A tömjén komplementer medicinaként nem átverés.
Válasz Olvasómnak 51. rész.A kedves Olvasó ezt írta

Kedves Bence ! A tömjénnel kapcsolatban mi a véleménye ? Konkrétan ezen az oldalon árult kapszulákra gondolok: http://www.alkaliso.net/item1.html oldalon Nem lehet túladagolni? Főleg alkáli sóval együtt nem okoz májkárosodást ? Félek hogy csak átverés......


Válasz

A tömjén eredete

A  tömjén a Boswellia sacra nevű fa gyantája. A kistermetű növény Ománban, Jemenben és Szomáliában őshonos, gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig régóta használják a népi orvoslásban csakúgy, mint a többi fajta Boswellia gyantáját. (MediPress).

A tömjénfa elsősorban Indiában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, főleg Szomáliában fordul elő nagy számban.

A tömjénfa más néven Boswellia serrata egy ősi nedvtermelő fa. Ebből a fából kicsipázó és megszáradó nedv a tömjén.


Tömjén a vallásban

“Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, bölcsek érkeztek napkeletről… Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincses ládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát” (Mt 2:1, 11,)

Templomi szertartások során füstölőszerként használták, és a legtöbb vallásban azt jelképezte, hogy a hívek lelke vagy imádságai felszállnak az istenséghez. A zsidó és a keresztény vallásban is megjelent (utóbbiban kb. a 4. század körül). A tömjén tehát papi ajándék, és Jézusnak, mint főpapnak ajánlották fel

https://infaustus.wordpress.com/2012/02/06/arany-tomjen-mirha/


A tömjén az emberiség egyik legősibb kereskedelmi és luxuscikke volt, nem véletlen tehát, hogy a bölcsek értékes ajándékai között szerepelt. Már az ókori egyiptomiak és föníciaiak

Kr. e. 1700-ban is ismerték és vallási szertartásaikon füstölőszerként használták meditatív és spirituális képességeik kiterjesztésére.

A tömjénégetés a ma is élő vallások közül a katolikusok, de rajtuk kívül a hinduk, a buddhisták, a sintoisták és a zsidók szertartásainak is része.


A keresztény egyház az időszámításunk utáni században kezdte bevezetni a tömjénégetést, azt jelképezve ezzel, hogy a hívek imái felszállnak Istenhez. A katolikus egyház rítusában azóta is megmaradt a tömjénezés az istentiszteletek és a körmenetek alkalmával. 


Jézus, mint főpap esetében a tömjénnek valódi jelentősége van. A füstölőszer ugyanis azt jelképezi, hogy az imádságaink és a lelkünk felemelkednek Istenhez. Jézus pedig, mint a főpapunk közbenjár értünk, imádkozik értünk (csakúgy, mint a Szentlélek), ill. az áldozatával lehetővé tette, hogy Isten országába kerülhessünk.

Használata a liturgikus cselekményeken nem üres füsteregetés és hókusz-pókusz, hanem az ószövetségi illatáldozat folytatása. A Jelenések könyvének 8,3-4 szakasza szerint a mennyei liturgiával kapcsol össze, jelképezi az Istenhez felszálló hálaimátTömjén leírása

A tömjént, a Tömjénfa (Boswellia) kérgéből kivont gyantát, eddig az emberiség az aromás illata miatt ismerte meg. A távol keleten azonban már ősidők óta használják gyógyító szerként is, külsőleg és belsőleg is.

Gyantát, mézgát és 4,5-7%-ban illóolajat tartalmaz. Színe halványsárga, néha vöröses, felszíne lisztes, illata enyhén balzsamosíze zamatos, kissé kesernyés, hevítve fűszeres illatot fejleszt

 Biológiai lexikon IV. (SZ). Főszerk. Straub F. Brunó. Budapest: Akadémiai. 1978. 328. o

.

Ha tinktúraként alkalmazzák mindenképpen érdemes 10% igazi édesgyökeret, mint szaponint hozzáadni, mivel az édesgyökér szuszpenziós adalékként hat és megakadályozza a lecsapódást és csökkenti a tömjén fanyar ízét.

A tömjén egy középméretű, lágyszárú növény, amely legfeljebb 10 méter magasra nő meg.

A legjobb minőségű tömjén India száraz területeiről származik, különösképpen Rajasthan és Gujarat államokból, amit az év legszárazabb időszakában gyűjtenek össze.

A gyantát a faágakból választják ki.

A tömjén magas gyanta tartalma miatt a növényből nyert tinktúrának 90%-os alkoholtartalommal kell rendelkeznie

Összetevők:

Hussain, H., Al-Harrasi, A., Al-Rawahi, A., & Hussain, J. (2013). Chemistry and biology of essential oils of genus boswellia. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine: eCAM, 2013, 140509.

 

http://tisserandinstitute.org/frankincense-oil-and-cancer-in-perspective/


A világ legjobb tömjéne évezredek óta a mai Omán területéről származik. A déli tartomány, Dohfar sivatagjai és hegyei a monszun övezetbe tartoznak, itt termeszti a lakosság azt a mintegy 350-400 ezer fát, amelyből aztán a tömjént nyerik.

A régi orvostudomány tisztító és gyógyító erőt tulajdonított neki. A tömjénfüst belélegzése ezt vallja a mai illatterápia is a lélekre és a közérzetre egyaránt felemelően és nyugtatólag hat. A természetgyógyászok ezért ajánlják a tömjénfüst inhalálását tudatzavarok és túlérzékenység esetén.

http://www.harmonet.hu/ezoteria/1417-a-tomjen.html


A tömjén a lelket és szívet tisztítja és a lehető legalkalmasabb szer arra, hogy meditáció előtt minden oda nem illő dologtól megtisztítsuk vele a helyet. A bibliai hagyomány szerint éppen úgy, mint a törzsi mágiák egyes elemei szerint füstjétől távozik a gonosz, ami egyszerűen annyit jelent, hogy a tiszte gondolatokat segíti, a zavarodott, kaotikus gondolatokat kirekeszti, füstje segíti a tiszta koncentrációt. 

ForrásokKatolikus kincses kalendárium 1998,

Verebényi-Arató: Liturgikus lexikon,

Tarzíciusz 1998/2 Mágikus Tudományok Zsebkönyve 


Hatása

Jelenleg több rákfajta elleni hatását is vizsgálják. Sokan alkalmazzák a tömjént, ismert mellékhatások nélkül. Eredményeink minden esélyt megadnak arra, hogy a jövőben klinikai tesztek révén lehessen bizonyítani a petefészekrák elleni hatékonyságát nyilatkozták az intézmény kutatói.

http://www.otvenentul.hu/egeszseg/80789


Nyitrai Angelika: Mirha és tömjén, baratno.com


Forrás: Tereza Viktorova

http://fitoterapiakalauz.hu/orok-aldott-ajandek/


http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7535733.stm


A tömjénfa hatóanyaga a boswellia sav. A növényt már az ókorban is ismerték gyulladáscsökkentő hatásáról. Olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.

Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomornyálkahártyát, amely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni. Hatása a rákra

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a tömjén kivonat (Nem a tömjén őrlemény!) hatóanyaga nagyon hatásos lehet szinte az összes daganatfajtára, ugyanis az emberi szervezetbe felkutatja a daganati sejteket és átírja azok DNS-ét a normál sejtek mintájára. A daganati sejtek az átírás után gyógyult egészséges sejtként fognak tovább működni, deviáns jellegük megszűnik. A tömjén terápia a gyógyítás legújabb útját képviseli : a DNS orvoslást. Ennek a távol keleti növénynek a kivonata fenekestül kezdi felforgatni a kísérleti orvostudomány eddigi megszokott alapelveit.

Acetyl-11-keto-beta-boswellic acid (AKBA) is cytotoxic for meningioma cells and inhibits phosphorylation of the extracellular-signal regulated kinase 1 and 2.

 

Park YS1, Lee JH, Harwalkar JA, Bondar J, Safayhi H, Golubic M.

 

Adv Exp Med Biol. 2002;507:387-93.

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12664615

 

A tömjén hatóanyagának van még egy fontos érdekessége: felismeri az egészséges sejtet, különbséget tud tenni normális működésű sejt és rákos, gyulladt sejt között. Ennek a működésnek a mikéntjét ma még a kutatók sem igazán értik, de a lényeg az, hogy működik!

 A teljes kutatás a tömjén működéséről itt olvasható .pdf formátumban >>>

Hivatalos orvosi kutatások kimutatták (tanulmányok elolvashatók itt) azt is, hogy a tömjén kivonat használata sokat segíthet a petefészek rák,hólyagrák és a tüdőrák legyőzésében. Kutatások sora számol be meglepő eredményekről béldaganatokkal és méhnyak rákkal kapcsolatban is.

Az Angol Leicesteri Egyetem vizsgálata alapján a tömjén speciális kivonata képes bármilyen nehezen kezelhető tumor sejt elpusztítására. A nagy koncentrációjú tömjénkivonat eredményességét több rákfajta kezelésére is vizsgálják, és úgy tapasztalják, hogy nagyon hatásos. Ezen eredmények hivatalos dokumentálása még folyamatban van.


Ty Bollinger Frankincense and Cancer – What You Need to Know About This Essential Oil

 

https://thetruthaboutcancer.com/frankincense-and-cancer/

 

„……frankincense shows demonstrable effectiveness in a few areas where chemotherapy isn’t all that effective, particularly with regards to ovarian cancer. Commenting on the study’s findings, Dr. Mark Evans, who heads the program of which Al-Salmani is a student, explained that certain cancer cell lines that don’t respond to chemotherapy are notably responsive to frankincense.

 

-.-.-.-.-.-.-.-

 

 

Orvosilag elfogadott tény, hogy a hormonális indíttatású daganatfajtákra (méhnyakrák, melldaganat, petefészek rák, prosztata és here daganat, stb...) kifejezetten jó hatással van.

Hivatalos orvosi tapasztalatok bizonyítják a hólyagrák elleni eredményességét is. A többi daganat esetében még bizonyító eljárásokat kell dokumentálni 5-10 évre visszamenőleg a hivatalos orvostudomány felé, hogy elfogadják, de az már biztos, hogy működik!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8505251.stm

Suhail MM, et al. Boswellia sacra essential oil induces tumor cell-specific apoptosis and suppresses tumor aggressiveness in cultured human breast cancer cells. BMC Complement Altern Med 2011; 11: 129.


Az újabb tudományos kutatások fényében a tömjénnek a modern gyógyászatban is helye lehet. A tömjénben található ún. boswellia savak hatásosságát kiterjedten vizsgálják krónikus gyulladásos megbetegedésekben. Ízületi gyulladáscsökkentő hatását számos állatkísérlet igazolja, és a hatás módja is ismert. Embereken is végeztek vizsgálatokat (gyulladásos bélbetegségben és ízületi fájdalmakban, reumatoid artritiszben szenvedőkön).

Az eredmények reményt keltőek, ezért elképzelhető, hogy a közeljövőben a tömjénnel vagy vegyületeivel gyógyszerként találkozhatunk.

Gupta, I.; Gupta, V.; Parihar, A.; Gupta, S.; Lüdtke, R.; Safayhi, H.; Ammon, H. (1998). "Effects of Boswellia serrata gum resin in patients with bronchial asthma: results of a double-blind, placebo-controlled, 6-week clinical study". Eur J Med Res 3 (11): 511–4. PMID 9810030.

 

Ammon, H. P.; Safayi, H.; Mack, T.; Sabieraj, J. (1993). "Mechanism of antiinflammatory actions of curcumine and boswellic acids". Journal of Ethnopharmacology 38 (2–3): 113–9. doi:10.1016/0378-8741(93)90005-p.PMID 8510458

 

Ammon, H. P. (2002). "Boswelliasäuren (Inhaltsstoffe des Weihrauchs) als wirksame Prinzipien zur Behandlung chronisch entzündlicher Erkrankungen" [Boswellic acids (components of frankincense) as the active principle in treatment of chronic inflammatory diseases]. Wiener Medizinische Wochenschrift (in German) 152 (15–16): 373–8.

 

Anthoni, C.; Laukoetter, M. G.; Rijcken, E.; Vowinkel, T.; Mennigen, R.; Müller, S.; Senninger, N.; Russell, J.; Jauch, J.; Bergmann, J.; Granger, D. N.; Krieglstein, C. F. (2006). "Mechanisms underlying the anti-inflammatory actions of boswellic acid derivatives in experimental colitis". American Journal of Physiology. Gastrointestinal and Liver Physiology 290 (6): G1131–7

 

Jyothi, Y.; Kamath, J. V.; Asad, M. (2006). "Effect of hexane extract of Boswellia serrata oleo-gum resin on chemically induced liver damage". Pak J Pharm Sci 19 (2): 129–33

 

 

 

 

 

Figyelmeztetés:

Forrás: Atmacenter

http://vitaminspecialista.hu/article/157-tomjen


A tömjén és a boswellia savak azonban még nem részei a modern orvoslásnak, elsősorban azért nem, mert adagolásukkal kapcsolatban nincs egységes álláspont, valamint azért, mert hatásosságuk vizsgálata még nem zárult le. Étrend-kiegészítőként számos, az ízületi panaszok enyhítését célzó komponensei között megtalálható.

A tömjén gyógyászati szempontból is értékes anyag, de természetesen nem csodaszer. Sajnos, rák,impotencia és egyéb súlyos betegségek gyógyítására nem alkalmas.  

A bejegyzés a Medicina Kiadó gondozásában megjelent Gyógynövénytár c. könyv alapján készült.

http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/12/23/tomjen


Hazánkban gyógyszerként nincs forgalomban, de szájvizek, fogkrémek gyakori összetevője.

http://hvg.hu/plazs/20151215_miert_pont_tomjent_es_mirhat_vitte


A tömjén is a gyulladáscsökkentő tulajdonságairól híres. A Közel-Keleten és Indiában honos Boswellia-fák kérgéből kivont gyantából készítik. A tömjén blokkolja a leukotriént azt az anyagot, amely megtámadja az egészséges ízületeket az autoimmun betegségek során. A boswellia kivonata hatékony a fájdalomcsillapításban és az ízületi funkciók helyreállításában a degeneratív ízületi gyulladásos betegeknél. Kapszula és külsőleg alkalmazható krémek formájában is kapható.

https://drtihanyi.com/termeszetes-gyogymod/10-hatekony-gyogynoveny-az-izuleti-gyulladas-ellen

Bizonyos kutatások alapján beigazolódott, hogy szerepet játszhat a ízületi szövet leépülésének késleltetésében.

Folyamatban lévő kutatások arra utalnak, hogy a boswellia kivonat hatékony lehet colitis ellen (3), és még a májrákot is megelőzheti. (4). További kutatásokra van szükség, hogy bebizonyosodjon ezen kijelentések valóságtartalma.


REFERENCIÁK

1. Safayhi H, Sailer ER, Amnon HPT. 5-lipoxygenase inhibition by acetyl-11-keto-b-boswellic acid. Phytomed 1996;3:71-2 
2. Safayhi H, Mack T, Saieraj J, et al. Boswellic acids: Novel, specific, nonredox inhibitors of 5-lipoxygenase. J Pharmacol Exp Ther 1992;261:1143-6. 
3. Gupta I, Parihar A, Malhotra P, et al. Effects of Boswellia serrata gum resin in patients with ulcerative colitis. Eur J Med Res 1997;2:37-43. 
4. Liu JJ, Nilsson A, Oredsson S, Badmaev V, Duan RD. Keto- and acetyl-keto-boswellic acids inhibit proliferation and induce apoptosis in Hep G2 cells via a caspase-8 dependent pathway. Int J Mol Med. 2002 Oct;10(4):501-5.


Mellékhatása

„ Certainly osteoarthritis is in need of new safe analgesics, although many effective therapies that reduce pain such as muscle strengthening exercises, shock-absorbing footwear and weight loss have very few bad side effects” 
Professor Philip MonaghanArthritis Research Campaign


A tömjén kivonat mellékhatások nélkül alkalmazható, akár nagy dózisban is. Maga a tömjén őrlemény azonban nem, mert vannak benne olyan fitokémiai anyagok is, amik nagy mennyiségű bevétele már jelentős gondokat okozhat az emberi szervezetben.Acetyl-Boswellic Acids Are Novel Catalytic Inhibitors of Human Topoisomerases I and IIα
Chemical structures of related pentacyclic triterpenes.

A boswellia nem esszenciális tápanyag, s hiánytünetei sincsenek. A boswellia kivonat és a boswellia sav az eddigi ismeretek szerint nem lép kölcsönhatásba semmilyen gyógyszerrel.

http://molpharm.aspetjournals.org/content/58/1/71/F4.expansion.html


A boswellia mind az osteoarthritis, mind a rheumatoid arthritis esetében gátolja a gyulladást. E mellett gyulladásos bélbetegségekben, és más autoimmun állapotokban is van hatása az

5-lipooxigenáz gátlása lévén, amely az első enzim a gyulladásos anyagok termelésekor.

Ez az enzim segít a leukotriének létrejöttében, amelyek a gyulladásos folyamat fő molekulái. Részt vesznek számos folyamatban az ostheo és rheumatiod arhtritistől az asztmán át, a rákos folyamatokig.

Ezzel nem szeretnénk sugallani, hogy ezen betegségek gyógyítására alkalmas. 

A boswellia fő hatóanyaga a boswellin-sav, a human leukocita elastase (HLE) aktivitását is gátolja. Ez szintén egy gyulladásos anyag, és szintje számos gyulladásos betegségben megemelkedik. Ez idáig a boswellin-sav az egyetlen anyag, amely mind a leukotriének, miind a HLE szintjét együtt képes csökkenteni.

További kutatások arról számoltak be, hogy a boswellin-sav szerepet játszhat a ízületi szövet leépülésének késleltetésében. Embereken és kutyákon végzett vizsgálatok alapján a boswellia átlagosan két héten belül javulást hozott a fájdalom, ízületi merevség tekintetében.

http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=2722


BOSWELLIA (TÖMJÉNFA) KURKUMA KOMPLEX

BOSWELLIA (TÖMJÉNFA) GYULLADÁSCSÖKKENTŐ KOMPLEX KURKUMA KIVONATTAL

(BOSWELLIN 600)

60 DB KAPSZULA

Tömjénfa kivonatot, Kurkuma por tartalmazó étrend-kiegészítő

Hatóanyagok 1 zselatinkapszulában:


Tömjénfa kivonat (Boswellia Serrata) 400mg

Kurkuma por 200 mg

(kurkumin 10mg)

Ajánlott napi adagolás: 1 kapszulát bő vízzel lenyelni.


Szaküzletek:
XI. Budapest, Karinthy Frigyes út 20.
XII. Budapest, Győri út 1.
 

Boswellia 250mg 100db

Puritan's Pride

Boswellia Standardized Extract 250 mg

/


Beszerzés

A termékek megrendelhetők az ország bármely részéből, telefonon, vagy e-mailben:

Tel.:30/3408-879,

e-mail: egeszseg@biozonastudio.hu

 

 

 
Tömjén Alapkúra

A kúra 180 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg.

 A kúra időtartama : 32 nap

 Erre önnek akkor lehet szüksége, ha frissen felfedezett daganata van és annak nagysága nem számottevő, kemo vagy sugárterápiás kezelésben vesz részt, valamint a következő daganatfajtáknál és esetekben:

 

Kemoterápia, sugárterápia közben

 

Ha közben kemo vagy sugárterápiát kap, esetleg ezekre előjegyezték, nem kell azokat megszakítania, időben eltolnia, mert a tömjén terápia nagyon szépen működik mindkettővel együtt, sőt erősíti azok hatékonyságát.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a kúracsomag készítményei magas koncentrátumú kivonatok, ezáltal a többi tömjén kapszulához képest a hatóanyagtartalmuk jóval nagyobb.

 

Adagolása : A terápiás készítményeinkhez mellékeljük a pontos és közérthető leírást!

 Ára 50 eFt

 

 Tömjén Erős kúra

A kúra 360 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz

Kapszula tartalma: 350 mg hatóanyag (acetyl-BA). 

A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg. 

A 360 kapszula  2 db egyenként 180 kapszulát tartalmazó dobozba  van.

 A kúra időtartama : 34 nap

 

Erre önnek akkor lehet szüksége, ha

 

Kemoterápia, sugárterápia közben

 

Ha közben kemo vagy sugárterápiát kap, esetleg ezekre előjegyezték, nem kell azokat megszakítania, időben eltolnia, mert a tömjén terápia nagyon szépen működik mindkettővel együtt, sőt erősíti azok hatékonyságát.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a kúracsomag készítményei magas koncentrátumú kivonatok, ezáltal a többi tömjén kapszulához képest a hatóanyagtartalmuk jóval nagyobb.

Ára 90 eFtOrganikus Alkáli só kúra (CsCl) + tömjén Fenntartó kúra

 A csomag tartalma részletesen: 1 doboz Alkáli só (100 gr) + 2 db MSM krém + 2 doboz Kalinor pezsgőtabletta + 1 doboz Tömjén fenntartó kúra (100 kapszula)

 

Hivatalos orvosi kutatások kimutatták, hogy a tömjén kivonat használata sokat segíthet a petefészek rák, a hólyagrák és a tüdőrák legyőzésében. Kutatások sora számol be meglepő eredményekről béldaganatokkal és méhnyak rákkal kapcsolatban is. Az Angol Leicesteri Egyetem vizsgálata alapján a tömjén speciális kivonata képes bármilyen nehezen kezelhető tumor sejt elpusztítására. A nagy koncentrációjú tömjénkivonat eredményességét több rákfajta kezelésére is vizsgálják és úgy tapasztalják, hogy nagyon hatásos. Ezen eredmények hivatalos dokumentálása még folyamatban van. Bővebben >>>

 

Az alkáli só kúra és a Tömjén kúra alapanyaga teljesen tiszta gyártási eljárással készült, vegyszer és tartósítószer mentes, tehát Bio termék! Neves külföldi daganatspecialisták és biokémikusok kutatásaik alapján ezt az alkáli sót (CsCl) nagyon hatásosnak és kivételesen jól működőnek tartják!
A csomag 1 darab komplett Alkáli só kúrát és 100 db terápiás, magas koncentrátumú tömjénkivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal.

Ára : 120.000 Ft / Akciós csomag

http://alkaliso.net/item1.html


500 mg-os Tömjén kapszula 65%-os hatóanyag koncentrátummal

A doboz 120 darab tömjén kapszulát tartalmaz egyenként 500 mg hatóanyag koncentrátummal.


Adagolása : naponta 1-6 szem javasolt a probléma súlyosságától függően


Gyártó: Vita-World (D)

Használata a következő esetekben javasolt:


Gyártó: Vita-World (D)

Vitamin World is a retailer of vitamins and nutritional supplements in theUnited States.

Vitamin World was acquired by private equity firm Center Lane Partners in 2016.[2]


Adagolása : naponta 1-6 szem javasolt a probléma súlyosságától függően

 Ára 19.900 Ft /120db

 

http://b17net.info/item8.html
Tömjén külső használatra

A tömjén olajban lévő étékes boswellia savaknak erőteljes gyulladáscsökkentő hatásuk van, ezért nem véletlenül találjuk az ízületi problémák, valamint gyulladások, aknék gyógyítására szóló krémek, szérumok összetevői között!

Bizonyítottan az egyik legfontosabb immunrendszer erősítő illat az aromaterápiában.

http://www.haslauermagyarorszag.hu/cikk/tomjen-es-mirha-az-okor-aranyai/


.Tömjén 30 gr

Eredeti arab Boswellia sacra Tömjén kristályok hagyományos, vagy elektromos illat amfórához
Serkent és nyugtat egyszerre. Illatának erős, tisztító, és felemelő hatása van a lélekre és a szellemre.

 

Tömjén 50 gr

Eredeti arab, Boswellia sacra tömjéngyanta, hagyományos vagy elektromos illat amfórához, füstöléshez. Serkent és nyugtat egyszerre. Illatának erős, tisztító, és felemelő hatása van a lélekre és a szellemre. Első osztályú illatosító meditáláshoz és jógázáshoz.


Beszerzés

Haslauer Magyarország 
A Kurland Kozmetikumok kizárólagos hazai forgalmazója

Telefonos ügyintézés: H-P: 10.00 - 17.00 
Kapcsolat: 70/236-5091; 70/270-6426 
E-mail: info@haslauer.hu; kurland@t-online.hu 

Áruátvételi cím: V. Bp. Régi posta u 5. I/2. (4-es kapucsengő)


Külső használatra bőr gyulladás ellen

Hogyan lehet megállítani a gyulladás mechanizmusát és elkerülni az alábbi bőrreakciókat: - kipirosodás, - szúró, égető érzés - feszülés, - fájdalom, - sok esetben: A válasz: Boswellic sav az Indiai Tömjénfa kivonata


A Boswellic sav hatása: az 5 lipoxigenáz gátlása = gyulladáscsökkentés Külső hatás sejt Sejtmembrán Boswellic sav 5 lipoxigenáz gátlás

A Boswellia serrata / Indiai tömjénfa kivonata nagy mennyiségű boswellic sav-at tartalmaz, amely hatékonyan tudja blokkolni a leucotrienek szintézisét. Ugyanakkor javítja a vérkeringést a gyulladások által érintett szövetekben. Boswellic sav ily módon hozzájárul a gyulladások eltüntetéséhez.

A Boswellia serrata / Indiai tömjénfa India hegyvidéki övezetében található. A fa által termelt gyanta az, amely gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír. Hatása több ezer éve ismert Indiában, Kínában és Észak Afrikában.

A gyantát, amely gyöngyszerűen folyik ki a fatörzs hosszában - tisztán vagy más természetes gumival keverve használják tömjénként vagy tradicionális orvosságként. A Boswellia-t  gyógyításhoz alkalmazzák, többek között bőrproblémák esetében is.

http://docplayer.hu/10720917-Les-sensitives-douceur.html
ZeinPharma ® Boswellia tömjén kapszula


Ára 7.555 Ft 

Kiváló minőségű termék

Vegetáriánusok is fogyaszthatják

A tömjén pozitív tulajdonságai már évezredek óta ismertek. 

Tömjén és Hildegard von Bingen Szent Hildegard von Bingen természettudós (1098-1179) többek között sokat kutatta a kiegyensúlyozott étrendet és életmódot. Számos természettudományos és gyógyászati témájú munkákat írt. Munkássága során a „Physika“ (kilenc kötetből álló enciklopédia) művében fontos fejezet szentelt a tömjénnek.


A ZeinPharma ® Boswellia tömjén kapszula megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak. Vegetáriánusok számára is alkalmas; a kapszula anyaga hidroxi-propil-metil-cellulózból készült, azaz zselatint nem tartalmaz.

Minden egyes kapszula 450 mg kiváló minőségű tömjén kivonatot tartalmaz ez a piacon jelenleg elérhető legmagasabb dózis.

Adagolás  Naponta 2 db kapszula étkezéshez sok vízzel.. 


Összetevők: tömjén kivonat (Boswelia Serrata), kapszula

Összetevők

100 g

/ 2 kapszula

Tömjén kivonat
ebből boswelliasav

75,6 g
49 g

900 mg
585 mg

Energia

565 kJ / 135 kcal

6.7 kJ / 1,6 kcal

Fehérje

0 g

0 g

Szénhidrát

14.99 g

0,18 g

Zsír

7,7 g

0,09 g

https://www.vitalabo.hu/zeinpharma/weihrauch-kapseln

 


 


Nutrilab Kurkuma Boswellia duo kapszula - 30db


 

 

A boswellia savnak jótékony szerepe lehet a mozgásszerv rendszer egészségére.

Napi adag

1 kapszula

Standardizált kurkuma kivonat (95% kurkumin tartalommal)

Standardizált Boswellia serrata kivonat (65% boswellia sav tartalommal)

100 mg ebből 95 mg kurkumin *


200 mg

* napi max kurkumin bevitel 210mg/70kg (testsúly)

 


Kiszerelés: 30db

Ár 1090 Ft


Kurkuma jótékony hatásai

A kurkuma segíti a vérképzést, a szívműködést, és a keringést. Jótékony hatása érezhető a tüdőben, a felső légutak és az idegrendszer megfelelő működésében. Hozzájárul a szervezet ellenálóképességének megőrzéséhez, és erősíti a szervezetet az allergiák kialakulásával szemben. Nagy mennyiségben fokozza a szervezet kortizol termelését, mely hatékonyan csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folymatokat. Antioxidáns hatású, javítja a rákkal szembeni hatékonyságot növelő mechanizmusokat, gátolja a rákos sejtek növekedését, burjánzását és szóródását. Jelentős mértékű befolyással bír a rák-, szív-és érrendszeri betegségek, valamint a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór elleni védelemben. Megvédhet a szürke hályoggal szemben, és visszafordíthatja a cukorbetegség okozta károkat.

Májvédő hatású lehet, a májsejtek fehérje anyagcseréjét segítő hatása miatt, továbbá jótékony hatása lehet az ízületekre, ízületgyulladásokra és az inakra. A kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza.

http://www.shopmarket.hu/nutrilab-kurkuma-boswellia-duo-kapszula-c1810-p79253.html