Reumás ízületi gyulladás Válasz olvasóimnak  11. rész


D. Ágnes levele

Segítőkészsége felbátorít arra, hogy 75 éves nővérem számára kérjek tanácsot

.Több éve szenved autoimmun betegségben, amelyet már diagnosztizáltak Sjögren szindromaként, fibromyalgiaként,s most legutóbb mint RA t.

Néhány éve, egy ideig szteroid gyógyszert kapott, amiről egyik szakorvosa egyik napról a másikra leállította s el kellett szenvednie a velejárókat. Azóta próbálkozik különféle alternatív gyógymódok keresésével,de állapota az utóbbi időben jelentősen romlott.

Újra felkereste reumatológusát aki Trexan nevü citosztatikumot rendelt számára, annak összes "áldásos" hatásával együtt.

Állapotának jellemzője az összes kis-és nagyízület fájdalma, jellemzően a csípőé és a kéz ujjainak puffadása és erős fájdalma, amely a mindennapi tevékenységében is gátolja. Az Ő megbízásából kérem segítő tanácsát, mert véleményem szerint a Dr.Rath féle celluláris medicina esetleg segíthet neki.

Nővérem kérése még,hogy ha Zsoldos úr ismer autoimmun szakértő,haladó gondolkodású orvost,  akihez fordulhatna,kérem adja meg elérhetőségét.

Válaszát várva tisztelettel üdvözlöm.

D. Ágnes

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

       Megjegyzés


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

ZsB válasza


Tisztelt D. Ágnes,

A kedves betegnek nem csak nagy türelmet, de gyógyulni akarást és a felépülésben, a választott kezelésben, a  szakorvosi kezelés eredményességében, szervezetének gyógyító erejében, ha hívő a Teremtő segítő erejében való hitet kívánva szívélyesen üdvözli ZsB.

Kérésére az Ön részére készült dolgozatomat itt olvashatja:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-reumatoid.php

 


Rheumatid arthritis (RA) és kezelése


Más néven: reumás gyulladás, sokízületi gyulladás 


Az ízületi gyulladás 2-3x-szor gyakrabban fordul elő nőkben, mint férfiakban, és általában 20-50 éves korban alakul ki. Japánban a becslések szerint 700 ezer ember szenved reumás ízületi gyulladásban, más néven sokízületi gyulladásban.


Élethossz  kilátások

Az RA-s betegek átlagos élettartama tíz évvel rövidebb, mint az átlag népességé, és a kifejezetten sok ízületet érintő RA-ban a betegek halálozása nem jobb, mint azoké, akik három koszorúsér-elzáródásban, vagy a nyirokrendszeri daganat egy súlyos típusát jelentő Hodgkin-kór IV. stádiumában szenvednek.

http://www.zetapress.hu/egeszsegugy/6403


A biztos diagnózis után többnyire az első hat hónap elteltével - indokolt a mielőbbi úgynevezett "bázisterápia" megkezdése, esetleg az ízületbe adott szteroid tartalmú injekciókkal kiegészítve.


Magyarázat

Az orvosi szaknyelv az RA-val kapcsolatban "bázisterápia" alatt azokat a gyógyszereket érti, amelyekkel nemcsak tüneti javulás - fájdalomcsökkenés, a gyulladásos tünetek megszűnése,  hanem az ízületet pusztító folyamatok valódi megfékezése érhető el.


http://napidoktor.hu/blog/korkep/sziv-es-errendszer/trombozishoz-vezethet-a-reumas-izuleti-gyulladas/


Bázis terápia

Csak szigorú orvosi felügyelettel alkalmazhatók. Az orvos akkor folyamodik ezekhez a gyógyszerekhez, ha a nem-szteroid gyulladáscsökkentők 2-3 hónap után sem bizonyulnak hatékonynak, vagy ha a beteg állapota gyorsan romlik.


A jelenleg használt lassú hatású gyógyszerek a következők: aranyvegyületek (1) , penicillamin (2) , hidroxiklorokvin (3),  és szulfaszalazin (4).  Most nézzük ezeket röviden egyenként.


1. Az aranyvegyületek lassítják a csont deformálódását, és egy időre leállítják a romlást. Általában hetente injekcióban adják őket, bár létezik tabletta formájú gyógyszer is. A heti injekciókat addig kapja a beteg, amíg a beadott mennyiség eléri az 1 grammot, illetve mellékhatás vagy lényeges javulás nem észlelhető. Ha a gyógyszer hatékonynak bizonyul, az adagolás gyakorisága fokozatosan csökkenthető. Néha fenntartó adagokkal a javulás évekig megőrizhető.

Az arany azonban számos szervet károsíthat, ezért nem kaphatják azok a betegek, akik súlyos máj- vagy vesebetegségben, vagy bizonyos vérképzőszervi elváltozásokban szenvednek.


2. A penicillaminnak az aranyhoz hasonló jótékony hatása van, így akkor használják, ha az arany nem hoz javulást, vagy ha elviselhetetlen mellékhatások lépnek fel. A gyógyszer adagját fokozatosan emelik, amíg bizonyos javulást nem észlelnek. Fontosabb mellékhatásai: csökkenti a vérsejtek termelését a csontvelőben, veseproblémákat, izombetegséget, bőrkiütést és rossz szájízt okoz. Ha ezek közül bármelyik előfordul, szedését abba kell hagyni.


3. Kevésbé súlyos eseteiben a hidroxiklorokvin előnyösebb, mint az aranyvegyületek vagy a penicillamin. A vegyület mellékhatásai általában enyhék; előfordulhat pl. bőrkiütés, izomfájdalom és szempanaszok. Az utóbbiak egy része maradandó, ezért a hidroxiklorokvinnal kezelt betegeknek el kell menniük a szemészhez a kezelés előtt, majd a kezelés alatt 6 havonta. Ha a gyógyszeres kezelés 6 hónap után eredménytelen, le kell állítani, ha viszont használ, akkor addig lehet adni, amíg szükséges.


4. A szulfaszalazint egyre gyakrabban írják fel reumatoid ízületi gyulladásban. A gyógyszer adagját fokozatosan növelve, a javulás általában 3 hónap alatt észlelhető. A többi lassú hatású gyógyszerhez hasonlóan ez is okozhat gyomorpanaszokat, májproblémákat, vérsejtekkel kapcsolatos zavarokat és bőrkiütést.


A bázisterápia keretében újabban biológiai terápiás gyógyszereket alkalmaznak, amelyek a legtöbb esetben hatásosnak bizonyulnak e súlyos betegség enyhébb lefolyásának biztosítására. Sajnos mégis előfordul, hogy a beteg egyik vagy másik bázisterápiára nem reagál. Ekkor szükséges lehet a terápiaváltás, esetleg a bázisterápiák kombinálása. A betegség legpusztítóbb szakaszának az első két évet tekintik. Ebben az időszakban ezért mindenképpen törekedni kell a gyulladás és az annak következtében kialakuló ízületi károsodás megfékezésére.


A szájon át, szigorúan az orvosi utasítás szerint szedett gyógyszerek nagymértékben javíthatják a betegség lefolyását és a beteg általános közérzetét


A gyógyszeres kezelés segítségével, a tünetek csökkenthetők és a betegség előrehaladását, romlását lassítani lehet.Nem szteroid gyulladás gátlók


Az aszpirinből kezdetben általában 4x2 tabletta (4x650 mg) javasolt, de a megfelelő hatás eléréséhez sokszor növelni kell az adagokat. A fülcsengés az a mellékhatás, amely jelzi, hogy az adagot nem szabad tovább emelni. Nagyobb adagoknál gyakoriak a gyomorbántalmak és a fekélyek. Ezek megelőzéséhez gyakran kell étkezni, illetve savkötőket vagy egyéb gyógyszereket kell szedni


COX-2 gátlók kizárólag a gyulladásért felelős COX-2 enzimet gátolják, kevesebb mellékhatást eredményeznek. Ennek ellenére ezeknek is vannak mellékhatásai, többek között fokozott víz visszatartást és magas vérnyomást okozhatnak. Másik hátulütője a COX-2 gátlóknak, hogy fokozott a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázata alkalmazásukkal.


Corticosteroidok - Ezek a gyógyszerek (pl. a prednison és a methyprednisolon) csökkentik a gyulladást, és a fájdalmat és lelassítják az ízületek károsodását. Rövidtávon a corticosteroidok drámai javulást eredményezhetnek, azonban hónapokig tartó alkalmazásukkal hatékonyságuk folyamatosan csökken, és súlyos mellékhatásokat okozhatnak.


Immunsuppressánsok - Ezek a készítmények, egyfelől a túlműködő immunrendszer megfékezésével fejtik ki hatásukat, másfelől megtámadják és elpusztítják azokat a sejteket is, amelyek a betegség kialakulásával függnek össze. A gyakran használatos immunsuppressánsok közé tartozik az azathioprin, a cyclosporin és a cyclophospamid

 

Kiegészítés: …. azathioprin (Imuran), Cyclosporin (Sandimmun) Ez utóbbi főleg transzplantációban a beültetett szerv kilöködésének megakadályozására alkalmaznak. Ezen kívül jól alkalmazható különböző autoimmun betegségek terápiájában is.
Ezek a gyógyszerek is okozhatnak mellékhatásokat többek között csökkenthetik a fertőzésekkel szembeni védekezőképességet Cyclophosphamide (Cytoxan) különböző típusú rák betegségek gyógyszere, többek között a mellráké.TNF-gátlók - Ezek a készítmények, antireumás gyógyszerek osztályába tartoznak, A TNF egy fehérje, ami a rheumatoid arthritis kialakulásában a gyulladás egyik létrehozója. Az anti-TNF gyógyszerek ezt a fehérjét célozzák meg és gátolják hatásának kifejtésében, ezáltal csökkentve a fájdalmat, a reggeli ízületi merevséget. Hatása általában a kezelés elkezdését követően egy-két héttel kialakul, de a teljes hatás kialakulása akár néhány hónapot is igénybe vehet. Ilyen gátló szer pl.: adalimumab, golimumab, certolizumab,

Ha korábban a TNF gátlók nem hatottak, megfontolandó a rituximab használata,


Gyógyszer kombináció

Egy két évig tartó vizsgálatban a kutatók és a klinikusok a Leuven-i egyetemi kórház reumatológiai tanszékén különböző gyógyszer kombinációkat vizsgáltak. Az volt a céljuk, hogy megtalálják az optimális kombinációt és adagolást. Három RA-ban gyakran használt gyógyszert alkalmaztak


A kombináció hatásos volt, 10 betegből 7-nél megszűntek a tünetek 16 heti kezelés után,

Forrás: Ann Rheum Dis annrheumdis-2014-205489Published Online First: 30 October 2014Alternatív megoldások

Mielőtt alternatív gyógymódot venne igénybe vagy étrend kiegészítőt kezd el szedni, beszéljen orvosával, hogy tájékozódjon az előírt gyógyszerektől való eltérés veszélyeiről


Gyógytorna

Fontos, hogy a gyógytornász segítségével tanulja meg azokat a gyakorlatokat, amelyek legkevésbé terhelik az ízületi porcot, és legjobban védik az ízületet a deformitások kialakulása ellen.

Alapvető szabály, hogy a gyulladásos szakban az ízület tornáztatása tilos


A gyulladás megszűnésével a kezelés fő célja az érintett ízület körüli izomzat erejének növelése,


Pihenés

A pihenés csökkenti az ízületi gyulladást, de túl sok pihenés merevséget és izomsorvadást okoz. Pihenjen ágyban, ha fájdalma nagyon erős, vagy ízületi duzzanata van.

Ne maradjon egész nap ágyban, kivéve ha nagyon rosszul érzi magát! Ha aktív és kiterjedt az arthritisze, pihenjen óránként tíz percet.

Nem mindig a legkényelmesebb testhelyzet a legmegfelelőbb az ízületek számára. Pihenés közben ne hajlítsa be az ízületeket, különösen ne a csípőket, térdeket, bokákat, csuklókat és könyököket!


A túl sok pihenés csökkent mozgásképességhez, gyengébb izomzathoz, kevésbé teherbíró ízületeket eredményez. A túl sok terhelés fájdalmat, kifáradást és kevésbé teherbíró ízületeket eredményez.
Kerülje a megerőltetést, szükség esetén pihenjen!Ne terhelje egyoldalúan ízületeit, törekedjen az egyenletes terheléselosztásra!

 

Moksa Elixír

Moksa Elixírrel már vannak sikeres gyógyulások a sokízületi gyulladásból is!


Betegek  beszámolói a gyógyulásukról 

1./ „…..Kihagyta azokat az ételeket, amik a szervezetben ellenanyagképzést indítanak el (tejtermékek, hüvelyesek, glutén tartalmúak). Mivel ezeket az anyagokat nem juttatja be, így gyulladás sem keletkezik nála már fél éve, az energiája nagyon megnőtt, jó a kedve és újra tud mozogni rendesen. Sajnos a kopások miatt biztosan vannak fájdalmai most is, mert a porcok tönkrementek.  Ne foglalkozz azzal, hogy egyesek szamárságnak tartják. Neked megéri, hogy kipróbáld, ennél a betegségnél nem tehetsz mást!.”


2./ „….Csak most akadtam erre a fórumra. Nekem is RA-m van. Kb. 1 éve kezdődött . elég agresszíven jött elő. Se fogni se járni nem tudtam olyan fájdalmam volt. A nagy dózisú szteroidra hirtelen jól reagáltam. Methotrestátot és medrolt szedek azóta is . Érzem, hogy nem jók ezek a gyógyszerek, mert a fájdalmaim kezdenek erőteljesen visszajönni. A kezelőorvosomnak mondtam, hogy nem lehetne átállítani valami másra?. Erre a válasz az volt "én le is állíthatom, de magának fog jobban fájni". Nagyon el vagyok keseredve, mert szeretnék még dolgozni , de most sem tudok a jobb kezemmel fog


3./ „ A táplálkozáson kell változtatni, hogy változás álljon be az egészségben.
Életmódváltást igényel. Édesapádnak "csak" meg kell barátkoznia az újfajta étrenddel. A munka azé lesz, aki majd elkészíti neki az ételeket”


4./ „…Azt ajánlom keressétek meg Robertót,a www.ujmedicina.hu weboldalon mindent elolvashatsz, amit csak tudni szeretnél és hidd el, gyógyíthatatlan betegség nem létezik!!! Én már tudom és áldom a sorsot,hogy megismerhettem Robertót és általa Dr Hammer tanításait és hogy volt kitartásom végigcsinálni!Ha bármi kérdésed van,keress meg priviben és szívesen segítek mindenben!Maryenn39@freemail.hu


5./ „…Sajnos csak ma olvastam segítségkérő témádat és őszinte szívvel szeretnék segíteni, remélem nem késtem el, mert néhány hónapja tudomásomra jutott - saját betegségem kapcsán - egy olyan csodálatos magyar, a világon egyedülálló találmány, készítmény, amely sokunk reménytelen betegségeinek végleges gyógymódja lehet. Ez a Moksa Elixír, amellyel már vannak sikeres gyógyulások a sokízületi gyulladásból is!!! Az alábbi videóban szó is van róla.


Dr. Domján László beszélget a feltalálókkal, 4 részletes videó

 

1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=Tf-vWhRhu3o&feature=relmfu

 

2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=vNPvu8L180Q&feature=relmfu


3. rész: http://www.youtube.com/watch?v=OwRUlyJMJn8&feature=relmfu


4. rész: http://www.youtube.com/watch?v=J7m93ht6MMg&feature=relmfu


TV2 NAPLÓ RIPORTJA:

http://www.youtube.com/watch?v=_KtRwjuxB3k


Érdeklődőknek minden kérdésére szívesen válaszolok más betegségek kapcsán is: arvaliliom@gmail.com címen.


Minden kóros állapot annyi hónap alatt fejlődik vissza az eredeti harmonikus-egészséges állapotába, ahány év alatt a kiindulási pontjától kialakult, ezért folyamatosan hónapokig érdemes szedni a készítményt.

Segíteni tudok az Elixír kedvezményes áron történő megvásárlásában is!

HA VALAKI ÚGY DÖNT ELKEZDI SZEDNI AZ ELIXÍRT FELTÉTLEN KERESSEN MEG AZ ADAGOLÁS TEKINTETÉBEN! arvaliliom@gmail.com;  címen.


Megjegyzés Moksa Elixír

A Moksa Elixírt két igen neves szakember, dr. Márkus István, nőgyógyász és Bence Ilona homeopata alkotta meg tíz év alatt. Ez a szer már saját pácienseik körében megmutatta hatékonyságát, ugyanis ezen orvosok betegei már négy éve komoly eredményekkel használják a Moksa Elixírt.

A szer egy komplex információs, rezgés terápiás készítmény, aminek különlegessége, hogy nem bizonyos betegségeket lehet vele kezelni, hanem a szervezetünk egyensúlyát lehet helyreállítani a szedésével. Tehát a Moksa Elixírrel kiegyensúlyozottabbá válhatunk, mivel megemelkedik a szervezetünk rezgésszintje, így magas faktorszámon fogunk pörögni, új ötleteink lesznek és sokkal több lehetőséget veszünk észre a világban.

A Moksa Elixír úgy működik, hogy a páciens központi idegrendszere ráhangolódik a bevitt rezgés frekvenciatartományára és az éppen aktuális élethelyzetének megfelelő rezgést kiválasztja a saját szervezete és annak kívánalmai szerint vagy felerősíti vagy kioltja azt.

http://moksaelixír.hu/

A Moksa Elixír összetevője 84 információ ,
melyeket a homeopátia elvei szerint készítettek virágszirmokból. Naponta 1 x tíz csepp elfogyasztása ajánlott 1 dl vízben, gyümölcslében, teában, étkezés előtt

MOKSA ELIXÍR 10ml csepp  Ára: 6.775 Ft

1 üveg Moksa Elixír kb. 1 hónapra elegendő mennyiség

Beszerzés

Bioegészség Biobolt

1137 BUDAPEST, SZENT ISTVÁN KÖRÚT 18.

1113 BUDAPEST, BARTÓK BÉLA ÚT 85.

OETI  3486/2008


Megjegyzés

dr. Márkus István szülész-nőgyógyász és klinikai onkológus, valamint Bencze Ilona homeopata gyógyító olyan szert fejlesztett ki, amit túlzás nélkül világszenzációnak nevezhető


Életenergiát illetve szabad utat biztosít neki. Ezért tud az öngyógyulás beindulni.

http://bolthely.hu/arcanum/id/05215_MOKSA_ELIXIR_10ml_csepp


Beszerzés: http://bionom.hu/biobolt/etrend-taplalek-kiegeszitok/immunerositok/moksa-elixir.html


D3 vitamin

Rheumatoid arthritisben szenvedő betegeknél az alacsony D-vitamin szint összefügg a rheumatoid arthritis tüneteinek fokozódásával.

A D-vitamin hiány a rheumatoid arthritis kialakulásában is szerepet játszhat. Vizsgálatok azt mutatták, hogy a nagyobb mennyiségű D-vitamint fogyasztó nők körében kisebb a rheumatoid arthritis kialakulásának kockázata.

Ez idáig azonban nincs arra vonatkozó egyértelmű bizonyíték, hogy a D-vitaminnak szerepe van a rheumatoid arthritis megelőzésében vagy kezelésében.


Hal olaj

Vizsgálatok azt mutatták, hogy csökkentik a rheumatoid arthritis tüneteit, mint pl. a reggeli ízületi merevséget. Úgy tűnik az EPA és a DHA a szívre is védő hatással van, ezért rheumatoid arthritisben is csökkentheti a betegséggel összefüggő szívbetegségek kockázatát.

Segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását: ízületi problémák, asztma, allergia

http://www.omega3wellness.hu/eskimo-3-felnotteknek/eskimo-3-felntteknek.html
MSM krém és tabletta

 

Norvég MSM Krém (100 ml)

Ár: 6.390 Ft

Bio barát üzlet

1027 Budapest Margit körút 60.

+36-20-9-368-919Glukozamin

Megjegyzés Megemlíti a szakirodalom, hogy a glukozamin fogyasztók  halálozási kockázata 18%-kal kisebb beleértve a 13% rák miatti halálozás kockázatot.  41%-kal kisebb a légzéssel összefüggő elhalálozás kockázata

http://www.naturalnews.com/glucosamine.html#ixzz3L2zVZhnn


A Juvita Glüközamin-szulfát + Kondroitin-szulfát + MSM filmtabletta ízületi betegségekben szenvedők különleges táplálkozási igényeihez igazított összetételű, speciális gyógyászati célra szánt tápszer.Összetevői elősegítik a porcok épségének megőrzését és hozzájárulnak a normális porcképződéshez.


Magyarországon, a reumatológia területén eddig több mint háromezer ízületi gyulladásban szenvedő felnőtt és fiatal betegen alkalmaztunk eddig biológiai készítményt, nagy többségükben kiváló eredménnyel mondta el prof. Dr. Poór Gyula egyetemi tanár, a Magyar Reumatológusok Egyesülete elnöke, az ORFI főigazgatója

 

Glucosamine + Chondroitin + MSM 90db..tabletta.

Ár: 6950 Ft

 

Vitaminspecialista Vitamin és Biobolt

Budapest, VI. ker., Teréz körút 35.

Telefon: 06-1-332-0874


Biológiai gyógyszerek

A reumatológiában a biológiai gyógyszereket elsősorban olyan ízületi gyulladások kezelésére használjuk, ahol a háttérben immunológiai természetű elváltozások állnak. Ezek közül a legfontosabb a krónikus, progresszív sokízületi gyulladás, a rheumatoid arthritis, amely elpusztítva az ízületi porcot és csontot súlyos deformitást, mozgáskorlátozottságot, belső szervi szövődményeket idézhet elő, és a betegek fizikai, pszichés és anyagi elnyomorodásához vezethet.


Mára már a biológiai gyógyszereket világszerte több millió gyulladásos reumatológiai betegen használják nagy sikerrel. Az injekcióban és infúzióban adott készítmények nemcsak az igen fájdalmas tüneteket csökkentik, minden korábbi szernél hatékonyabban, hanem meggátolják a betegség előmenetelét és így megóvják a beteget az elnyomorodástól, a különböző szövődményektől és élettartamuk megrövidülésétől.

http://www.zetapress.hu/egeszsegugy/6403


Swanson-féle   Glukozamin + Kondroitin + MSM


OÉTI: 4076/2008


Beszerzés


Cím: 1053 Budapest, Vámház krt. 4.
Tel.: 06 (1) 337-3404; 06 (30) 7539145


Cím: 1027 Budapest, Margit körút 60.
E-mail: gorky3@freemail.hu

 

Ár: 5 835 Ft

Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 510 0124 telefonszámon hétköznapokon 9-17 óráig!

A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 9005Életmódváltás
Ajánlható szakorvosokdr Szombati István Rheumatológus, Klinikai Immunológus Főorvos


Címünk: 1036 Budapest, Dereglye utca 5/B 1. em. 3
http://www.oac.hu/html/kollegaink.html

Bejelentkezés vizsgálatra, konzultációra, kezelésre H-P: 8 - 16 óráig:
Tel: +36 1 244 8249
Elérhetőségeink:
Telefon: +36 1 244 8249
E-mail: info@rheumatologus.hu


Dr Balaicza Erika  belgyógyász főorvos, természetgyógyász

balaicza@balaicza.hu

o6/ 20-588-28-10

Vagy

G1 Intézet

1036 Budapest, Lajos u. 74-76., I. emelet.

K: 8:3014, P: 8:3015 óráig

06-1) 437 0297

 Balaicza doktornőnél hivatkozzon rám : Zsoldos Bencewww.nelegybeteg.hu egészségügyi web oldal  szerkesztője és írója.Dr. Tandari Magdolna, főorvos

Telefon: +36 30 2801634

Honvédkórház - Podmaniczky utcai telephely

Podmaniczky utca 109-111.
1062, Budapest,

Osztály és szakambulancia címe: 1062 Budapest, Dózsa Görgy út 112, II. épület, mfszt. ill. Podmaniczky u 111.Elérhetőség:Tel: 06-1-475-25-62, fax: 06-1-475-25-90

Az osztály fő profiljai

A hazai biológiai terápiás centrumok egyikeként mintegy 120 sokízületi gyulladásos beteget gondozunk rendszeresen. Ezen belül is az országban az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk arthritis psoriaticas betegek ellátásban. Korai arthritisek diagnosztikája és gyógyszeres kezelésének beállítása szakambulanciánk legfontosabb feladati között tartjuk számon.

 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 

Dr Tandari Magdolna reumatológus:

A Remete Medical rendelő Hűvösvölgy szívében, az 56-os villamos végállomásától mintegy 500 méterre található.
Cím: Budapest Máriaremetei út 38.
06/30 280-1634