Béta-glukán gyerekeknek * Fülzúgás noiser kezelése * A normális vércukorszint * Epekő zúzás helyett laparoszkóp műtét * Alkálisó és tömjén kúra. Válasz Olvasóimnak 92. rész

Béta-glukán gyerekeknek

Kedves Olvasó írja

Tisztelt Zsoldos Bence! Én egy kicsit elveszettnek érzem magam a termékek útvesztőjében (valahogy minél többet olvasok,annál bizonytalanabb leszek). A kérdésem az volna,hogy Ön melyik béta-Glükán készítményt ajánlaná nyugodt szívvel,ami egy 2 évesnek a legjobb. Hálásan köszönöm a megtisztelő válaszát! Kellemes napot kívánok! Noémi

Válasz

Kedves Noémi Asszony,
Elnézését kérem a késői válaszért, de kiújuló betegségem korlátozott a napi 10 órai munkában. Nagyon sok jogos tanácskérő levelet kapok és a tudományos dolgozataim írása is sajnos háttérbe szorult.  Az alábbiakban közöltek talán segítségére lesznek. Nem egyszerű a termék kiválasztása. Figyelembe kell venni a gyártási tisztaságot, a gyártó megbízhatóságát. Gyerekeknek általában 12 év felett ajánlják a béta glükán termékek fogyasztását, de az általam itt közölt termék 2 éves kisfiának biztosan adható. A mennyiség növelése csak betegség esetén indokolt napi 2-3 kiskanálnyira. Ha megelégedett a munkámmal, kérem hogy minden kötelezettség nélkül iratkozzon fel hírlevelemre. Ennek elérhetősége a www.nelegybeteg.hu Főoldalán a baloldali sávban.  Ezen túl  ingyenes, altruista indítékkal készített munkámról és széleskörű egészségi tevékenységemről kérem, adjon hangot családi/baráti/ismerősi körben. Szívélyes üdvözlettel
Zsoldos Bence

Az alábbiakat kellene figyelmesen áttekinteni:

Magyarázat
A Kosher szó azt jelenti, hogy megfelelő. A Halal a Muzulmánoknál pedig azt jelenti, hogy megengedhető. Tulajdonképpen mindkettő ugyanazt szeretné elérni, csak más szóval.

Az új élelmiszer engedélyezési eljárás során a Yestimun® teljes körű biztonsági értékelése is megtörtént. Az eredmények megerősítik, hogy az összetevő magas minőségű, illetve, hogy funkcionális élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben való felhasználása biztonságos. Az immunrendszert támogató termékek iránti folyamatos érdeklődés és az ez irányú trend miatt, bízunk a sörélesztő eredetű, immuntámogató Yestimun® komponensünket tartalmazó új, érdekes termékek megjelenésében. A bizottság döntése az alábbi linken érhető el:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2017.295.01.0077.01.ENG&toc=OJ:L:2017:295:TOC

Bioconnect Kids Yestimun béta-glükán tartalmú koncentrátum gyerekeknek – 210g
Yestimun béta-glükán (100mg/kávéskanál) bio meggy-, cékla-, vörös szőlő- és csicsóka szuperkoncentrátum (kb. 1kg zöldség-gyümölcsből).
Gyermekeknek 1 kávéskanál koncentrátum (ennek béta-glükán tartalma: 100 mg) elfogyasztása javasolt napi 1 alkalommal, folyamatosan. Meghűlés, torokfájás, gyulladás vagy egyéb megbetegedés első jelére nagyobb adagban javasolt (napi 2-3 kávéskanál).
Beszerzés:
https://vitaminnagyker.hu/termek/bioconnect-kids-yestimun-beta-glukan-tartalmu-koncentratum-gyerekeknek-210g/


Fülzúgás noiser kezelése

Kedves olvasó írja

Édesanyám 84. évet betöltött. Fél éve elviselhetetlen fülzúgásban szenved. Végigjárt sok szakrendelést, sajnos eredménytelenül. A válasz "megkell próbálni együtt élni vele". Szeretném megtudni, hogyan tudok hozzájutni a NOISER zajgenerátorhoz. Előre is köszönöm segítségét. Tisztelettel R József

Válasz

Tisztelt Uram,
Kérem, ne fogadja el az olyan megállapítást, amit írt, hogy „meg kell próbálni együtt élni vele” még akkor sem, ha édesanyja 84 éves!! A következő ajánlatom lenne:

1./ Egy szakorvosi vizsgálat feltétlenül szükséges. Erre ajánlom Fülöp doktornő felkeresését. Nagyon sok betege elismerő referenciát adott róla. Ezt tekintse meg. Elérhetősége itt:
https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/valtozatos-okok-a-fulzugas-hattereben

2./  A doktornő nyilatkozata a fülzúgás okairól. Ajánlom áttekintésre. Elérhetősége itt:
https://www.fulorrgegekozpont.hu/tunetek/fulzugas-tinnitus?gclid=CjwKCAjw14rbBRB3EiwAKeoG_3HdhU_YT87JLCAVNo4ver4HxQOg_DYJ5DAQP1slX_zcUc

3./ A vizsgálatok árait itt tekintheti meg:  https://www.fulorrgegekozpont.hu/araink

Ajánlható szakorvos
DR. FÜLÖP GYÖRGYI

Kapcsolat
Telefon: +36708826307
Az orvosi rendelő elérhetősége: https://www.fulorrgegekozpont.hu/kapcsolat

A Fül-orr-gége központ Budapest I. kerület, Ostrom u. 16. Bejutáshoz kérjük az "8" kapucsengőt megnyomni.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

A noisereket a fül szakorvos írhatja fel. TB által támogatott Ez egyik ilyen készülék (Victofon MTN) támogatási adatlapját kérem tekintse meg. Elérhetősége itt:
http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310054151&termek=victofon-mtn

Ennek btto térítési díja:  37 ezer Ft

-.-.-.-.-.-.-.-.-

Egy másik készülék:   Protone  PNG

Felírható 6 évre
Bruttó térítési díj 37.084 Ft

Részleteket itt olvashat: http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310173353&termek=protone-png

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

A fentiekből észrevehető, hogy a noiser nem vásárolható úgy, mint egy boltban 1 kg kenyér. Mivel a TB támogatás 50%, ezért csak szakorvoson keresztül juthat hozzá.


A normális vércukorszint

Kedves Olvasó írja

Érdeklődni szeretnék édesapám cukorbetegségével kapcsolatban, aki jelenleg 85 éves. Az utóbbi hetekben kissé megemelkedett a vércukor szintje. A csúcsérték, amit mértünk 20 mmol/l. Jeleztük a háziorvosunknak, aki Metfogamma (Metformin) 1000 mg gyógyszert írt fel. Ennek segítségével 9-10 mmol/l -re esett vissza a vércukor szint. Ez egy 85 éves embernél normális? Tisztelettel: U József

Válasz
Tisztelt Uram,

A terheléses vizsgálat eredményének értékelése

Ha a 2 órás érték 11,1 mmol/l felett van a cukorbetegség valószínű.
A cukorterheléses vizsgálatot tilos olyan esetben elvégezni, ha a cukorbetegség egyértelműen fennáll.

Mivel az édesapja vércukra 10 mmol/l,  ezért ez az érték normálisnak nem mondható, de diéta+gyógyszer+mozgás segítségével ezt az értéket vélhetően lejjebb lehet vinni. A 7 mmol/l érték elérését kellene megcélozni. A gyógyszer mellett több alternatív terápiás lehetőség van, de erről a kezelőorvos véleményét szüksége kikérni. Több esetben előfordult, hogy az étrend kiegészítőt vagy nem ismerik, vagy nem ajánlják, ezért  ebben az esetben természetgyógyász orvoshoz kell fordulni. Ha sikertelen volt az orvosával történő konzultáció, úgy jelentkezzen levélben nálam, hogy tovább segíthessek.


Epekő zúzás helyett laparoszkópos műtét

Kedves olvasó írja

Zsoldos Úr! Érdeklődöm,hogy epekő zúzást hol végeznek ,és milyen feltételekkel? Tisztelettel várom válaszát. Pné Éva

Válasz
Az epekő operációjának elkerülése érdekében korábban történtek próbálkozások az epekő kémiai oldásával és SWLT-vel, azaz lökéshullám-zúzással, de ezek nem váltak be. A sikertelenség oka az, hogy  mivel az epehólyag a beteg, a kő csak tünet, ezért az epehólyagot kell kezelni.
A módszer csak kis méretű, egyszeres kő esetében hatásos, nagyszámú vagy nagy méretű kő esetében nem hatékony. 

Laparoszkópos eljárás
A ma elfogadott legsikeresebb epekő műtét módozat a laparoszkópos epeműtét. Ennek során néhány egészen apró vágáson át elvégezhető az operáció. Ez a beavatkozás a nyitott hasműtéthez képest minimális megterhelést jelent a beteg számára, néhány napra rövidül a kórházi tartózkodás ideje, a beteg hamarosan újra munkaképes lesz. A gyulladásban lévő epehólyag esetén ezt a beavatkozást antibiotikum kúrának kell megelőznie. Az epevezetékben elhelyezkedő köveket először száloptikás műszerrel, az epevezeték patkóbélbe szájadzásának kitágításával távolítják el. Többnyire ezt a beavatkozást követi a has tükrözéses epehólyag-eltávolítás.
A műtéti idő 20-30 perc.

Laparoszkópos műtét – a sebész a has felnyitása helyett vékony speciális csöveken keresztül végzi a műtétet. A szövetek épek maradnak, a szervezet nem sérül, csupán az eltávolítandó szerv kerül kioperálásra

Kőzúzás (epekőzúzás lökéshullámmal)
Ezt a módszert elsőként Németországban alkalmazták, 1985-ben. A módszert eredendően vesekő zúzására vetették be. A beavatkozás célja, hogy a köveket darabokra törje műtéti beavatkozás nélkül. A speciális lökéshullámokat a testen kívüli generátor hozza létre.
A lökéshullámok, melyeket az epekőre koncentrálnak, az epekövet finom részecskékre törik össze. Az ezt követő epesavas kezelés ezeket az apróbb köveket feloldja.
A lökéshullám-kezelés mintegy 30-60 percig tart: a beteg a kezelés során állandó ellenőrzés alatt van, a kő feldarabolódását ultrahangvizsgálattal ellenőrzik. A kövek típusa, nagysága és száma szabja meg, hogy a kezelést egy vagy több ülésben kell-e elvégezni, hogy a kövek teljesen elporladjanak.
Előnyei: a lökéshullám-kezelés mellett megtartható az epehólyag, elkerülhető a műtét. Viszonylag gyors és nincs különösebben nagy rizikója.
Bizonyos esetekben fájdalomcsillapító gyógyszer nélkül is elvégezhető. Mintegy 10 éves klinikai tapasztalat alapján mondható, hogy a kezelésre alkalmas esetekben az eredményesség 70-90%-os. A finom kődarabkák oldására epesav-kezelést kell alkalmazni. A kezelést követő napokban és hetekben a távozó apró kőtörmelékek epegörcsöt okozhatnak; nagyobb fragmentum az epevezetéket elzárhatja.

Kő” zúzó terápia
A sebészeti ellátás mellett, járóbeteg kiegészítő szolgáltatásként ESWL-külső lökéshullámú kőzúzó berendezéssel meszet nem tartalmazó epekövek műtét nélküli eltávolítását, csontelváltozások, sarkantyúk kezelését folytatják. Az ellátásra sebészeti irodában reggel 08:00-15:00 között lehet telefonon (tel.:06-1-432-7703 vagy 06-1-432-7704), vagy személyesen jelentkezni.

Bajcsy Zsilinszky kórház
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet
1106 Budapest X. kerület, Maglódi út 89.-91.
Telefon: +36-1/432-7500, 432-7600

Sebészeti szakrendelés  Kőbányai út 45., “A” épület I. emeletén; Telefon: 06-1-433-3477
Személyes   javaslatom

VIP SZOLGÁLTATÁS
Kórtermek 4 csillagos hotelek felszereltségének megfelelő minőséget biztosítanak.

Felszereltség:
fürdőszoba zuhanyzóval, higiéniai készlettel (igény esetén mozgáskorlátozottak számára speciálisan kialakított környezetben) melegítőkonyha hűtőgéppel, mikrohullámú sütővel, vízforralóval

A kórterem árába beletartozik a non-stop kórházi ügyeleti és felügyeleti rendszer, továbbá 1 db személygépkocsi parkolása az intézmény egész területén a kórházban tartózkodás ideje alatt.

A páciens a hotelszolgáltatás igénylését a „Hotelszolgáltatás igénylése” elnevezésű nyomtatványon kezdeményezheti, amelyen fizetési kötelezettséget is vállal.

 ELŐJEGYZÉS KÉRHETŐ MINDEN MUNKANAP 9-14 ÓRA KÖZÖTT A    

06/20 368-0674 TELEFONSZÁMON!

egyedüli igénybevétel esetén: 23 040 Ft/éj
másodmagával történő igénybevétel esetén: 14 400 Ft/éj

igénybe venni, mert kulturált elhelyezés, és külön nővéri szolgálat.

Érdekelne a döntése. Addig is tisztelettel üdvözli Zsoldos Bence

Ps. Ha megelégedett ingyenes munkámmal kérem, hogy minden kötelezettség nélkül iratkozzon fel Hírlevelemre és ennek adjon hangot családi/baráti/ismerősi körben. Másoknak is így nyújthatok talán használható segítséget.
Feliratkozás helye: www.nelegybeteg.hu

Epéről szóló korábban írt dolgozatom elérhető itt
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-epeko-oldasa-zuzasa.php valamint:
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-epeko-es-kezelese.php

Kiegészítő válasz
Tisztelt Éva Asszony,
1./  Pótlólag felhívom szíves figyelmét 2015 évben   írt és szintén egy érdeklődő beteg részére készített dolgozatomra. Ha szán erre egy kis időt, úgy ajánlanám ezt is elolvasásra. Mellékletben csatoltam.

2./  Megtisztelt, hogy elfogadta az Ön kérésére készített részletes javaslatomat. Sajnálom, hogy nem nyerte el tetszését, minthogy az Ön érdekében nem a kőzúzást, hanem  a sokkal kedvezőbb, kíméletesebb és probléma mentes  laparoszkópos eljárást javasoltam. Nem tudom megerősíteni a kőzúzás melletti  vonzalmát  de természetesen Ön dönt. Lehet kedvezően, de lehet rosszul.

3./  Ilyen hasonló esetekben általában az történik, hogy ha kellemetlenségek, fájdalmak és utó komplikációk merülnek fel, akkor felsóhajtanak mondván: „Milyen szerencsétlen vagyok!”. Sok minden másban is az a gyakori, hogy  az emberek nem magukat, hanem a külső körülmények hatását hibáztatják.  Hát itt tartunk még mindig. De valószínű, hogy Ön már nem mondhatja, hogy „máskép lesz minden, ha felnövök”
Vigyázzon magára, és tegyen belátása szerint!
Aggódó együtt érzéssel üdvözli ZsB


Alkálisó és tömjén kúra

Kedves Olvasó írja
Tisztelt Címzett! Egy korábbi olvasói kérdésre válaszolva olvastam az Önök véleményét az alkáli sóval együtt alkalmazott tömjén kivonat jellemzőiről és hatásairól, de sajnos most nem találom. Tervezzük a tömjén kúrát, de érdekelne az Önök véleménye az alkáli só esetleges mellékhatásairól. Üdvözlettel és tisztelettel várom válaszukat, B Gábor

Válasz
Tisztelt B Gábor,

Megemlítem, hogy ha intelligens, értelmes, haladó szellemű szakorvosuk van érdemes vele a fent elmondottakról konzultálni. A kúrát azonban akkor is ajánlom, ha a konzervatív orvosa esetleg nem lelkesedik érte, és csak a sugár, kemo kezelést ajánlja.

Boswellia (tömjén) Extract 500 mg - 90 Softgels
Javasolt használat:  1 db lágy-zselatin 1-2 alkalommal naponta, étkezés közben.
MCT olajat  is tartalmaz
Az MCT olaj kókusz és pálmaolajból készült speciális olaj, amelyet olyan beteg embereknek fejlesztették ki a gyógyászatban, akik nem képesek a hagyományos zsírokat rendesen megemészteni,  felszívni és felhasználni. Az MCT trigliceridjei lényegesen rövidebbek, mint az átlagos zsírokban, tehát  gyorsabban felszívódnak és hidrolizálódnak a szervezetedben. Az MCT olaj helyettesítő emésztése kevesebb enzimet és gyengébb epekiválasztást igényel, mint a hagyományos zsíroké. Emiatt teljesen megkerüli a limfatikus rendszert és közvetlenül a keringési rendszeredbe jut. E folyamat  következménye a nagyon magas biológiai érték és az, hogy az MCT kalória tartalma azonnali energiatermelésre alkalmas,
Beszerzése:  Minta Bolt

1092 Budapest, Erkel utca 14/A.
http://vitamin-abc.hu/rolunk
Ügyvezető: Fekete Klára
Tel: +36 30 405-2122

A CsCl ásványi sóról olvassa el számos felhasználó véleményét http://www.alkaliso.net/gyogyult.html
Hivatkozzon  rám a vásárlásnál, mert a beszerzés nem mindig folyamatos és átmenetileg hiány cikk lehet.

Mivel sajnos  Ön azt sem tudja, hogy kinek írta  a számomra küldött levelet ezért emlékeztetem erre: Zsoldos Bence a nevem 84 év óta. A nelegybeteg.hu web tulajdonosa és egy személyben írója vagyok az ott közölt több, mint 350 tudományos jellegű dolgozatoknak.  Levelében a megszólítás hiánya mellett a többes szám használata is téves.
Ha kérhetem, úgy legyen máskor körültekintőbb, mert ez a tulajdonság másokkal való levelezési kapcsolatában is  megtisztelő udvariasságot tükröz.  Tanulni sohasem késő! Másrészt, mindaz, amit itt leírtam, annak Ön is utána nézhetett volna, ha csak egy igen kicsit szorgalmas és érdeklődőbb. Nekem nagyon kevés az időm erre, mert sok esetben az életükért küzdő emberek kérnek tőlem tanácsot.  A tudományos dolgozatok megírása komoly munkát, leterheltséget, nyelvismeretet igényel. Hajlott korom miatt sajnos a napi 10 óránál többet már nem tudok dolgozni. Munkám ingyenes, szerény nyugdíjamból kell fedeznem a web mester munkáját.  Összefoglalva: azért írtam le ezt Önnek, hogy értse meg, amit Wass Albert mondott, íme:

 

Tisztelettel üdvözli ZsB