Arginin. MSM krém, DMSO. Kurkumin. Reflux, TIF műtét. Ér tisztítás. Válasz Olvasóimnak 93. rész

Arginin nem emeli a vérnyomást

Kedves Olvasó írja
A Peak Shopban szereztem be az Arginint és ők nem javasoljak a magas vérnyomás miatti szedését, ami sajnos az oldalukon nem szerepelt, csak a dobozon olvasható, amit a professzor (magyar. de visszament Amerikába,mert ott tud kutatni és elismerik), kifejezetten hasznosnak tart. Most emiatt tanácstalan vagyok. Nagyon okos es aranyos a körzeti doki,habár joggal óvatos is. Mit javasol, mit tegyek?? Köszi es üdv Cs.A.

Válasz
Kedves Annamária,
Örülök, hogy házi orvosa kedves és aranyos ember. Ezt jó hallani, mert többségükben nem ilyenek, inkább recept felíró automaták. Szeretettel üdvözöm ismeretlenül is.  Leveléből azonban az derül ki, hogy a magas vérnyomása miatt nem ajánlja az L-Arginin szedését. Ez súlyos tévedés, ami azzal magyarázható, hogy nem ismeri az Arginin hatásmechanizmusát, holott illene tudnia. Röviden itt tájékoztatom erről, noha szerencsére nem vagyok orvos.

Az Arginin az erek kitágítása révén, együttesen javítják a vérkeringést – akadálytalanabbá téve azt, ezzel a vérnyomást is csökkenthetik. A  4 heti szedést követően 2 hét szünetet célszerű tartani.  Az L-arginin úgy tudja kifejteni a legjobb hatást, ha napi háromszor fogyasztjuk. Ha túl nagy mennyiségben szedjük, akkor gyomor-bélrendszeri mellékhatásokat is lehet tapasztalni, például hasmenést, puffadást, gázosodást, stb. Éppen ezért érdemes mindig egy kisebb dózissal kezdeni és fokozatosan emelni annak mennyiségét, mert így a szervezet hatékonyabban hozzá tud szokni a megnövekedett l-arginin bevitelhez. A szakirodalom szerint a napi 1-6 g mennyiséget jól tolerálja az egészséges szervezet.  A bevitt  mennyiség attól függ, hogy milyen célból szeretné szedni (pl. izomfejlesztés, fogyás elősegítés, kardiovaszkuláris cél stb.)  Erről szemérmesen hallgat.

Az L-argininról úgy tűnik, hogy fokozza a gyomorsav mennyiségét, mivel fokozza a gasztrin nevű hormon koncentrációját is, ami a gyomorsav termelődéséért felelős.  Másrészt nem érdemes májbetegségek során L-arginint szedni, mivel az megváltozhatja a kálium szintet. A vesebetegeknek és a cukorbetegeknek is érdemes kerülni az L-arginin pótlást.
Az eddigi tapasztalatok szerint az Arginin éhgyomorra és a hét öt napján szedve a leghatásosabb.
A nitrogén-oxid (NO) egy fontos, úgynevezett vasodilatátor (érfal-tágulat fokozó) hatású anyag, amelynek szintézise nyomán a kitágult érfalakon belül nagyobb volumenű véráramlás, így oxigén-, tápanyag-, folyadék-és hormonszállítás válik lehetővé. Ennek megfelelően az eredmény szinte minden szerv működésében javulást hozhat. Így az egészséges keringés fenntartásában vagy visszaállításában, magas vérnyomás, érelmeszesedés, vagy szívkoszorúér szűkület esetén feltétlenül szerepet kap. 

Azt talán tudja a középiskolai tanulmányából, hogy ha egy cső átmérőjét megnöveljük  az eddigiekhez képest, akkor a cső keresztmetszetén    átfolyó folyadék kisebb nyomást gyakorol a cső falára. Az erekben folyó vér ugyanígy jár el, mert a fizika törvényeit ő sem kerülheti ki.  Az Argininből felszabaduló nitrogén monoxidnak (NO) az a tulajdonsága, hogy az erek keresztmetszetét tágítja ezért a benne áramló vér nyomása az ér falára (endotheliumra) kisebb. Ennek figyelembevételével belátható, hogy a vérnyomást nem növeli, hanem ellenkezőleg, csökkenti azt. Ilyen egyszerű!  

Egyébiránt örültem volna,  a szívesség alapú ingyenes tanácsadás  miatt is  -   udvarias hangvételű levelet ír, (név szerinti megszólítás, nem „köszi” és „üdv” valamint aláírás nem Cs. A., ami azért is hibás, mert a Cs után nem szabad pontot tenni.). Az Ön korában ez a kissé nyegle stílus már „nem menő”. Szedje az Arginint és ha gondolja az „okos körzeti orvosával” konzultáljon.


MSM krém, DMSO használata

Kedves Olvasó írja

Tisztelt Zsoldos Úr!
Köszönöm a szakmai tanácsot a kurkuminnal kapcsolatban amit  megrendeltem, és ezen a héten már tesztelni is tudom. Lenne még kérdésem a következőkkel kapcsolatban.  Nekiálltam szedni az MSM-et de csak kínait tudtam beszerezni, amiről írják, hogy nem kívánatos anyagokat is tartalmazhat. Szeretném megkérdezni,hogy Ön tud-e Kanadai, vagy Skandináv beszerzési forrást ami fenyőből nyert MSM?  Ezenkívül szeretném még a DMSO-t is kipróbálni ami jó minőségű, de nem tudom beszerezni.  Kérem ha ezekkel a kérésekkel kapcsolatban tudna információval szolgálni nagyon megköszönném.
Tisztelettel .N Imre

Válasz
Tisztelt N Imre úr,
Egyre több hatóanyagot (természetes és szintetikus) világszerte próbálnak bőrön keresztül bejuttatni. Ez csak olyan hatóanyagoknál lehetséges, amelyek képesek áthatolni a bőrön.
Az MSM egyetlen pillanat alatt hatol át az emberi bőrön, úgyhogy az MSM bőrön keresztüli adagolása abszolút ideális. Így megkíméltük az emésztőrendszert, nincs keserű íz és elegendő volt pont annyi hatóanyagot bevinni, amire szükségünk van. A MSM krém minden valamire való bio boltban beszerezhető
Az MSM por, ill. kapszula tulajdonságairól és beszerzéséről szíveskedjék a 2013 évben írott dolgozatomat áttekinteni. Ezek közül a Doctor’s Best által forgalmazottat ajánlom
Best MSM 1000 mg::
A szervezet MSM koncentráció csökken az életkor előrehaladtával.

DMSO vegyületről
Kutatások kimutatták, hogy DMSO hatásos lehet a következő tünetek kezelése esetén:

Van rá bizonyíték, hogy hatásos gyógyszer-szállító lehet, mivel vele együtt azok is felszívódnak a bőrön keresztül. Szintén kimutatták gyógyító hatását kisebb sebek és égések esetében. Helyileg alkalmazható anyag, amit valószínűleg tovább kutatnak a jövőben, hogy bebizonyítsák biztonságosságát és hatásosságát.
Mellékhatása
Bőrirritáció, gyomorpanaszok, fejfájás, és fényérzékenység előfordulhat némely esetben. Nagyon fontos, hogy a felület, ahol alkalmazzuk a DMSO-t, csakúgy, mint a kéz ami felviszi, legyen tiszta, mivel a DMSO gyorsan felszívódik a bőrön keresztül, és így lehetőséget ad a bőrön lévő szennyezések számára hogy azok is felszívódhassanak vele együtt.
Szintén fontos, hogy csak nagy tisztaságú változatait használjuk.
DMSO Kanadában csak receptre kapható.
A DMSO ízületi gyulladás kezelésére kedvező hatású. Főként a középkorú és idősebb nőket érinti az a gyakran fájdalmas bütykösödés az ujjakon, amely nem csak esztétikailag zavaró, de a mozgás szabadságát is gátolja.
Melikhova, N.I., et al., "Effectiveness of the Treatment of Juvenile Rheumatoid Arthritis with Dimethyl Sulfoxide Gel," Pediatriia .6 (1986) : 53-4

DMSO (Dimetil-szulfoxid) 99,95 %  Beszerzés online módon itt:
https://www.jomtom.hu/dmso-dimetil-szulfoxid-100-ml?gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblFpCbIJUmOSFLwJJGEtf7o3RGzykrJU5UFz_lPI-YBAULHFgP26jcBoC11kQ

-.-.-.-.-.-.-.-

DMSO - Dimethyl sulfoxide liquid (3.4 Oz - 100ml)
Reference: DE-DMSO100
Condition: New product
Universal multipurpose solvent
Content: min. 99,9%
Pharma. quality, (Ph. Eur.)
Quantity: 100 ml
Glass bottle incl. pipette
Made in Germany
Appearance: clear, colorless

https://www.heiltropfen.de/shop/en/home/3-dmso-dimethyl-sulfoxide-liquid-34-oz-100ml-pharmaceutical-grade-high-purity-707273664334.html?gcli

Kurkumin

Kedves Olvasó írja
Tisztelt Zsoldos Úr!
Köszönöm a szakmai tanácsot a kurkuminnal kapcsolatban amit  megrendeltem,és ezen a héten már tesztelni is tudom. Lenne még kérdésem a következőkkel kapcsolatban.  Nekiálltam szedni az MSM-et de csak kínait tudtam beszerezni, amiről írják, hogy nem kívánatos anyagokat is tartalmazhat. Szeretném megkérdezni,hogy Ön tud-e kanadai, vagy skandináv beszerzési forrást, ami fenyőből nyert MSM?  Ezenkívül szeretném még a DMSO-t is kipróbálni ami jó minőségű,de nem tudom beszerezni.  Kérem ha ezekkel a kérésekkel kapcsolatban tudna információval szolgálni nagyon megköszönném.
Tisztelettel. N Imre

Válasz
Tisztelt N Imre úr,

A Best forgalmazású Kurkumin C3 Complex® termék (95% total kurkuminoidot tartalmaz) 3 kiemelt kurkuminoiddal:

A Bioperine®, kivonatot a fekete borsból nyerik, amely 95-98% piperint tartalmaz, segíti a termék felszívódását.
A kutatások azt javasolják, hogy a 3 kurkuminoidot, ami megtalálható a Best kurkumin C3 Complex®-ben, együtt alkalmazzák így szinergikusan javítják egymás előnyös tulajdonságát. 

A BDMC találták, a legjobb kurkuminoidnak amik képesek az egerek élettartamának növelésére, ebben a tanulmányban.  
Amikor a 3 kurkuminoidokat beadták jobb gyökfogó hatást tapasztaltak, mint egy azonos mennyiségű kurkumint egyedül alkalmazva, ami arra utal, hogy szinergikusan működnek együtt a különböző kurkuminoidok.  
A  vizsgálatok ráirányították a  kutatók figyelmét, hogy a kurkumin úgy tűnik, hogy fokozza az enzimek aktivitását, amelyek elősegítik a mindennapi normális méregtelenítő funkcióját a szervezetnek.
Nyilt vizsgálatban, 18 egészséges 26-67 éves személynél kurkuma kivonatot alkalmaztak 45 napon keresztül, ami 20mg kurkuminoidot tartalmazott. A kísérlet előtti és utáni vérvizsgálatból kiderült, hogy szignifikáns mértékben csökkent a lipid-peroxidáció szintje.
A 2005 tanulmány igazolta a kurkuminoidok képességét, hogy támogassa az egészséges agyat és kognitív funkciókat
Nagyszámú vizsgálat igazolta, hogy a kurkumin megnöveli a neuron sértetlenségét segíti fenntartani a fiatalos agyat. Ember kísérletekben 1-8 grammos/nap, 6-8 hónapon keresztül sem tapasztaltak problémát, kitűnő biztonságos profilt biztosít.
A kurkumin önmagában gyengén szívódik fel a béltraktusban, a piperin hatóanyag jelentősen segíti a felszívódást, akár 2000%-al! 
Számottevő tényező a rák-, szív- és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer kór és a Parkinson kór elleni védelemben. Biológiai hatásai sokrétűek: antioxidáns és gyulladásellenes, gátolja az angiogenezist (az újér képződést, ez a daganatok növekedésének feltétele)."
A rákellenes gyógyszerek általában gyengítik az immunrendszert, míg a kurkumin erősíti. Nem csoda hát, hogy a rákmegelőzés és kezelés területe az egyik legtöbbet kutatott téma a kurkuminnal összefüggésben.   

Nagy előnye:

1./a kivonat erőssége 95%, ennél csak gyengébb termékekkel lehet találkozni.
2./ a felszívódást segítő feketebors kivonat valamint, hogy
3./ nem tabletta, így nem tartalmaz semmilyen hozzáadott plusz felesleges adalékot.

A kurkuma növeli az epe oldhatóságát, gátolhatja a kő kialakulását, viszont segítheti a meglevő kövek kiürülését, ez nem mindig kívánatos.

Alkalmazás:  3*1 kapszulát javasolnak. Mellette mindenképpen multivitamin, halolaj (Rx-Omega-3 factors) C1000 vitamin, és D3 2000IU, mint alapvitamin szedése ajánlott, emellett érdemes bevetni a ginkgo bilobát is. A termék többek között azért sem olcsó, mivel nagyon sok fűszernövényt kell felhasználni, míg ezt a töménységű kivonatot elérik.

Javaslat: Best kurkumin C3 komplex bioperinnel / 120 db    

Hűségpont (vásárlás után): 447
14 900 Ft

Beszerzés:
https://vitaminbolt.eu/cms/rendelesi_feltetelek.htmlReflux megoldás TIF eljárással

Kedves Olvasó írja
Tisztelt Uram. Nekem van egy 20 èves fiam, aki veleszületett refluxos. Az életünk hosszadalmas köreivel nem szeretném untatni,de 100%-osan megállapìtva manometriàs vizsgàlattal is alàtàmasztva antirefluxműtètet javasoltak, mivel veleszületett rekeszsèrvtől szenved,többször volt a nyelőcsöve fekèlyes àllapotban. Sok véleményt olvasva az antireflux műtètről,100x szimpatikusabb szàmunkra a TIF fèle billentyű behelyezès.Tudna segíteni,hogy Magyarorszàgon van-e hely,orvos, aki ezt az endoszkopos kezelèst alkalmazza,vagy hol van hozzànk legközelebbb magyar ember szàmàra elèrhetően? Nagyon szépen köszönöm,tisztelettel Sné A Beáta.

Válasz
Kedves Beáta Asszony,
Magyarországi  TIF műtétekről nincs információ. Laparoszkópos mütétet a Szent Imre kórházban végeznek, de ez nem a TIF. Azt javasolom, hogy itt kellene érdeklődni. Ha itthon nem is végeznek TIF műtétet nagy valószínűség szerint Ausztriában igen, de erről  itt kellene érdeklődni   Elérhetősége, amit érdemes áttekinteni:
file:///C:/Users/Zsoldos%20Bence/Downloads/fny1007_15_reflux_hiatus_hernia.pdf

Érdeklődjön itt
SZENT IMRE KÓRHÁZ
Cím: 1115 Budapest, Tétényi út 12-16.
dr. Ágh Péter sebész
szakorvos
Telefon: 464-8600
vagy kérdezze meg a főorvos urat:
Profilvezető főorvos: Dr. Máté Miklós Ph.D.
Tel.: (+36-1) 464-8734 vagy a (+36-1) 464-8669
üdvözlettel


Erek tisztítása

Kedves olvasó írja
T. Zsoldos Úr ! Örömmel fedeztem fel oldalát. Kérdésem:5,2 .es kol,szintemre,év eleji kosz. ér sztentelés után/egy ilyen szűkület volt/10-es Xetert, majd 3 hónap múlva 20-ast irt fel a kardiológus,Előirányozta a 3,5-ös szintet,ezt kéne elérnem. A gyógyszertől állandó baloldali bélfájdalmam volt-abbahagytam. Armolipidet szedek azóta is,b6.b9-b12-vel Ql0-el C,D vit.al-halolajjal.Nem szeretnék sztatint szedni,az orvos hallani sem akar másról.65 éves nő vagyok, alul működő szinten tartott pajzsmiriggyel,szinten tartott magas vérnyomással,ami női ágon családi örökség. Mit javasolna szedni, hogy ne rakódjon az érfalra semmi rossz, ill.az Armolipid megfelel-e,még nem volt kontroll-mérés. Köszönöm válaszát. Üdv.Kata

Válasz
Tisztelt Gné Kata  Asszony,
Az Armolipid szedése jótékony hatású, ne hagyja abba! Néhány kiváló étrend kiegészítő szedését javaslom részben a további romlás megelőzésére, részben a az érfal belső rétegébe lerakódott plakkok méretének csökkentésére.  Koleszterin csökkentésére a lenmagolaj és az omega3 halolaj kedvezően hat. Ez utóbbi  a svéd Eskimo-3 termékcsalád több évtizedes tudományos kutatómunka eredménye. Ezen kívül  A Viniseera Plusz a szőlőmag és héjának őrleménye. Az érrendszer javítására főleg idősebb korban szedik * A világszabadalommal védett Allimax fokhagyma kapszula 1 fej (több cikket tartalmazó) fokhagyma aktív hatóanyagát tartalmazza. Allimax fokhagyma kapszula 
Az értisztítás témában korábbi tanulmányim áttekintését ajánlom, nevezetesen:
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-errendszer-vedes-izomfajdalom-csokkentes.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-koleszterin-es-verzsir-ellen.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-enzimes-es-gyogyszeres-kezeles-sztrokra.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-neprinol.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-nitrogenoxid-arginin.php
Fontos folyamatosan szednie a Xeter-t, még akkor is, ha már sikerült megfelelő mértékben lecsökkenteni a koleszterinszintet, mivel a gyógyszer szedése megakadályozza a koleszterinszint újbóli megemelkedését és a zsírrészecskék lerakódását

További ajánlott termékek

Serretia
A Serracel készítményben található tiszta serrapeptise képes az elhalt proteinek megemésztésére, ezzel akadályozva a vérrögök, az eltömődött artériák, a hegszövetek és a ciszták kialakulását. Mindemellett a Serracel serkenti a véráramlást, így gyorsítja a felépülést, gyógyulást. Egy Serracel kapszula 60000 SU(500mg) 99,99%-OS tisztaságú serrapeptase tartalmával a jelenleg kapható legjobb Serrapeptase enzim

A Neprinol a fibrint célozza meg, amely a magas vérnyomás egyik alap oka. Ezért szemben az olyan gyógyszerekkel, amelyek csak egyszerűen csökkentik a vérnyomást a Neprinol képes gátolni és visszafordítani azokat a kóros folyamatokat, amelyek a magas vérnyomást és a későbbi sokkal súlyosabb következményeket, a szívrohamot és a sztrókot okozzák.

Szőlőmag kivonat, mely nagy mennyiségben, 95 %-ban tartalmaz ún. polifenolokat. Ezeknek a vegyületeknek hatására az érfalra felrakódott káros anyagok feloldódnak, helyreáll az erek normális áteresztő képessége, csökken a vérnyomás, elmúlik a trombózis veszélye.Megtisztítja a vért, javítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet. Mivel fokozza az étkezési zsírok feldolgozását, a szőlőmag őrlemény alkalmazásával hatékonyabb lesz a fogyókúra, és gyorsabban elérhető a lapos has. Erősíti a látást, resveratrol tartalmából adódóan, támogatja a ráncok eltüntetését, feszesíti a bőrt, a glükóz lebontásának gyorsításával a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is fontos szerepet kap.

Beszerzés
https://www.supergreens.hu/bemutatkozas-kapcsolat
+36 70 265 90 61
ugyfelszolgalat@super-greens.eu
A kiszállítás 12 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes, akár telefonon, akár a weboldalunkon rendeli meg a termékeinket. 

Biocom Circuline értisztító, keringésjavító kapszula
2-3 hónap egy kúra, amit érdemes kiegészíteni Q10-el. Naponta 3×1 kapszula az mindenképpen kell, és legalább három hónapos kúra. Hogy mikor érezhető a pozitív hatása az mindig egyéntől függő, hisz a meglévő egészségügyi probléma is jó pár év alatt alakult ki.
Összetétel: Táblázatban
Akinek szív- és keringési panaszai vannak, annak érdemes 2-3 hónapos kúrát folytatni a termékkel. Ha szívgyógyszereket szed, feltétlen beszélje meg kezelőorvosával!


Beszerzés

Lizin
A lizin megőrzi az érfalak egészségét. „Teflonként” dolgozik, védőréteget képez és megelőzi, h ogy a koleszterinszállító lipoproteinek (LDL) az artériafalakra tapadjanak, és ott összegyűljenek. Emellett segít leválasztani az érfal belső oldalához kapcsolódó zsírmolekulákat, ami az atherosclerosis természetes visszafordításához vezet.

Legfontosabb tápanyagok amelyek megelőzik az ér beszűkülését: C-vitamin, E-vitamin, lizin, prolin. Ezt naponta mindegyiket együttesen kell szedni lehetőleg üres gyomorra sok vízzel!

Beszerzés
C-vitamin, E-vitamin, Lizin, Prolin

Now Foods Hivatalos magyarországi Mintabolt, Vitamin-ABC
1092 Budapest, Erkel utca 14/A.
Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 19:00
Fekete Klári Now Foods Magyarország Háziasszonya
Az eredményes Beszerzés érdekében hivatkozzon rám: Zsoldos Bence a www.nelegybeteg.hu web tulajdonosa, írója, szerkesztője

Neprinol, Serretia

Email levél
info@enzymus.hu
Tisztelt Juhász Viktória

Hivatkozva Zsoldos Bence www.nelegybeteg.hu web tulajdonosára, írójára
az alábbi terméket megrendelem:

Neprionol 90     (1 doboz)
Serretia   90 (1 doboz)       

Név:   Gné Kata   (teljes nevet kell kiírni)          
Szállítási cím:   ………………………………..

A szállítás időpontjáról előzetes értesítésüket kérem e-mailen.

Telefon: …………………….
Üdvözlettel
Gné Kata (teljes nevet kell kiírni)

A termékek javára szolgálnak, érdemes mielőbb  beszerezni és naponta fogyasztani. Hatása általában 2-3 hónap elteltével várható
Egészségének további karbantartását, derűs optimista világlátást kívánva üdvözli: ZsB