Tömjén kúra / Alkálisó kúra / Gyógygombák / Probiotic hölgyeknek

Válasz Olvasóimnak 108. szám

Kedves Zsoldos Bence, próbáltam megrendelni a bio B17 vitamint, de sajnos nem lehet. Melldaganatból májáttétem van, most akarnak kemózni, amit és elutasítottam. Tudna-e valamilyen módon segíteni, elküldöm a leleteimet is, hogy lehetne megrendelni? Köszönettel T Éva

Tömjén Alapkúra
A kúra 180 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 350 mg hatóanyag kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg.
A kúra időtartama : 32 nap

Erre akkor lehet szükség, ha frissen felfedezett daganata van és annak nagysága nem számottevő, kemo vagy sugárterápiás kezelésben vesz részt, valamint a következő daganatfajtáknál és esetekben:

Ha közben kemo vagy sugárterápiát kap, esetleg ezekre előjegyezték, nem kell azokat megszakítania, időben eltolnia, mert a tömjén terápia nagyon szépen működik mindkettővel együtt, sőt erősíti azok hatékonyságát.

A forgalmazó felhívja a figyelmét, hogy a kúracsomag készítményei magas koncentrátumú kivonatok, ezáltal a többi tömjén kapszulához képest a hatóanyagtartalmuk jóval nagyobb.
Adagolása : A terápiás készítményeinkhez mellékeljük a pontos és közérthető leírást!
Szállítási idő : 5-7 nap

Tömjén kapszula daganatos betegségek megelőzésre.

A kúra 100/200 darab terápiás tömjénkivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 200 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 200 mg hatóanyag, 600 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 2000 mg tömjén őrleménynek felel meg.
A kúra időtartama : 100 - 200 nap
18.000 Ft /100db
Beszerzés: http://b17net.info/item8.html

Alkáli só kúra
Ez a speciális alkáli só (CsCl - Céziumklorid) a szervezet működése szempontjából egy „csalfa” vegyület. Ugyanis a sejtek szempontjából káliumnak látszik. A sejtek a kálium pumpa segítségével veszik fel a tápanyagokat. Tehát a kálium létfontosságú anyag a sejtek működéséhez. A daganatos sejtek a normális sejtekhez képest 18-20-szor több káliumot vesznek fel, mert ez biztosítja számukra a növekedést, megelőzve ezzel az egészséges sejteket. Amikor viszont ez a speciális alkáli só megérkezik a sejtekhez, azok rögtön be is szívják, hogy segítségével megkezdjék a táplálkozást. (Az egészséges sejtek 1-2 molekula alkáli sót (CsCl) szívnak be, a daganatos sejtek kb. 18-20 molekulát!) Csakhogy ezután a tápanyag beáramlása nem indul meg a sejtekbe, mert hibás a Kálium-pumpa! Ugyanis az alkáli só nem tudja bejuttatni a sejtekbe a tápanyagot! Ezért az egészséges sejtek lassan kiköpködik a működésképtelen céziumkloridot és újra megpróbálnak káliumot felvenni

A kúra összetevői:
Bio alkáli só (CsCl) 100 gr
MSM krém 2 db
Kálium pezsgőtabletta (Kalinor) 30 db
A kúracsomag ára : 95.000 Ft

Bővebben itt olvashat róla és szerezheti be: http://b17net.info/item5.html

Amennyiben tájékoztató munkámmal megelégedett, úgy arra kérem, hogy adjon ennek hangot családi, baráti, ismerősi körben, hogy szükség esetén másokon is segíthessek térítés mentes munkámmal!


Béta-glükán

Tisztelt Zsoldos Úr! Személyes érintettség okán (mert megbetegedtem) szükségem volna ismerni a gyógygombák rákölő hatását, de sajnos nem találom korábbi dolgozatai között az arról írott nagyon alapos ismertetését. Kérem szíveskedjék nekem ezt elküldeni. Szívességét előre is köszönöm Sz Béla

Transfer Point Beta 1,3 D Glucan 500mg kapszula 30db

Adagolás: 100-500 mg béta glükán naponta, éhgyomorra, kevés vízzel bevéve. (bevétel: étkezés előtt legalább fél órával, vagy étkezést követő 2 óra elteltével)
A Louisville-i egyetemen készült tanulmány összehasonlította egymással a jelenleg piacon lévő Béta glükánokat. Az összehasonlítás a kiváltott immunválasz alapján történt. Néhány példa a cikkből a teljesség igénye nélkül:
A Transfer Point Béta Glükán:

-  8 X erősebb mint a NOW Béta glükán
-  8 X erősebb mint a Maitake Gold 404 Béta glükán
- 16 X erősebb mint a Wellmune WGP Béta glükán
- 32 X erősebb mint a EpiCor (Diamond) Béta glükán
Ára: 12000 Ft/db
Beszerzés: https://www.egeszsegplazabudapest.hu/immunrendszer/transfer-point-beta-1-3d-glucan-500mg-kapszula-30db#reszletes

A termék tisztasága szerinti megoszlás
A Transfer Point étrend kiegészítő 91%-a béta glukán , amíg például az Immundyne Inc. vezető kutató és gyártó biotechnikai vállalat terméke csak 64% béta glukánt tartalmaz
http://www.immudyne.com/
pages/about-us

Transzfer Point’s által gyártott/forgalmazott kiváló minőségű béta-glukan közel kétszer nagyobb immun választ vált ki.
http://www.vitaminpros.com/immune-system-support-products.htm
Gyógygombák

Tisztelt Zsoldos Bence Úr!

Nagyon szépen köszönöm a "Tumor-gátló gyógy gombák hatása" címmel 2019. 09. 24.-én küldött dolgozatát, melyet - szokásához híven - rendkívüli alapossággal késztített részemre

Szinte biztos, hogy segíteni fog nekem a rák legyőzésében!

Shiiake gomba
A shiitake gomba egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik. Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle – köztük a legjelentősebb a lentinán –, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítésével még daganat gátló hatással is rendelkezik. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy

Ma már számos külföldi kórházban az orvosok a rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg shiitake kivonatot is adagolnak a betegnek, hogy csökkentsék az erős vegyszerek egészséges szövetekre és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait.  A gomba rendszeres fogyasztása (eritadenin tartalma miatt) jelentősen csökkentheti a vér koleszterinszintjét, így véd a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulása ellen, továbbá szerepet játszhat az agyvérzés megelőzésében.
Japánban a Tohoku Egyetemen megállapították, hogy a shiitake gomba fokozhatja az inzulintermelést, ezáltal csökkentheti a vércukorszintet, tehát a gomba fogyasztását cukorbetegeknek is ajánlják. Ki kell még emelni a shiitake gomba (thioprolin tartalma miatt) méregtelenítő hatását, ugyanis az élelmiszerek tartósítása során felhasznált, rákkeltő nitriteket megköti. A shiitake a makrobiotikus diétában is jelentős szerepet játszhat, főleg a nyákoldó és a tejtermékek, állati eredetű zsírok fogyasztása miatti lerakódásokat tisztító hatásáról ismeretes.
https://www.provitamin.hu/sanct-bernhard-shiitake-gomba-kapszula-c700-p25648.html

Myco Crystal Shiitake gomba kapszula 100db

Segít a rák leküzdésében
A shiitake gombában jelenlévő lentinan beindítja az immunrendszer védekező mechanizmusát, képes csökkenteni vagy vissza is fordítani a rákos sejtek szaporodását.

Megállítja, illetve lelassítja a tumorok növekedését. A 1,3-β-glükán erős immunstimuláló tulajdonságával szintén támogatja a daganatos megbetegedések hatékony kezelését, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő szerepével a kemoterápia mellékhatásait is jelentős mértékben csökkenti. Különösen gyomor- és vastagbélrák esetében hoz a shiitake gomba rendszeres fogyasztása igen jó eredményeket: aktivizálja az immunrendszer azon sejtjeit, amelyek megtámadják a rákos sejteket, és csökkenti, illetve megszünteti a belső gyulladásokat.

A gomba hatóanyagainak köszönhetően az immunrendszer olyan extra védelemhez és megerősítéshez jut, amely állapotban a beteg szervezet képes felvenni a harcot a rosszindulatú daganatok, az áttétek ellen, javítva ezzel a életminőséget és a gyógyulási esélyeket.

A lentinanról, a gombából kivont béta-glükánról kimutatták, hogy stimulálják az immunrendszert, aktiválják a specifikus sejteket és proteineket, melyek így megtámadják a rákos sejteket. A lentinan a test védekezési rendszerét, a limfokin-indukált ölősejteket és a természetes ölősejteket aktiválja. A kemoterápiához adott lentinan képes meghosszabbítani az egyén életét egy előrehaladott vastagbél- vagy gyomorrák esetében.

KOLESZTERIN SZINT CSÖKKENTŐ, ERŐSÍTI A SZÍVET, AZ ÉRRENDSZERT
A shiitake gombában lévő egyik speciális aminosav meggátolja a koleszterin felszívódását a véráramba, és emellett hatékonyan szabályozza a vérzsír-szintet. Kevesebb zsírt és több fehérjét juttat a szervezetbe, elősegíti az LDL-koleszterin HDL-koleszterinné alakulását. Akár már néhány hét alatt is 8-10%-kal csökkenthető a vér káros koleszterinszintje!

A gomba kevés nátriumot tartalmaz, de jelentős mennyiségű káliumot és foszfort, ezért a keringési problémáktól szenvedőknek különösen ajánlott a fogyasztása. Erősíti a szívet, tisztítja az érfalakat, a vérnyomásra is kedvező hatással van. Véralvadásgátló hatású, megelőzi a trombózis kialakulását.

Egészségvédő és megőrző hatása elsősorban szénhidrát-összetételének köszönhető. Számos összetett szénhidrát, poliszacharid mutatható ki belőle, amely meggátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinán hatására egyrészt biológiailag aktív anyagok termelődnek, amelyek stimulálják a szervezet immunrendszerének működését, másrészt fokozhatja a vérben levő falósejtek aktivitását is egyaránt. Ez a magyarázata a gomba allergia- és gyulladáscsökkentő hatásának is.
https://biopatikawebaruhaz.hu/termek/myco_crystal_shiitake_gomba_kapszula_100db_.html

Egereken végzett laboratóriumi tesztekben a lentinán adagolásával az esetek 80-100 %-ában sikeresen csökkentették vagy visszafordították a rákos sejtek burjánzását. A lentinán nem közvetlenül a daganatos sejtekre hat, hanem az immunrendszer serkentésével segíti az emberi szervezetet a rákos sejtek leküzdésében. Az eddigi állatkísérletes vizsgálati eredmények szerint a shiitake gomba hatóanyagának, a lentinánnak koleszterinszint csökkentő, tumorellenes és vírusellenes hatása igazolódott. Japánban, Kínában és Koreában a lentinán regisztrált gyógyszer, injekciós formában előrehaladott állapotú gyomor- és vastagbélrákos betegek kiegészítő kezelésére használják.

Hogyan is hat pontosan a lentinán?
A Killer sejt bekebelezi a betolakodó vírusos sejtet (ábra).


Források:

https://cancerguide.org/psk.html
https://www2.pharm.u-szeged.hu/phcogwebstimulans.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23092289

https://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/dietandnutrition/shiitake-mushroom
https://knoji.com/use-of-shiitake-mushrooms-in-treating-hiv-aids-symptoms-and-other-diseases/
https://gombakiraly.hu/lentinan-shiitake-csodaja/

A budapesti egyetem tudósainak tapasztalata alapján feltárták, hogy a LENTINAN úgy változtathatja meg a sejteket, hogy a rák ne tudjon továbbterjedni. A Shiitake gomba poliszacharidjai segítik a természetes „ölő” sejtek növekedését (NK sejtek), amik különösen vírustámadás esetén hatnak. Ezek a legjobb ellenszerei a testnek a rák illetve a vírusok ellen.


Lentinan szerkezeti képlete
Kurkumin együttszedése vérrög gátló gyógyszerrel

Kedves Sz Éva Asszony,

A Zyllt egy klopidogrél nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. A vérrögök és a verőerek falvastagodása miatt jelentkező problémák megelőzésére szolgál.. A Zyllt a következő betegségek esetén adható: •a közelmúltban szívrohamon átesett betegeknél A Zyllt alkalmazását az infarktus után néhány nappal, de legfeljebb 35 napon belül lehet megkezdeni; •a közelmúltban isémiás szélütésen (olyan szélütés, amelyet az agy egy részének vérellátási zavara okoz) átesett betegeknél. A Zyllt alkalmazását a szélütés után hét nappal, de legfeljebb hat hónapon belül lehet megkezdeni;A Zyllt alkalmazható „megugró ST szegmenssel” (abnormális jelzés az elektrokardiogrammon vagy EKG-n) járó miokardiális infarktuson áteső betegek esetében, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy a kezelés előnyös lenne. A Zyllt szokásos adagja napi egy, 75 mg-os tabletta, étkezés közben vagy étkezésen kívül bevéve. A Zylt megakadályozza a vérrögképződést. 2009. szeptember 28-án az Európai Bizottság a Krka, d.d., Novo mesto részére a Zyllt-re vonatkozóan megadta az Európai Unió egész területére érvényes forgalomba hozatali engedélyt.
Source: https://rxed.eu/hu/z/Zyllt/ © RXed.eu
https://rxed.eu/hu/z/Zyllt/

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A fentiek miatt a clopidogrél mellett a kurkumin vérhígító kiváltására az alábbi étrend kiegészítők javasolhatók

Tömjén
A Boswellia-fák kérgéből kivont gyanta gyulladáscsökkentő hatása vetekszik a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, azonban nem irritálja a nyálkahártyát, hanem mellékhatások nélkül fejti ki a hatását.

NOW Boswellia Extract 500mg (90 lágy kapszula)

Beszerzés: Now Foods Magyarország
E-mail:
 info@vitamin-abc.hu
Mobiltelefon: +36 30 405 2122
Ár: 6 990 Ft

Aloe vera
A többféle betegségben is hatásosnak bizonyult gyógynövény az ízületi gyulladást is hatékonyan csillapítja.
Beszerzés: Vita Crystal Aloe Vera kapszula
https://www.provitamin.hu/vita-crystal-aloe-vera-kapszula-c332-p25098.html
Az Aloe vera kapszula kizárólag az Aloe vera húsos leveléből kisajtolt sejtnedv koncentrátumát tartalmazza liofilizált, azaz fagyasztva szárított formában. Ez a speciális szárítási mód kíméletes eljárás, amellyel megőrizhető a növény eredeti minősége.
100 db Ára: 1900 Ft

Gyömbér
Gyömbért a vérkeringés serkentésére is használják. A gyógynövény csillapítja a fájdalmat és segít a gyulladás csökkentésében is. Rendszeres fogyasztásával akár a gyulladás végleges elmulasztásában is segítségedre lehet.
Beszerzés:
FitoVital gyömbér kapszula 60 db Ár: 1266 Ft
https://www.herbadiszkont.hu/f-betus-termekcsaladok/fito-vital/fito-vital-gyomber-kapszula-

Zöld tea vagy annak kivonata EGCg
A zöld tea nemcsak azoknak javasolható, akik ízületi gyulladásban szenvednek, hanem azoknak is, akiknek bármilyen gyulladás alakult ki a szervezetében.
Beszerzés:
Now Foods Hivatalos magyarországi Mintabolt
E-mail:
 info@vitamin-abc.hu
Mobiltelefon: +36 30 574 6640
Cím: Budapest 1092 Erkel utca 14/A.

Felhasznált termék leírások, szakcikkek
https://trombozis.blog.hu/2012/11/30/a_kurkuma_mellekhatasa_az_orvos_valaszo
https://ketkes.com/ne-fogyassz-kurkumat-ha-az-alabbi-gyogyszereket-szeded-sulyos-mellekhatasai-lehetnek/
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/zyllt-epar-product-information_hu.pdf
https://www.evamagazin.hu/kurkuma-aspirin-helyett-103461
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/17568/kurkuma

Mivel én nem vagyok orvos nincs lehetőségem rendelkezni arról, hogy a beteg mit szedjen. Ezért csak azt mondhatom, hogy a Zyllt mellett a kurkumát én nem szedném, ha rólam lenne szó. Mivel nem ismert előttem, hogy miért szeretne kurkumát szedni ezért annak más étrend kiegészítővel való kiváltására nehéz emiatt válaszolni. Ennek ellenére ezt megtettem. A legkedvezőbbnek a Tömjént (Bosweilla) terméket találom, amely erős gyulladás, tumor gátló és vélhetően jó barátságban van a Zyllit gyógyszerrel, minthogy a tömjén nem vérhígító.

Tömjén kúra
A kúra 360 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg. A 360 kapszulát 2 db egyenként 180 kapszulát tartalmazó dobozba adjuk át önnek (360 kapszula - 2 doboz)
A kúra időtartama : 34 nap
A boswellia mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolja a gyulladást. Emellett gyulladásos bélbetegségekben, és más autoimmun állapotokban is van hatása, Bizonyos kutatások alapján beigazolódott, hogy szerepet játszhat a
ízületi szövet leépülésének késleltetésében. Más vizsgálatok alapján a tömjénfa átlagosan két héten belül képes javulást hozni a fájdalom, illetve az ízületi merevség tekintetében.
A reumás és oszteoartritiszes betegek között a gyulladás csökkentésében a boswellia hatásosabbnak bizonyult a receptre kapható gyógyszereknél. Az artritiszes fájdalom csökkentésében is jobb hatást tudott elérni egyes esetekben, mint az aszpirin, az acetaminofen és egyéb fájdalomcsillapítók.
A boswellia csökkenti az ízületek daganatát, javítja a gyulladt ízületek vérellátását, fokozza a mozgékonyságot.
A boswellia kivonat és a boswelliasav az eddigi ismeretek szerint nem lép kölcsönhatásba semmilyen gyógyszerrel.
Beszerzés
:
http://b17net.info/item8.html


Probiotic hölgyeknek

Tisztelt Zsoldos úr!
Nagyon köszönöm válaszát!
Majd ha ideje engedi, akkor még 1-2 probiotikum ajánlást is szívesen fogadnék Öntől.
Nagy tisztelettel, V Krisztina

Women's Probiotic 20 Billion
(20x10
12 CFU)
Feminine Flora Balance*

PRODUCT DESCRIPTION
Elősegíti a vaginális egészséget
Csökkenti az alkalmi felfúvódást
NOW® Women's Probiotic 3 klinikailag vizsgált probiotikum törzs  a nők minden életszakában segít az egészség fenntartását/visszaszerzését  Ezek a következők:

Ezek a vaginális traktusban koloniát alkotnak és segítenek fenntartani a vagina pH értékét  a kapszula szájon át történő bevételével.

Beszerzés: Now Foods Hivatalos magyarországi Mintabolt
E-mail: info@vitamin-abc.hu
Mobiltelefon: +36 30 574 6640
Cím: Budapest 1092 Erkel utca 14/A.