csökkenti az antibiotikumok  mellékhatásait, mint például a hasmenést, az emésztési problémákat  az alkalmankénti székrekedést.-0-0-0-0-0-0-0-


NOW Probiotic-10™ 50 Billion (50x1012 CFU) Veg Capsules

Vegyük észre, hogy ez a termék már 10 féle baktérium törzset tartalmaz, másrészt  a baktérium törzsek teljes mennyisége  jelentősen nagyobb a fentebb ismertetett szintén  NOW terméknél  ezért jelenleg a leghatásosabb probiotikum.


Lactobacillus acidophilus (La-14),         Bifidobacterium lactis (Bl-04),
Lactobacillus plantarum (Lp-115),         Lactobacillus casei (Lc-11),
Lactobacillus rhamnosus (Lr-32),         Lactobacillus paracasei (Lpc-37),
Bifidobacterium breve (Bb-03),         Streptococcus thermophilus (St-21),
Lactobacillus salivarius (Ls-33),         Bifidobacterium longum (Bl-05


A törzsek ellenőrzött azonosítása a fentebb ismertetett DNA-fingerprinting technologiával történik. 

Adagolás: 1 kapszula/nap, üres gyomorba  vagy étkezések között

Tárolás: hatásának megtartása érdekében hűtőben kell tárolni!!


Beszerzés: Women's Probiotic 20 Billion (20x1012 CFU)

NOW mintabolt +36 30 574-6640

1092 Budapest, Erkel utca 14/A.

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 19:00

 

Minta Bolt 1092 Budapest, Erkel utca 14/A.

Ügyvezető: Fekete Klára

 

Tel: +36 30 405-2122

E-mail: info@vitamin-abc.hu