Sokak betegsége, ami nemcsak esztétikai probléma: Rosacea és pikkelysömör (psoriasis)

Rosacea

Mi az a rosacea?
A rosacea-val rendelkező személy arcvörössége (foto)
A psoriasishoz hasonlóan a rosacea tartós, gyulladásos bőrbetegség.
Szem rosacea : A szemnek és a szemhéjaknak bőrpírja és irritációja lesz. A szemhéjak is megduzzadhatnak, és festékszerű elváltozásokat okozhatnak. az orron, az orcákon, az állon és a szemek körül a bőr kivörösödik, égő érzés kíséretében gyulladt lesz. Később értágulatok, gyulladt, gennyet tartalmazó csomók keletkeznek a faggyúmirigyek környékén, az arcon, nyakon.
Megjelenésével bizonyos betegségek, állapotok is összefüggésbe hozhatók, ilyenek például a gyomor-bélrendszer betegségei - a gyomorsavtermelés zavarai, epehólyag-gyulladás, idült székrekedés. 
A gyakori mellékhatások - a rosacea mellett  a következők :

Kórlefolyása igen változatos. Jellemző, hogy a tünetek kezdetben néhány órán-napon keresztül állnak fenn. Előfordul, hogy a betegség megáll ebben az első stádiumban. A gyulladásos tünetek gyógyulása után heg nem marad.
Hasonló tünetekkel járó állapot:
Lupus: Ez az autoimmun betegség egy pillangó alakú vörös bőrkiütést okozhat az arcokon és az orron.
Seborrheás dermatitis: Ez az arc és az áll közepén zsíros, sárga, skálázó kiütést okozhat.

A betegség okai
A psoriasist és a rosacea-t mind genetikai, mind az életkorral összefüggő tényezők okozhatják.  
A pikkelysömörnek genetikai tényezői vannak, A psoriasist a következők okozhatják: fertőzések, feszültség, hideg időjárás, alkohol, bizonyos vényköteles gyógyszerek

National Rosacea Society Szakértői Bizottság által végzett közelmúltbeli felülvizsgálat megállapította, hogy ha rosacea betegsége van, akkor nagyobb kockázatot jelenthet:

Több kutatásra van szükség e potenciális kapcsolatok megerősítéséhez, és a rosacea és más egészségügyi állapotok közötti összefüggések. megértéséhez.

https://www.healthline.com/health/rosacea/research-cure-update#otherconditions
https://www.medicalnewstoday.com/articles/317195.php
https://naturklinika.hu/2019/04/22/3293
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/psoriasis/symptoms-causes/syc-20355840
https://www.dermatica.hu/pikkelysomor-psoriasis#Pikkelys%C3%B6m%C3%B6r%20t%C3%BCnetei
https://www.healthline.com/health/rosacea/research-cure-update#latestmedications

Kezdetben az arc középső részét érintő, majd fokozatosan szétterjedő bőrpír és ödéma (vizenyő), mely kezdetben csak időszakosan jelentkezik, később állandósul. A betegség következő stádiumában gyulladásos jelenségeket látunk az orcákon, homlokon, orron – ahol akár extrém nagy kötőszövet-felszaporodás is kifejlődhet végső állapotként. Öröklött tényezők hajlamosítanak a tünetek kialakulására. Elősegítik a folyamatot az alkoholfogyasztás, gyomor-bél rendszeri zavarok, és szélsőséges időjárási viszonyok. Enyhébb formánál helyi kezelés elég, a súlyos esetekben szájon át szedett gyógyszerek alkalmazandók.
A rosacea, azaz a tartós bőrpír állandósult értágulatot jelent, azaz ennek kapcsán nem szűnő arcpirosságról beszélünk. Genetikai alapja örökölt gyenge kötőszövet és a gyenge érfal,
Ez együttesen hajszálértágulathoz, rosaceahoz vezethet.
A rosacea elsősorban az arcot és a szemet érinti 
A lézeres kezelés hatékonyan csökkenti a rozacea bőrpírját, és hat hónaptól 1 évig tart.
Emellett 12 órán keresztül csökkentheti a vörösséget új gyógyszerekkel: brimonidin gél és oximetazolin-hidroklorid krém.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/314268.php

A National Rosacea Society becslése szerint a rosacea több mint 16 millió embert érint az USA-ban. Általában 30-60 éves korban alakul ki , de bármely korban előfordulhat

A dr. Wen-Qing Li által vezetett Brown Egyetem kutatói csoportja úgy találta, hogy minél több kávét fogyasztottak, annál kisebb a kockázata volt a rosacea kialakulásának. A rosacea a legszembetűnőbb és zavarba ejtő helyen, az arcon jelenik meg, úgy mint egy pirosság.


A béta-blokkolók, valamint lézer- vagy fényterápia is segíthet a rosacea tüneteinek enyhítésében.
Fordítás:
Ez nem arcpirulás, hanem rosacea

https://www.healthline.com/health/rosacea/research-cure-update#latestmedications

A rosaceára hajlamos betegeken a tüneteket tömény szeszes ital fogyasztása, fűszeres ételek, feketekávé vagy az arcot érő hideg- és meleg hatás, napégés is kiválthatja.
 

Leginkább az orron, az orcákon, a homlokon, az állon és a szemek körül jelentkeznek a tünetek, kezdetben átmeneti bőrpír vagy égő érzés kíséretében kialakuló vörös, gyulladt foltok. Később maradandó értágulatok keletkeznek az arcon, nyakon. Ezután az érintett területeken vörös, tömött  tapintatú gyulladásos csomók keletkeznek, néha gennyes pattanásokra emlékeztető tünetek is láthatók.

Azt kell tudomásul venni, hogy  CSODAKRÉM NEM LÉTEZIK. Sajnos nem ilyen egyszerű a probléma megoldása, A gyulladt bőrproblémákat, jéghegycsúcs szindromaként kell felfogni ez egy jelzés, hogy a szervezetünk működésében, a mélyben valami probléma lakozik… és szinte kiül a bőrünkre segély kiáltásként, hogy végre vegyük már észre, hogy valami ott belül nincs rendben.

VISSZAFORDÍTHATATLAN  folyamatról van szó, azaz a megpattant ér magától nem fog tudni soha többé már felszívódni és sajnos krémekkel nem szüntethető meg, csak önámítás és pénzkidobás a kísérletezés a patikai krémeket is beszámítva, sőt a legtöbb készítmény még ronthat is az állapoton, irritálhatja és tovább száríthatja a bőrt. krémmel nem oldható meg e probléma, nem tüntethető el a már  régen megpattant piros ér.

Azzal is jó tisztában lenni, hogy a ROSACEA fennállása esetén a megfelelő bőrápolás nagyon fontos, az alapfeltétele, annak hogy visszanyerjük az egészséges szép bőr állapotát.

A kialakult hajszálér-/rosacea-problémák a Veinwave vagy TC-3000 eljárás 21. századi technikájának segítségével mellékhatás mentesen korrigálhatók.

A rosacea, kezelése a legújabb technológiával! A sokakat érintő problémák könnyedén, fájdalom és műtéti beavatkozás nélkül kezelhetőek a belga TC3000 orvosi kategóriájú készülékkel. Kíméletes kezelés testen és arcon egyaránt. Azonnal látható eredmények, mindezt mellékhatások nélkül.
Egy kezelés 1-15 perces, melynél 80-100 cm hosszú területet lehet kezelni. Kezelés után a paciens azonnal visszatérhet a napi rutinjához.

A veinwave polarizált fényű lámpával kombinált nagyító szemüveg
A szemüveg előnye kettős. Egyrészt nagyító funkciója megnöveli, és jobban láthatóvá teszi a kezelt felületet. Különlegességét a speciális megvilágítás adja: polarizált fény a normál fényben nem látható részek előtűnnek a bőrön.

Nagy-Britanniában 2001-ben történt bevezetése óta slágerterápiának számít az eljárás a kis és hajszálerek kezelésében, az esztétikai kezelésekkel foglalkozó orvosok a kis átmérőjű vénák kezelésében a Veinwave-t arany standardnak tartják, és kiemelten ajánlják hajszálerek, seprűvéna,  és rosacea fennállásakor.

Egy francia vizsgálat szerint, amelyet 400 nő bevonásával végeztek, ami fejenként 5 kezelés elvégzésével összesen 2000 kezelés értékelését jelentette, a  sikeres kúra kezelések aránya 90% felett volt, amely kiemelkedően magas érték a kis átmérőjű erek kezelésében.

Veinwave kúra
Külföldi vizsgálatok, alapján a Veinwave kezelést arcon,  rosacea kezelésekor mindenképpen kúraszerűen kell végezni.
Arcon történő kezeléskor átlagosan 1-5 alkalom ad a kezelt erek vonatkozásában végleges eredményt. Kevés számú, az orr körül, és az orcákon található hajszálér esetén általában 1-2 kezelés már eredményes.
A kezelések között az egyéni gyógyulási ütemnek megfelelően 3-6 hetente kerül sor.
Fontos megemlíteni, hogy a kezelt ér vonatkozásában az eddigi szakirodalmi adatok alapján végleges eredmény jön létre, de a kezelés a hajszálér kialakulási hajlamot nem képes megszüntetni, ezért a kiváltó ok fennállása esetén, illetve az előírt megelőzés hiányában újabb hajszálvénák ugyanúgy kialakulhatnak. 
Az újabb hajszálvénák kialakulásában  szerepet játszik: laza kötőszövet,  hormonális hatások (terhesség, változó kor), túlzott napozás vagy szoláriumozás, hőhatás (pl. szauna), fűszeres ételek, alkohol fogyasztás,  fizikai trauma (pl. durva masszázs, vákuum, ütődések), szoros szemüveg viselése, pszichés tényezők stb.
A kúra befejezése után félévente egyszer érdemes kontroll vizsgálaton megjelenni, amikor a polarizált szemüveg segítségével felmérjük az aktuális állapotot, és szükség esetén elvégezzük a karbantartó kezelést.
http://www.medifat.hu/veinwave_- forradalmian_uj_technika_hajszaler__rosacea_

A Veinwave kezelés kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások kezelésére. Az arcon az állandó vörösséget, "borvirágos" kinézetet adó elváltozás a rosacea, elváltozásról van szó. A Veinwave átlagosan 2-3 alkalom után a kívánt esztétikumot helyreállítja.

Pikkelysömör (Pszoriázis)

A pszoriázis krónikus bőrbetegség. Ez autoimmun betegségnek számít . Ez azt jelenti, hogy az immunrendszere károsítja a szervezetet, nem pedig védi.
O
lyan pikkelyes foltok kialakulását eredményezi, amelyek néha ezüstös vagy vörös színűek és viszketőek és fájdalmasak lehetnek. A foltok néhány nap alatt több mint egy hónapig jönnek és mennek.
A pszoriázis krónikus, állandó egész életen át tartó állapot. Psoriasis is a chronic disease that often comes and goes.2019. márc. 13.
A pikkelysömör egy tartós (krónikus) betegség, amely általában olyan időszakokat foglal magában, amikor nincsenek tünetei vagy enyhe tünetei, majd azokat az időszakokat követik, amikor a tünetek súlyosabbak. https://www.nhs.uk/conditions/psoriasis/

Krónikus (idült) és nem gyógyítható betegség, mely akkor alakul ki, ha az immunrendszer hibás jelzéseinek következtében a bőrsejtek (keratinociták) túl gyorsan, a szokásos 28-30 napos ciklus helyett 3-4 naponként regenerálódnak. Ezek a fölösleges bőrsejtek a bőr felszínén vörös, pikkelyszerű, hámlós és gyulladt kiütéseket hoznak létre, amelyek viszkethetnek, felszakadhatnak, vérezhetnek és nagyon fájdalmasak lehetnek. Ezek a kiütések a bőrfelület súlyos elváltozását okozhatják, és a pikkelysömörben szenvedő embereket számos hátrányos megkülönböztetés éri. A betegség általában az ízületeket, a végtagokat, a nemi szerveket és a fejbőrt támadja meg, de bármely testrészen előfordulhat, sőt, némely súlyos esetben az egész testre is kiterjedhet. Oka:

A pikkelysömör (latinul psoriasis) krónikus lefolyású, gyulladásos bőrbetegség, amely Magyarországon a lakosság kb. 1.5 %-át érinti. Pikkelysömörben a szervezet védekező rendszere hibás jelzéseket küld a bőrben található hámsejteknek, így azok képződése felgyorsul. a pikkelysömör valójában egy sokarcú betegség, változatos megjelenési formákkal. A már említett, klasszikus formát jellegzetes tünetéről plakkos psoriasisnak nevezik. Ismertek azonban ritkább típusai is a betegségnek, amelyek esetében a tünetek mérete, alakja, elhelyezkedése a megszokottól eltérő lehet. A legfontosabb típusai az úgynevezett guttált, inverz, eritrodermiás és pusztulózus psoriasis.
A Nemzeti Psoriasis Alapítvány szerint az állapot több mint 8 millió embert érinti az Egyesült Államokban, és általában 15 és 25 év közötti korban kezdődik.
Bár további kutatások szükségesek a psoriasis pontos okának megerősítéséhez, néhány tudós elmondja, hogy a psoriasis a test gyulladásának eredménye. Ez a bőrsejtek túltermelését és a plakkok felhalmozódását eredményezheti a bőrön.

A psoriasis az immunrendszerben a T-sejtek túlzott aktivitása miatt következik be. Ez a fajta sejt általában védi a szervezetet a baktériumoktól és más fertőző ágensektől.
Ha azonban egy személy psoriasisban szenved, a szervezet kiváltja a T-sejteket. A T-sejtek ezután különböző gyulladásos reakciókat aktiválnak, amelyeknek a következtében a bőrsejteket túl gyorsan fejlődnek.
A több millió embert érintő psoriasis (pikkelysömör) kezelésében az utóbbi évek legnagyobb áttörését hozza a Veinwave kezelés. A kezelés alapja az, hogy a nagy frekvenciájú mikrohullám, a hőhatás lévén a psoriasist tápláló kis ereket iktatja ki. A kezelés egyedülálló módon a mikrohullámot használja fel a kezelésre! A mikrohullám magas frekvenciájú energia felhasználásával hő hatást fejt ki a hajszálerekre, tehát termokoaguláció révén hat.
Veinwave kezelés egy tökéletesen szigetelt extrém vékony tűvel történik, amelyet a problémás hajszálér belsejébe, lumenébe vezetünk. A vékony tű a mikrohullámú rezgésgenerátor által generált hőenergiát kizárólag a kezelt ér belsejébe vezeti, míg a bőrt és a környező szöveteket megvédi a hőhatástól, így a bőrégés bármely formája elkerülhető.

A psoriasis oka immunzavar, amely felgyorsítja a hámsejtek növekedését. A nagy ütemben termelődő hámsejtek felhalmozódnak a bőr felszínén és mivel a szervezet nem tudja elég gyorsan eltávolítani, a felszínből kiemelkedő vörös bőrelváltozás jön létre, amelyet réteges fehér plakk fed. Az eddigi terápiás eljárások mérsékelt eredménnyel jártak, pl. krémek használata, belsőleg ható viszketést csökkentő és gyulladást gátló gyógyszerek alkalmazása, fényterápia. Psoriasis esetében több kezelésre van szükség, és a kezelés után a bőr állapota átmenetileg rosszabbodhat, mert a kezelés egy enyhe gyulladásos mechanizmust indít be, viszont ennek elmúlásával a kezelt terület 10 napon belül simává válik.

Utókezelésre kötelezőszerűen használandó a Red Alert K-vitaminos krém, amelyet a kezelés után illetve a kezelések között kell alkalmazni. Az enyhén nedves bőrre naponta kétszer kell felkenni.
A  Red Alert K-vitaminos krém segít halványítani és eltüntetni a pirosas-lilás tágult hajszálereket (seprűvénákat), a bőrvörösséget és horzsolásokat, elősegítve az érfalak megerősödését. Hatásosan lassítja a bőr öregedési folyamatát. A kiváló hatású K vitamin mellett édesgyökeret és medveszőlőt is tartalmaz, melyek erősítik és óvják az erek és hajszálerek falát. Természetes növényi hatóanyagainak gyulladás gátló tulajdonságai csökkentik a duzzanatok és a bőrpír előfordulását. A szabadalmazott, egyedülálló hatóanyag, a Teprenone hozzáadása tovább fokozza a krém kiváló hatását az érfalak erősítésében, a tágult hajszálerek eltüntetésében és a bőrpír csökkentésében. A Red Alert szérum Teprenonet is tartalmaz. Psoriasis esetében átlagosan 6-10 alkalom után várható az állapot javulása.
http://www.medifat.hu/veinwave_hajszalertagulat_kezelese

A psoriasis és a rosacea mindkettő bőrváltozást okoz. Ezek olyan gyulladásos állapotok, amelyek kiütésekhez vezetnek, de mindegyikük oka más.

A psoriasis nem csak bőrbetegség. A psoriasisban szenvedők mintegy 10–30% -a pszoriázisos ízületi gyulladást alakít ki amely az ízületek duzzanatát és gyulladását okozza. https://www.medicalnewstoday.com/articles/317195.php

A pikkelysömör az arcon csak nagyon ritkán jelenik meg. A pöttyös pikkelysömör (guttate) az, amely megjelenhet arcon is, de ennek a típusnak is igen kevés az előfordulási aránya, mindössze a pikkelysömörös esetek kb. 15-20%-át teszi ki. Leggyakrabban gyermekeknél fordul elő, nagyobb része a törzsön és ritkábban arcon jelenik meg. Jellemzői a vékony, csepp alakú pikkelyes kiütések. A pikkelysömör az arcon javulhat a nyári meleg alkalmával, ugyanis a napozás kedvező hatással van erre a típusú bőrbetegségre. Napi 10-15-20 perces napozás a reggeli órákban jótékony hatással lehet rá. A napozás a legtermészetesebb fényterápiás gyógymód a pikkelysömör tüneteinek visszaszorítására.
Az arcon lévő pszoriázist nehéz kezelni, mert a bőr vékony és érzékeny. Az arc pszoriázis néhány kezelési lehetősége a következő:

Kortikoszteroidokat, például hidrokortizont alkalmazhatnak az arcra. Ez segíthet csökkenteni az arc psoriasis előfordulását és súlyosságát. A helyi szteroidok alkalmazását azonban a lehető legkevésbé javasolják. A vényköteles gyógyszerektakrolimusz kenőcs (Protopic) és a pimecrolimus krém (Elidel)

Magyarázat
Protopic 0,1% kenőcs mind a középsúlyos, mind a súlyos atópiás dermatítisz (ekcéma) kezelésére szolgál olyan felnőtteknél, akik nem reagálnak megfelelően, vagy nem tolerálják a szokásos kezeléseket, mint például a helyileg alkalmazott kortikoszteroidokat. Az atópiás dermatitis (dermatitisz, bőrgyulladás), más néven neurodermitis vagy endogén ekcéma erős viszketéssel, bőrszárazsággal, a bőr kivörösödésével (súlyos esetben sebesedéssel és felülfertőződéssel) járó, allergiás jellegű nem fertőző bőrbetegség.

A Dél-kaliforniai Vitiligo Intézet vezetője ismertette a következőket: 6 páciens 1-5 hónapig naponta kétszer használt Protopic krémet. 1 esetben 100%-os javulás, 4 esetben 50-75%-os repigmentáció, míg 1 esetben a különböző helyeken 25-50%-os javulás volt megfigyelhető. E tényeken felbuzdulva egyre több vitiligos kísérletezik Protopic-kel világszerte, nem eredménytelenül. 
http://vitiligo-hungary.hu/protopic/

Elidel krém
Az Elidel krém csak akkor alkalmazható, miután egyéb vényköteles gyógyszerek vagy hidratáló gyógy krémek az Ön esetében hatástalannak bizonyultak, illetve ha kezelőorvosa javaslata alapján egyéb vényköteles gyógyszer nem alkalmazható. Nem tartalmaz szteroidot.
https://www.egeszsegkalauz.hu/gyogyszerkereso/termek/elidel-10-mgg-krem/12952

Az emberek, akik ezeket a gyógyszereket használják, nagyon óvatosan és takarékosan alkalmazzák őket, és biztosan elkerülik a szemet. Ezek a gyógyszerek valószínűleg nem okoznak glaukómát. Alkalmazása azonban kényelmetlen mellékhatásokat, például szúrós érzést okozhat. A Protopic megváltoztatja a rendellenes immunválaszt, és kedvezően befolyásolja a bőrgyulladást és a viszketést. A Protopic-ot a legtöbb testrészen lehet alkalmazni, így az arcra és nyakra, valamint a könyök- és térdhajlatokba is.

A pszoriázis típusai
pszoriázis különböző típusai vannak, a Pettyes Ennél a pikkelysömörnél apró, vörös pontok borítják a beteg borét. A sebek rendszerint a beteg törzsén és végtagjain jelennek meg, és a pettyek nem olyan kiterjedtek, mint a foltos pikkelysömör sebei. A foltos (plakkos) pikkelysömör a pikkelysömör-esetek 75-80%-a, a betegség leggyakoribb formája. A plakkos) pikkelysömör fajtát kiálló, megvastagodott vörös bőrterületek jellemzik, amelyeket ezüstfehér hámlós réteg borít. Leggyakrabban a térden, könyökökön, fejbőrön, a fülek mögött, a keresztcsonton, a köldökön, a farpofák között és a nemi szervek tájékán jelenik meg. http://www.naturnagyi.hupont.hu/28/psoriasispikkelysomor#ixzz5tf2xc62n
http://www.naturnagyi.hupont.hu/28/psoriasispikkelysomor#ixzz5tf1juLtb

Az inverz pikkelysömör reprezentációja hónaljban vagy mellben, az ágyékban vagy a nemi szervek bőrfelületén alakul ki. Ezek olyan testrészek, ahol a bőr bőrrel dörzsölődik. Kezelése: alkalmazhatóak, a metotrexát vagy a  ciklosporin (Sandimmune), amelyek csökkent működésre kényszerítik az immunrendszert, hogy csökkentse bizonyos bőrsejtek hatását.

Pikkelysömör arcon
Pöttyös (guttate) pikkelysömör (a pikkelysömör esetek 15-20%-a): Csepp alakú, vékony, változó átmérőjű pikkelyekből álló kiütések jellemzik, amelyek nagy része a törzsön és néha az arcon található http://termeszetesengyogyulni.hu/pikkelysomor/

A pikkelysömör nem gyógyítható, de kezelhető
A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magán egészségügyi intézmény.
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/rosacea/symptoms-causes/syc-20353815
Orvosa teszteket végezhet, hogy kizárja az egyéb állapotokat, mint például az akne, psoriasis, ekcéma vagy lupus.
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/rosacea/diagnosis-treatment/drc 
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/borgyogyaszat/cikkek/nem_gyogyithato_de_kezelheto_

Biológiai terápia
Jelenleg több  biológiai szer van forgalomban: A készítmények különböző struktúrájú monoklonális antitesteket tartalmaznak. Az egyes biologikumok jellemzőit itt olvashatja: https://www.janssen4patients.com/hu/betegsegek/pszoriazis/a-pszoriazis-kezelese/biologiai-szerek-a-pszoriazis-
kezeleseben/biologikumok

A biológiai terápia során olyan anyagokat juttatnak a szervezetbe, amelyek a fehérvérsejtek bajt okozó hírvivő molekuláit inaktiválják, így a bőr hámsejtjei újra normálisan tudnak működni. Mivel ez a kezelés az immunrendszer összetett feladatkörébe avatkozik bele, így fokozott óvatossággal alkalmazzák. Csak olyan betegek kaphatják, akik súlyos pikkelysömörben szenvednek, a hagyományos kezelések nem hatottak rájuk és a szigorú kivizsgálás feltételeinek megfelelnek.
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/borgyogyaszat/cikkek/nem_gyogyithato_de_kezelheto_a_
pikkelysomor/20161028125737
Az Enbrel olyan gyógyszer, amelyet kétféle emberi fehérjéből állítanak elő. Közepesen súlyos vagy súlyos pikkelysömörben (pszoriázis) szenvedő felnőtteknél (18 éves kor vagy a fölött) alkalmazható - minden esetben általában akkor, ha nem reagált kellőképpen más általánosan alkalmazott gyógyszerekre, vagy azok nem megfelelőek az Ön számára.
Az ENBREL 50 mg oldatos injekció előretöltött fecskendőben kapható A szokásos adag heti 2 alkalommal 25 mg vagy heti egy alkalommal 50 mg injekció a bőr alá beadva.
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/enbrel_50_mg_oldatos_injekcio_eloretoltott_fecskendoben
/15895