Tüdő és légutak nem gyógyszeres kezelése

Oxigén nélkül nincs élet. Csak akkor vagyunk egészségesek és akkor megfelelő a teljesítőképességünk, ha a légzésünk  ritmusa ép és érintetlen. A káros környezeti anyagok, de a helytelen légzés, sőt még a székrekedés is károsíthatja légzőszerveinket. Tüdőnk kapacitása azonban természetes úton növelhető, és légutainkat is megerősíthetjük a fertőzésekkel szemben.

 

  1. C-vitamin. Az A-vitamin mellett további védelmet nyújt az oxidatív hatásokkal (légszennyezés, füst) szemben.
  2. Koenzim Q10 (CoQ10). Erőteljes antioxidáns ami javíthatja a sejtek szintjén az oxigén felhasználását. (a fiatal egészséges szervezet előállítja magának,  húsz éves korban éri el a termelése a testünkben a maximumot és 40 éves kort elérve már töredékét termeli szervezetünk annak, mint amire szükségünk van)
  3. Cordyceps és Reishi (ganoderma)  gomba. Ezek a kínai gyógyászati gombák elhúzódó tüdőbetegség esetén javítják a terápia hatékonyságát bármilyen alapvető kezelésről is legyen szó.
  4. B-vitaminok. Különösen a B6-vitamin segíthet azáltal, hogy az immunrendszert támogatja és emiatt megvéd a tüdőrák kialakulásától.
  5. D-Vitamin. Ez a hormon a leghatékonyabb védelem a tüdőrákkal (és más daganatos elfajulásokkal) szemben. Napi 2000NE a minimum, ami számít valamit egész éven át szedve.
  6. Egy magyar szakértőkből álló csapat fejlesztette ki a hétféle, válogatott összetevőt tartalmazó Air7 kapszulát, a tüdő vitaminját.

Air7 tüdő vitamin

Ez a komplex tabletta a D-3 vitamin, az A-vitamin, a Cordyceps és a Koenzi q10 hatékony ötvözete. Növeli a tüdő oxigénfelvevő kapacitását, így fokozza a szervezet oxigénellátását ezzel segítve, hogy az oxigén gyorsabban eljusson a test minden részéhez

 

Prémium Fekete Koreai Ginseng kivonat 50gGinzeng

A tanulmányok azt mutatják, hogy a ginzeng erős immunrendszer erősítő és hasznos segítség a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedőknek. Több tanulmány megállapította, hogy a stabil COPD-ben szenvedők, akik ginzenget szednek, azoknak javult a légzés és a tüdő működésük, így elérve egy jobb életminőséget. FONTOS: jelen tudásunk szerint nem lehet gyógyítani a COPD-t, bizonyos gyógynövények enyhülést nyújthatnak a tünetekre, de ezt feltétlenül beszéljük meg kezelőorvosunkkal.

Prémium Fekete Koreai Ginseng kivonat 50g folyékony, sűrű, tömény kivonat

Származási hely: Dél-Korea

Beszerzés: https://koreaiginseng.hu/products/premium-fekete-koreai-ginseng-kivonat-50gr

 

Ginseng Panax Extraktum kapszula 100mg

Panax ginseng gyökérkivonat: 100 mg  Ebből ginszenozidok: 8 mg

Javasolt fogyasztás: napi 1 kapszula. Lehetőleg a reggeli étkezést követően

OÉTI notifikációs szám: 15305/2014.

Beszerzéshttps://www.interherb.hu/hu/memoria-szellemi-frissesseg/interherb-napi1-ginseng-panax-extraktum-kapszula-100mg-30db/

 

 

https://www.interherb.hu/images/big_preview/interherb-gyomber-extraktum-200-mg-kapszula-30db.jpgGyömbér
Gyökerét körülbelül 2500 éve használják gyógyító szerként. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása van, beleértve a tüdő egészségét is. Segít lebontani a nyálkát, megkönnyítve ezzel a szervezet számára a levegő áramlását, javítja a tüdő keringését és csökkenti a gyulladást.

OGYÉI nyilvántartási szám: 20823/2018

 

 

 

LibAirator® – száraz sóterápiás készülék

Orvostechnikai eszköz. Egészségpénztárra elszámolható, OGYÉI: HU/CA01/12001/2018. 

A LibAirator® szabadalmaztatott eljárás útján rendkívül kicsi száraz só részecskéket állít elő és juttat a használó környezetébe, amely belélegezve jótékony hatást gyakorol a felső és alsó légutakra. A gyári sómennyiség a teljes 3 év várható élettartamra elegendő. A sókibocsátása állandó, ellentétben a rendszeres betétcserét igénylő megoldásokkal, amelyek sókibocsátása folyamatosan csökken.  Légúti allergia, rhinitis, orrdugulás, szénanátha • légúti eredetű alvásproblémák (horkolás / orrdugulás / orr- és szájszárazság / légszomj / nyitott szájjal alvás) • megfázás, rendszeres köhögés, nátha • hörghurut • arcüreg-, homloküreg- középfül problémák és ilyen eredetű fejfájás • asztma, COPD, cisztás fibrózis megelőzésére és alternatív / kiegészítő kezelésére.

https://www.libairator.com/libairator-soterapias-keszulek-307

 

Boswellia Tömjénfa   kivonat

(tömjénfa) kivonat kapszula kurkuma gyökérrel kiegészítve. Kiszerelés: 60 kapszula

NOW Foods Boswellia Extract 500mg (90 lágy kapszula)Boswellia serrata évezredek óta használatos az Indiai Ayurvédikus gyógyászatban,

Boswellia kivonat  (min. 65% organikus savak boswellin-sav tartalommal 500 mg

Kurkuma gyökér kivonat    (min. 95% kurkuminoid) 200 mg

Kurkuma gyökér por (Curcuma longa)

Olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.  Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomornyálkahártyát, mely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni.

A boswellia hatásosabbnak bizonyult a receptre kapható gyógyszereknél. Az artritiszes fájdalom csökkentésében is jobb hatást tudott elérni egyes esetekben, mint az aszpirin, az acetaminofen és egyéb fájdalomcsillapítók. A boswellia kivonat és a boswelliasav az eddigi ismeretek szerint nem lép kölcsönhatásba semmilyen gyógyszerrel.

Mellékhatásként előfordulhat hasmenés, hányinger, valamint kisebb bőrkiütések.

https://biotechusa.hu/enciklopedia/tomjenfa/#

 

A kurkuma és tömjénfa kivonat a nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerektől eltérő módon hatnak, mivel egyszerre több, a gyulladásos folyamatokban résztvevő enzimeket gátolnak. A kurkuma és tömjénfa kivonat biztonsággal alkalmazható azokban az esetekben, amikor a nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek használata nem megfelelő. Ugyanis ezek a gyógynövények egyszerre több csatornán, egyenletesen fejtik ki hatásukat, aminek ugyan az a következménye, hogy sokkal lassabban érik el kívánt a hatást, viszont a gyulladáscsökkentő gyógyszerekre általában jellemző mellékhatások nélkül (pl. májkárosodás, gyomorfekély).

A táplálkozás útján bevitt kurkumin ígéretesnek tűnik az életkor előrehaladtával kialakuló neurodegeneratív betegségek, mint az Alzheimer kór, Parkinson kór, valamint a stroke esetében [141]. Egy kettős vak, placebo-kontrollált kísérlet során, melyben 80 asztmás pácienst vizsgáltak, 40 páciens tömjénfa kivonatot kapott napi 3 alkalommal 6 héten át, 40 pedig placebót [151]. A tömjénfa kezelésben részesülő páciensek 70%-ának javulás következett be az állapotában, mely a ki- és belégzés normalizálódását is jelentette. Ezen felül a tömjénfa kezelésben részesülő pácienseknél az eosinofil granulociták száma is csökkent, mely fehérvérsejtek összefüggésbe hozhatók az allergiával és az asztmával. Ezzel szemben a placebóval kezelt pácienseknek mindössze 27%-a számolt be a tünetek enyhüléséről.

A tüdőben levő gyulladásos immunsejtek által az asztmás roham alatt felszabadított gyulladáskeltő anyagok) által okozott fájdalom és a gyulladás hatását úgy, hogy megakadályozza az 5-lipoxigenáz enzim termelődését. http://nelegybeteg.hu/tanulmany-tomjen-alkaliso-kura.html

 

Kínai hernyógomba  Cordyceps sinensis kivonat

Javítja a légzésfunkciót a szervezet oxigén felhasználásának fokozásán és egyes anyagcserehatásokon keresztül. OGYÉI/29865-1/2020

A kutatások elsősorban a hernyógomba teljesítményfokozó hatására koncentráltak először. Egy ötven év felettiek körében végzett kutatás során naponta háromszor 333 mg hernyógombát kaptak a résztvevők 12 héten keresztül. Az eredmények meggyőzőek voltak, mind a légzésfunkciók, mind pedig az anyagcsere jelentősen javult a hernyógomba-kezelésben részesülő személyeknél a placebót kapó kontrollcsoporthoz képest.[1]. Növeli a vér oxigénszintjét. Jótékony hatással van a szellemi és fizikai teljesítőképességre, mivel az ATP szint növelése révén csökkenti a fáradtság-érzést.

Újabban tumor ellenes hatását is vizsgálják. Egy koreai, tüdődaganatos betegek körében végzett kutatás[2] során arra az eredményre jutottak, hogy a hernyógomba használatával 6%-kal, vagyis statisztikailag jelentős mértékben csökkenthető a mortalitás.

A kínai hernyógomba jótékony hatására a tibeti pásztorok figyeltek fel már több mint kétezer éve, ezért tibeti hernyógombának is hívják. A hernyógomba fogyasztásának egyik leggyakoribb célja a fáradékonyság csökkentése, és ezzel párhuzamosan a vitalitás visszanyerése. Egy kínai tanulmány szerint a Cordyceps sinensis kivonat szedésének hatására a kísérletben résztvevő idősebb emberek közel 90 %-a számolt be a fizikai erőnlétének javulásáról. Az állóképesség fokozását egy japán és egy olasz tanulmány is alátámasztotta.

Béta-glükán

https://www.egeszsegplazabudapest.hu/image/697055413w320h320.jpgAz egyik legfontosabb összetevőjerákellenes vegyületnek számító béta-glükán. A kutatók kimutatták, hogy az oldhatatlan Béta-1,3/1,6-glükán jóval nagyobb biológiai aktivitási szinttel rendelkezik, mint az oldható, 1,3/1,4-glükánok.     A valódi befolyásoló tényező a béta-glükán forrása, az eljárás, amivel kivonják a forrásból, valamint a már megemésztett béta-glükán részecskék mérete és formája. A nagyobb méret és súly nem pozitív tulajdonságok a béta-glükán esetében, és rendszerint alacsonyabb minőséget, valamint minimális immunválasz-aktiváló hatást jelentenek. Ezektől csak nagyon nagy mennyiségben alkalmazva remélhetünk egy minimális hatást. A marketing trükkökhöz hozzátartozik a milligrammosan magas mennyiségek és a kapszulák százalékosan magas béta-glükán tartalmának előtérbe helyezése. Csak azok a termékek hatásosak, melyek az emésztés során végig képesek tartani az 1-2 mikronos részecskeméretet. Daganatellenes hatása van: Szintén tanulmányok igazolják, hogy valóban hatásos a tumorok kezelésében. A béta-glükán serkenti az immunrendszer működését, ezáltal az immunrendszer működését gyengítő szerek hatékonyságát csökkenti, ide tartozik például az azathioprine, a szteroid tartalmú gyógyszerek, a cyclosporin, stb.

Beszerzés : Az összes Now termék a webáruházban.

Elérhetősége:https://www.provitamin.hu/now-beta-d-glucan-beta-glukan-kapszula-c20-p25658.html

 

Fachet Kínai hernyógomba koncentrátum teljesítményfokozásra és roborálásra. Visszatérve: A kínai hernyógomba elsősorban tüdő-, máj- és vesedaganat, illetve vese transzplantáció esetén tehet jó szolgálatot. Az antioxidánsok koncentrált jelenléte hozzájárul az oxigén és a tápanyagok problémamentes szállításához, így jó hatással van az agy, illetve a szív oxigénellátására is. A kínai hernyógomba vérhígító hatású, ezért megakadályozhatja a vérrögök keletkezését, csökkenti a stresszt, pozitív hatást gyakorol a központi idegrendszerre, javítja a szellemi teljesítőképességet, ahogyan alvászavarok ellen is segítségünkre lehet. Bőségesen tartalmaz cinket, magnéziumot, káliumot és mangánt, amelyek élettani szempontból fontos szerepet töltenek be az ivarmirigyek fejlődésében és egészséges működésében. A kínai hernyógomba valóságos vitaminraktár, megtalálhatók benne a B-vitaminok, az E- és a D-vitamin. Fokozza a vesék és a máj működését, az ebből adódó méregtelenítő hatását a májbetegségek kezelésekor lehet leginkább kihasználni, hiszen hozzájárul a máj megtisztításához és a regenerálásához. Ezen kívül segítséget nyújthat hepatitisz és májzsugor esetén, de megelőzésükre is sikerrel alkalmazható. Enyhe vízhajtóként csökkenti a vérnyomást és a vér LDL (rossz) koleszterin szintjét, ezáltal hozzájárul a vérerek tisztántartásához, a keringési betegségek kialakulásának elkerüléséhez. A 2-es típusú cukorbetegek számára – a kezelőorvossal történő egyeztetést követően – kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása. Kínai tudósok in vivo és in vitro kísérletek során arra jutottak, hogy a cordycepin emberek esetében apoptózist (programozott sejthalál) indukál az emlő rákos sejtjeiben, ezáltal hozzájárulhat a betegség megelőzéséhez és kezeléséhez. OGYÉI/29865-1/2020

https://www.gyogynoveny-volgy.com/gyogygombak/kinaihernyogomba

Beszerzés: https://www.drfachet-gyogygomba.com/termek/kinai-hernyogomba/?gclid=EAIaIQobChMI-dX97M7V8AIVFfuyCh0iZwHpEAYYASAB

Aerobika OPEP oscillációs légúttisztító készülékAerobika OPEP oscillációs légút tisztító készülék

A készülék oscilláló (vibráló) pozitív kilégzésvégi nyomást (OPEP) hoz létre a légutakban. Az eszközön keresztül - enyhén erőltetett kilégzéssel - kifújt levegő a készülékben egy szelepet hoz működésbe, amely hatására vibráció jön létre a légutakban. A készülék ellenállása hatására megnyílnak a légutak. A vibráció pedig “feldarabolja, széttépi” a légutakat borító, nehezen felköhöghető nyákréteget. 

Naponta 2-3 alkalommal végzett ilyen légzés hatására a légzést akadályozó nyák felköhöghető és eltávolítható. Alkalmazása:

·         COPD - krónikus obtruktív bronchitis (kezelése és a fellángolások megelőzése)

·         cisztás fibrózis

·         tüdőgyulladás maradványtünetei (akut szakasz után)

·         covid miatti tüdőgyulladás utáni légzés rehabilitáció! A covid tüdőgyulladás után hetekig fokozott váladék képződés marad fenn, ennek csökkentésében alkalmazható.

Használata

·         az ellenállás szabályzó kart állítsa a legalacsonyabb értékre (a mínusz jelhez)

·         üljön le, vegye a szájába a készülék „pipáját”

·         a csutorán keresztül végezzen normális belégzést

·         a csutorán keresztül fújja ki a levegőt erősebben (úgy, ahogy például egy léggömböt fúj fel)

·         a kifújás egyenletes sebességgel, lassan történjen, azaz a kilégzés hosszabb ideig tartson, mint a belégzés

·         ismételje a légzést a készüléken keresztül 10 percen át, szükség esetén köhögéssel segítsen a légutak tisztulásában

·         a kifújáskor a mellkasában rezgést, vibrációt érez – ez adja a hatást

·         minél erősebb a rezgés, annál hatékonyabb a légúttisztító hatás

 

Alkalmazásának hatása

·         A légutakat elzáró nyák könnyebben felköhöghető és üríthető

·         Csökken a kínzó köhögés gyakorisága

·         Csökken a légszomj érzés

·         Javul a teljesítmény a napi tevékenység végzésére

·         Javul az életminőség

https://www.medimarket.hu/hu-HU/aerobika-opep-oscillacios-leguttisztito-keszulek/p/139